McLaren, "consternată" de dezvăluirile lui Alonso despre accidentul de la Barcelona

de Daniel Popescu
Vineri, 27.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii McLaren au fost "consternaţi" de dezvăluirile făcute de Fernando Alonso cu privire la defecţiunea tehnică suferită în accidentul din testele de la Barcelona, întrucât spaniolul afirmase că va sprijini poziţia oficială a echipei.

Oameni din interiorul McLaren sunt consternaţi de ceea ce a spus Alonso la conferinţă.

Motorsport Magazine
Fernando Alonso a dezvăluit joi în cadrul unei conferinţe de presă că accidentul pe care l-a suferit în luna februarie în testele de la Barcelona a avut drept cauză certă o defecţiune la coloana de direcţie în urma căreia volanul a rămas blocat pe partea dreaptă.

Informaţia a contrazis astfel comunicatele de presă furnizate anterior de McLaren, întrucât echipa a exclus varianta unei defecţiuni tehnice şi a susţinut că o rafală puternică de vânt a fost responsabilă pentru accident. Potrivit publicaţiei Motorsport Magazine, oficialii McLaren au fost consternaţi de afirmaţiile făcute de dublul campion mondial, întrucât stabiliseră de comun acord că acesta va sprijini poziţia oficială a echipei.

"McLaren a refuzat să răspundă în public la poziţia pilotului, dar oameni din interiorul echipei sunt consternaţi de ceea ce a spus la conferinţă, întrucât au înţeles de la el că va sprijini poziţia echipei că datele nu sugerează o problemă de natură mecanică", precizează sursa citată.

Nu ştiu dacă aţi văzut clipul video, dar nici măcar un urugan nu putea mişca monopostul la acea viteză.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
De altfel, Alonso a exclus orice posibilitate ca vântul să fi provocat accidentul, afirmând că nici măcar un uragan nu putea proiecta monopostul în zidul de beton.
"Nu, nu, cu siguranţă nu. Nu ştiu dacă aţi văzut clipul video, dar nici măcar un urugan nu putea mişca monopostul la acea viteză", a precizat el.

McLaren a furnizat celor de la FIA un raport de 37 de pagini în care concluzionează că datele monopostului nu indică niciun fel de defecţiune tehnică a monopostului. Echipa a anunţat însă montarea unui senzor suplimentar pe coloana de direcţie pentru a obţine informaţii despre această.

Via Motorsport Magazine

Comentarii (27)

  • uite de asta cei de la Ferrari au renuntat la el. Nu este om de echipa!
    29 31
  • F1 Vision
    lol :P
    5 8
  • sigheteanu
    stirea asta nu apare pe absolut nici un site de f1
    8 2
  • sigheteanu
    pe sky news apare o stire in care se spune de o contradictie intre alonso si .ron dar cu consternarea.doar daca nu ati vb. voi cu cei din echipa
    10 2
  • Echipa îl omoară și noi vrem să fie om de echipă...
    Uite de asta suntem noi un popor de rahat. Nu-ți merge deloc bine? Taci acolo și îndură, lasă-i pe alții să-și bată joc de tine. Asta nu merge în țările dezvoltate.

    În plus sunt sigur că această știre e vreo invenție a mass-mediei. „sursele anonime” sunt invențiile vreunui jurnalist plictisit.
    20 16
  • Povestea cu "rafala" e pentru tampiti. Un om normal nu are cum sa sustina asa ceva, mai ales cand e si lider de echipa. Nu inteleg sensul minciunii celor de la Mclaren. O defectiune e o defectiune si se remediaza. S-a intamplat mereu in F1. Sunt absolut convins ca cei de la Mclaren nu l-au vrut pe Alonso joi la conferinta de presa.
    21 2
  • Ma astept de la Mclaren sa fie "consternati". E ceva logic. Dar nu din cauza declaratiilor lui Alonso, ci din cauza pozitiei de pe grila de start.
    23 2
  • Asa incep ei colaborarea intre ei? Nu iese nimic bun din asta!
    16 1
  • Desi ceva in declaratia lui Alonso nu se leaga. El spune ca era constient imediat dupa accident. De ce a ramas nemiscat in masina? Iar povestea cu directia, e o defectiune pe care FIA trebuia s-o depisteze repede, asta ca sa nu mai vorbesc de echipa. Simplu fapt ca Fernando nu a urmat pozitia oficiala a echipei denota tensiuni certe intre el si echipa, tensiuni care pot duce la intreruperea contractului inainte de a incepe sezonul. Pentru spaniol poate fi un bun prilej de a pleca la Mercedes.
    14 4
  • Numai cei de la Motorport Magazine au scost stirea asta :))) Nu e mare diferenta intre presa sportiva de la noi si cea din afara :)) Fiecare ziar vine cu propria versiune :))
    4 1
  • @ Ferr 1 - Dupa logica ta rudele lui Senna ar trebui sa poarte pica celor de la Williams pana la moarte :)) La fel si parintii lui Bianchi celor de la Marussia :)) Alonso a spus ca inainte de a intra in viraj a simtit ca volanul se blocheaza dar a mai a adaugat ca exista si posibilitatea sa nu se afle niciodata cauzele accidentului..De aia suntem noi un popor de rahat :)) Din prea multa patima ajungem sa spunem tampenii :)) asta vis a vis de fraza referitoare la faptul ca Mclaren l-a ,,omorat pe Alonso''
    8 4
  • Nu fi absurd "ion1"! Nu Alonso este de vina ci McLaren. De la bun inceput au facut tot ce au putut pentru a musamaliza cauzele accidentului. Au venit cu tot felul de scuze referitoare la accident numai sa excluda orice fel de problema mecanica pentru ca sincer asta le-ar mai lipsi pe langa faptul ca au performante dezamagitaore sa mai fie vorba si de un monopost nesigur si cu probleme. Hai sa fim seriosi!
    Chiar si Couldhard sustinea ca ceva este neclar la ce zice McLaren.
    La ce forta de apasare au monoposturile la acea viteza, nu le proiecteaza nici un fel de rafala in zid :)). True!
    13 3
  • http://www.motorsportmagazine.com/f1/alonso-throws-mclaren-under-the-bus/-aici aveti una din sursele zvonurilor
    5 1
  • MKS, nu stiu daca sunt absurd.E posibil. insa a trecut de la accident o luna si jumatate,chiar si o cursa de F1.A stat 4 zile in spital.Putea pana azi sa spuna orice! A convenit cu echipa ceva iar acum a intors-o.Eu vad inconsegventa aici.Dar poate sunt absurd.....
    9 1
  • @ion1 nu e nimic dramatic, ecuatia e simpla. Daca masina va fi imbunatatita constant atunci Alonso va fi ok cu echipa, vor merge inainte. Daca nu atunci se destrama povestea.
    7 3
  • sigheteanu
    titlul stirii trebuia sa fie ,DECLARATII CONTRADICTORII INTRE McLaren SI ALONSO,dar nu ca sunt consternati cei de la McLaren
    6 1
  • pana acum Mclaren n-a facut niciun comentariu , referitor la declaratia lui Alonso asa ca nu vad de unde stiu cei de la Motorsport de consternarea celor de la Mclaren :))) Probabil au citit aceasta consternare pe fetelele celor din Paddock-ul Mclaren :))
    7 0
  • fetele*
    5 0
  • sigheteanu
    de acord cu zzz
    3 0
  • Foarte bine le-a facut!si ei u-au dat masina "performanta", si el le-a dat peste nas cu adevarul
    9 2
  • Da, cu siguranta este vorba de o defectiune a sistemului de directie de la karting.amintirile il chinuiesc.
    8 9
  • rommyf1
    alonso a riscat pe o echipă cu un motor neutilizat în curse, să mai aştepte pt rezultate, cred că HONDA î-şi vor reveni dar......el a ales
    4 0
  • cat de bine intelegeti psihologia de conducere a echipelor importante - NICIODATA bosii unei echipe nu vor declara ca sunt "consternati" de principalul pilot....fireste numai daca cel in cauza nu face vreo bocoana enorma gen - ii taie gatul unuia, o violeaza pe nevasta bossului etc....in rest sunt discutii de culise...iar totusi, Alonso si a cucerit dreptul (alaturi de cativa piloti din Marele Circ) sa spuna exact ce se intampla
    6 1
  • La cum merg cei de la Ferrari este normal ca Alonso sa faca asemenea declaratii.
    7 5
  • @iulianimi - Până acum Alonso nu s-a plâns de performanțele monopostului Mclaren...Așa că ai făcut o divagație de la subiectul articolului
    2 0
  • Salvamar
    Astia de la Mc Laren nu s-au vindecat de Alonso. I-a mai vandut odata si atunci a platit altcineva pentru ca s-a dus sa-si toarne echipa, razbunandu-se ca echipa nu a vrut sa introduca ordine de echipa si sa-l favorizeze. Acum, nici nu a intrat bine pe usa de la McLaren si deja isi da arama pe fata. Sa-l dea afara din echipa urgent.
    3 3
  • Alonso fara ordine de echipa e banal. Orice pilot de pe grila poate sa pata megas cu ordine de chipa
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru