McLaren ezită să confirme prezenţa la testele de la Jerez

de Daniel Popescu
Luni, 20.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren nu a confirmat dacă va participa la testele de la Jerez după ce presa a dezvăluit că noul monopost nu a trecut toate testele de siguranţă.

În această perioadă a anului este normal ca toate echipele să forţeze la limită în efortul de a extrage cât mai multe performanţe, iar testele de siguranţă nu fac excepţie.

Purtator de cuvant
McLaren
Planurile celor de la McLaren pentru debutul noului sezon competiţional au fost bulversate de apariţia unor informaţii neoficiale cu privire la faptul că noul monopost MP4-29 nu a trecut încă testele de siguranţă al FIA.

În cazul în care un monopost nu trece testele forului mondial, acesta nu poate participa la sesiunile de evaluare premergătoare noului sezon, lucru care ar reprezenta o lovitură pentru McLaren în contextul numeroaselor schimbări de regulament tehnic.

Speculaţiile sunt alimentate de faptul că McLaren a refuzat să comenteze în mod direct dacă noul monopost a trecut testele şi dacă echipa va fi prezentă la prima sesiune de evaluare de la Jerez.

"În această perioadă a anului este normal ca toate echipele să forţeze la limită în efortul de a extrage cât mai multe performanţe, iar testele de siguranţă nu fac excepţie.

McLaren va trece toate testele înainte de debutul pe circuit", a declarat un purtător de cuvânt al echipei pentru publicaţia Autosport.

Dacă suntem suficient de norocoşi pentru a găsi un sponsor căruia îi place portocaliul, am putea vedea din nou această culoare în Formula 1.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
În plus, publicaţia italiană Omnicorse susţine că McLaren nu a reuşit încă să găsească un nou sponsor principal după retragerea grupului de telecomunicaţii Vodafone. În acest context, presa internaţională a speculat că McLaren ar putea prezenta noul monopost în portocaliu, culoarea din perioada 1968-1971, însă informaţia a fost negată indirect de şeful Martin Whitmarsh.

"Îmi place foarte mult ideea unei culori portocalii. Dacă suntem suficient de norocoşi pentru a găsi un sponsor căruia îi place portocaliul, am putea vedea din nou această culoare în Formula 1", a precizat britanicul.

Totuşi, Omnicorse susţine că McLaren va rămâne fidela culorii argintii din ultimii ani până la semnarea unui nou contract de sponsorizare. Anterior, presa internaţională a relat că producătorul de electronice Sony ar putea deveni sponsorul principal al echipei.

McLaren va deveni în 24 ianuarie prima echipă care va prezenta noul monopost, însă este posibil că imaginile de pe internet să reprezinte doar machete ale acestuia în contextul ratării testelor de siguranţă.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru