McLaren explică secretul succesului lui Hamilton la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.06.2012
Martin Whitmarsh consideră că Lewis Hamilton este pilotul care gestionează cel mai bine actualele pneuri Pirelli, aceasta fiind explicaţia sa pentru victoria britanicului din Canada.

Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Montreal prima victorie din acest sezon, la capătul unei curse în care a adoptat o strategi cu două opriri la boxe, diferită de cea utilizată de principalul său rival, Fernando Alonso.

De altfel, pneurile joacă un rol crucial în acest sezon, iar Martin Whitmarsh, şeful McLaren, consideră că modul în care fostul campion mondial gestionează cauciucurile a fost elementul care l-a ajutat decisiv să câştige în Canada.

"Lewis este în formă maximă cu aceste pneuri dificile. A putut să le 'aprindă' şi aţi văzut în mai multe rânduri că a controlat diferenţa faţă de Fernando Alonso. A fost un Hamilton clasic, a deţinut controlul prestaţiei sale şi, prin urmare, controlul cursei. Este o victorie pe deplin meritată."

"A avut ghinion în acest an şi ar fi trebuit să aibă una sau două victorii până acum. Este plăcut să venim aici, pe scena primei sale victorii într-un Mare Premiu. Este special pentru mine, pentru că am urcat pe podium la prima lui victorie în F1.

Nu urc des pe podium, dar am fost încântat să facă asta acum", a preciat britanicul.

Hamilton a obţinut la Montreal în sezonul 2007 prima victorie din cariera în Formula 1 şi a câştigat din nou în 2010. Referindu-se la Marele premiu al Europei de peste două săptămâni, Whitmarsh crede că victoria va fi obţinută de unul dintre cei şapte piloţi care s-au impus deja în prima parte a sezonului.

"Aş vrea să vă garantez că vom fi puternici la Valencia, dar nu pot! Vom da tot ce avem mai bun. Continuăm să spunem că avem şapte câştigători în şapte curse. Oricum, cred că am rămas virtual fără opţiuni, aşa că probabil vom avea un duplicat în următoarea cursă", a adăugat el.

Via | Adam Cooper

Comentarii (8)

  • Martin Whitmarsh

    Doar pt. ca Hamilton a obtinut victoria la Montreal asta nu inseamna ca nu meriti sa fi demis "prefacutule" ...esti mai penibil si decat seful de la Ferrari cand vine vorba de declaratii. Sper ca Hamilton sa plece la orice alta echipa si sa te scalzi in urmatorii ani in "glorie" cu Button.

    P.s Inca nu a-ti publicat stirea, dar MW da vina pe echipa pt. performanta remarcabila a lui Buttton din Canada.
    9 14
  • "aţi văzut în mai multe rânduri că a controlat diferenţa faţă de Fernando Alonso"-faptul ca a folosit 2 randuri de pneuri inseamna ca stie sa-si conserve pneurile ma? Eu am impresia ca succesul e datorat "dorintei" lor de-al pastra pe hamilton in schimbul unei sume mai mici (si de aici se poate intelege clar niste lucruri), caci dintr-o stire publicata de Daniel Popescu am aflat ca vor a-i oferi mai putini bani dupa incheierea noului contract.
    "aşa că probabil vom avea un duplicat în următoarea cursă"-adica "probabil vom avea obraz fata de Buton"
    5 8
  • x-zone
    Hamilton, adevartul campion!
    5 6
  • ... "un Hamilton clasic" - din ce am vazut pana acum acest lucru inseamna un pilot imprevizibil, care piloteaza la limita sigurantei lui si a celorlalti dar un pilot extrem de rapid.
    Cu toate ca nu sunt fan Hamilton pot afirma ca este unui dintre cei mai talentati piloti, cu o viteza remarcabila, Dar dupa parerea mea, in Canada a fost un pic mai cerebral si mai prevazator decat este de obicei.
    3 0
  • Bogdan
    Martin Whitmarsh impreuna cu "talentatul" Domenicalli ar trebui sa-si ia talpasitzele, F1 ar fi mai profesional fara ei ...
    0 2
  • Rivalitatiile Ferrari vs McLaren nu vor murii niciodata ....dar e absurd sa spui ca Hamilton a castigat cursa doar pt. ca a mers pe 2 Opriri la boxe....atunci De ce nu a reusit Alonso sa pastreze prima pozitie dupa prima oprire la boxe?sau de ce nu a reusit sa se aproprie de Hamilton cand erau pe acelasi set de gume??

    Cat despre salariu is curios cine o avut cele mai proaste pit stop-uri din acest sezon pana acum? Button nu e lucrat de echipa asta e adevarata lui forma de pilot care mai obtine cate o victorie pe ploaie ..ba un safety car ceva...
    2 3
  • "De ce nu a reusit Alonso sa pastreze prima pozitie dupa prima oprire la boxe?sau de ce nu a reusit sa se aproprie de Hamilton cand erau pe acelasi set de gume??"-nu ma face sa-ti zic si tie aceleasi vorbe precum lu' Domenicali ("fiti-ar rationamentul de ras sa-ti fie"). Pai cand ti-ai pus in plan sa ramai tot restul cursei pe pneurile alea abia schimbate mai indraznescti sa le fortezi? Nu ma face sa-ti consider IQ-ul echivalent marii parti de fani Hamilton, mai ales daca stam sa ne aducem aminte de McLarenMircea ala :D Te rog sa nu te superi si sa mi-o iei in nume de rau, caci tine minte: prietenul adevarat nu e cel ce doar te lauda ci ala care te mai si intentioneaza cand gresesti.
    3 3
  • Nici-o ofensa...dar mie Ferrari si RedBull mi-au lasat impresia ca au schimbat strategia din mers....incercand sa-i surprinda pe cei de la McLaren care erau sigur ca vor face 2 opriri pe la boxe si ei...din pacate pt. ei planul nu a functionat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru