McLaren confirmă că Alonso a suferit o "pierdere temporară de memorie" la Barcelona

de Daniel Popescu
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat pentru prima oară că Fernando Alonso a suferit o "pierdere temporară de memorie" în urma accidentului din testele de la Barcelona.

A fost doar o contuzie normală cu o pierdere temporară de memorie.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Publicaţia spaniolă El Pais a relatat recent că Fernando Alonso a suferit o pierdere de memorie în urma accidentului suferit în testele de la Barcelona şi că spaniolul a crezut că este în anul 1995 atunci când s-a trezit după ce a fost sedat.

Oficialii McLaren au confirmat informaţia pentru postul de televiziune SkySports, însă susţin că situaţia nu a fost nici pe departe atât de dramatică precum a fost prezentată în presă. "A fost doar o contuzie normală cu o pierdere temporară de memorie. Nu este atât de dramatic precum aţi citit în presă. Totul a revenit la normal", a declarat Eric Boullier, şeful McLaren.

Iniţial, McLaren a afirmat că Alonso nu a păţit nimic în urma accidentului, pentru ca ulterior CEO-ul Ron Dennis să confirme că spaniolul a suferit de fapt o contuzie, înainte ca Boullier să facă noile dezvăluiri despre amnezie.

Oficialul francez apară decizia McLaren de a ascunde iniţial aceste informaţii. "Este o problemă privată. Depinde doar de Alonso şi de medici în privinţa lucrurilor pe care vor să le spună", a adăugat el.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona
▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

Alonso va rata prezenţa la Marele Premiu al Australiei din 15 martie, însă a început deja antrenamentele fizice pentru cursa de la Sepang programată în 29 martie.

Via SkySports

Comentarii (16)

  • Ha,ha,ha...
    L-ati cam dat de gard cu tigaia voastra "experimentala".... :( !
    20 7
  • Cred ca tocmai a luat sfarsit cariera lui Alonso! Pacat!
    15 20
  • N-are nici pe dracu. Si presa trebuie sa traiasca din ceva. Hakinnen a avut un accident mult mai serios decat Alonso apoi a revenit si a luat 2 titluri. La fel si Schumacher la Silverstone 99. Presa insa denatureaza mult adevarul.
    16 5
  • Pierde doar o cursa. Nu e nimic tragic, in cursele cu motor se intampla. Va reveni si mai puternic. Alonso e departe de sfarsitul carierei, mai aproape de final sunt unii din colegii lui mai tineri.
    22 4
  • @McLaren_Honda

    nu cred ...
    vedem in Malaysia
    dc ar fi ceva probleme serioase cu Alonso presa ar fi aflat deja si ar fi inceput sa raspandeasca panica
    11 1
  • În urmă cu 20 de ani, acum Spania era în doliu, la fel și Formula 1. În zilele noastre s-a ales doar cu o lovitura puternică la cap și o pierdere temporară de memorie. Pierderea temporară este normal în cazul unei lovituri la cap sau în cazul în care l-a „prăjit” motorul Honda.
    A avut Alonso un accident mai urât în 2003, în Brazilia. Mai urât a fost și ăla din 2004 de la Monaco. Asta nu l-a împiedicat să iasă campion de două ori. Așa că nu s-a speriat Alonso de un șoc și acum fuge acasă, așteptând pensia.
    Cred că unii își doresc să ia sfârșit cariera lui Alonso, nu că asta s-ar întâmpla în următorii 5 ani(în lipsa unor accidente grave, precum al lui Bianchi și alții. Doamne ferește!)
    15 5
  • da, a uitat temporar cum se piloteaza si a pierdut aderenta pe iarba aia artificiala din afara liniei albe ce delimiteaza pista
    3 13
  • mobius
    As putea sa fiu optimist, ca unii dintre colegii mei de comentarii, as fi cu siguranta fericit sa pot sa fiu, Alonso este dupa Sennapilotul pe care l-am iubit si apreciat foarte mult. Ma intriga insa lipsa unor informatii oficiale clare si corecte. Honda tace, McLaren o da pe dupa deget, iar FIA nu mai ajunge la capatul investigatiilor. Ce ma sperie insa cel mai tare este ca Alonso, dupa unii si-a inceput antrenamentele pentru a doua cursa dar, nu a dat inca nici o declaratie despre cele petrecute. Oare inca nu este capabil (mental) sau trebuie sa ascunda ceva si ii este greu. Am apreciat mereu parteneriatul sau cu Briatore si acum incep sa cred ca a gresit neintorcandu-se la Lotus. Repet, imi pare rau pentru faptul ca optiunea sa pentru McLaren a fost o carte otravita. Ma rog la Dumnezeu pentru sanatatea sa, as vrea sa-l vad din nou pe pista motivat si increzator, pentru ca sunt convins ca mai are multe sa ne arate.
    14 2
  • Adrian
    Pentru mine Alonso este pilotul pe care l-am detestat și îl detest cel mai mult de la Alain Prost și până acum!
    Asta nu înseamnă că îi doresc soarta lui Ayrton Senna sau a lui Jules Bianchi.
    Nu doresc răul nimănui, singurul lucru pe care îl doresc este ca Alonso să nu mai câștige nici măcar un singur titlu de campion mondial în restul carierei lui!
    În privința sănătății îi urez numai de bine!
    1 9
  • Va revenii!Of ,iubirea e dureroasa!!!Sanatate multa!
    8 0
  • ce o dati ma atata dupa pom, a pierdut aderenta si de acolo se poate intampla orice. Dati repede cu rosu si inventati povesti
    1 7
  • Alonso ii de vina pt accident NU MCLAREN.
    3 6
  • @Mclaren_Mircea_1984 De cand esti tu fan Mclaren echipa aia are ghinion. Poate c-ar trebui sa faci ceva in sensul asta.
    5 0
  • Ar trebui sa tin cu Ferrari atunci sa se abata asupra lor toate nenorocirile posibile :))))
    5 1
  • @McLaren_Mircea_1984 te rog sa ramai la McLaren... Ferrari are deja tunelul de vant, sefi de echipa, etc. Daca te-ai muta ar fi o scuza suplimetara, deci hai sa ramanem cum suntem :).
    2 0
  • @ccmax

    Like :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru