FIA va investiga accidentul lui Alonso pe baza unor imagini video nepublicate

de Daniel Popescu
Joi, 26.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA va iniţia o anchetă în privinţa accidentului lui Fernando Alonso de la Barcelona şi se va baza inclusiv pe imagini video care nu au fost date publicităţii.

Forul mondial se va baza inclusiv pe imagini video de calitate slabă surprinse de o cameră amplasată în virajul patru al circuitului.


Federaţia Internaţională de Automobilism a declanşat o anchetă cu privire la circumstanţele în care a avut loc accidentul suferit duminică de Fernando Alonso în cadrul sesiunii de teste de la Barcelona.

Investigaţia a fost iniţiată din cauza faptului că Alonso a avut nevoie de trei zile de spitalizare, în ciuda faptului că McLaren a insistat că spaniolul nu a suferit niciun fel de leziuni.

În cadrul anchetei, forul mondial se va baza inclusiv pe imagini video de calitate slabă surprinse de o cameră amplasată în virajul patru al circuitului, în care Alonso este văzut pe iarba artificială din virajul trei înainte de a icnerca să corecteze traiectoria, de a încetini monopostul şi de a lovi zidul de beton din interiorul virajului patru. Până în prezent, aceste imagini nu au fost date publicităţii.

McLaren a anunţat anterior că, potrivit unor analize preliminare, cauza accidentului a fost o rafală puternică de vânt.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona
▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

Vrem să ştim ce s-a întâmplat, aşa că vom colecta toate informaţiile şi vom coopera integral cu McLaren.

Purtator de cuvant
FIA
În mod normal, FIA nu este responsabilă pentru astfel de accidente, întrucât testele sunt organizate de echipe, însă forul mondial vrea să identifice cauzele pentru a preveni repetarea unor astfel de accidente.

"Vom analiza foarte atent ce s-a întâmplat.

Vrem să ştim ce s-a întâmplat, aşa că vom colecta toate informaţiile şi vom coopera integral cu McLaren", a declarat un purtător de cuvânt al FIA.

Alonso a fost externat din spital în cursul zilei de miercuri, însă nu va participa la ultima sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona. 

▶ Avancronică teste Barcelona 2: ultimele pregătiri pentru noul sezon

McLaren nu a furnizat opiniei publice informaţii despre viteza la care Alonso a lovit zidul de beton sau forţele g experimentate de spaniol. Singurele detalii au fost furnziate de Sebastian Vettel, care se afla în spatele lui Alonso în momentul producerii accidentului şi care a precizat că spaniolul rula cu aproximativ 150 km/h.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Da, au primit pozele cu monopostul McLaren, care are o arsura pe partea stanga, destul de maricica. Adica poza de aici: "http://www.grandprix247.com/2015/02/25/alonso-crash-still-a-hot-topic-as-cover-up-suspected/". McLaren a incercat sa ascunda pozele, dar deh, odata scapate pe net...
    5 3
  • Dap. si surpriza surpriza, dl. Ron Dennis tine azi o conferință de presa in cadrul căreia a afirmat ca pana la urma Alonso a fost inconștient pentru o perioada ”scurta” de timp. Sunt curios ce va mai afirma pentru ca oricum FIA va face public rezultatul anchetei.
    O nouă lecție de marketing :)
    9 1
  • Dă McLaren un „cadou” pt băieții de la maFIA, că tot vine Paștele, și Todt va spune că imaginile nu au fost clare.
    Dacă nu vor da „mielul”, atunci să vedeți ce clare vor fi imaginile.
    Asta dacă, bineînțeles, există ceva de ascuns. Adică poate fi în continuare ascuns. E mizerie în cadrul echipei, nu afectează alte echipe. Poate fi totul spălat atât de ușor. Numai că respectivul „cadou” nu cred că va fi ușor... Nu trebuie să facă Bernie la loc banii pe care i-a pierdut în Germania, în scandalul ăla?
    5 2
  • @AndreiF1: Nu este o arsura, ci o reflexie a camerei video onboard. Scrie chiar in articolul citat de tine.
    7 2
  • @daniel.popescu: Am vazut asta, initial era o umbra, acuma-i o reflexie, sper ca in cateva zile sa fie un delfin :P. Nu-i bai, Alonso sa fie ok. Oricum discutia este inchisa, cine stie ce vom afla in cursul sezonului despre acest incident.
    10 1
  • mobius
    Pacat de Alonso, a tras iar o carte necastigatoare, se pare chiar una otravita. Prezenta si potenta lui Ron Denis la echipa McLaren nu este de bun augur pentru el, dupa cum se vede. M-am mirat si iata ca nu degeaba ca Alonso s-a intors la McLaren, Ron Denis fiind unul din sefii echipei. M-as bucura sa aflam ceva in urma investigatiei FIA, dar mai de graba ma indoiesc ca vom afla adevarul. As vrea sa cred ca nu este adevarat, dar echipa (conducerea ei) ascunde ceva foarte grav. Lovitura cu zidul de protectie, avand in vedere unghiul la cre s-a produs nu putea sa aiba asemenea rezultate, traumele lui Alonso au cu siguranta alte cauze. Ma gandesc si nu-mi vine sa cred, ca au fost unii care sa spuna ca Alonso a lovit masina intentionat, astfel incat coechipierul sau (cu care este prieten) sa nu poata testa. Este jalnic pentru cei ce pot avea o asemenea gandire.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru