McLaren: “Mercedes a vrut sa preia controlul echipei”

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Ron Dennis sustine ca a initiat despartirea de Mercedes dupa ce constructorul german a insistat sa preia controlul asupra echipei McLaren.

La finalul anului trecut, Mercedes a cumparat pachetul majoritar de actiuni la Brawn GP pentru a concura cu propria echipa in Formula 1, eveniment urmat la scurt timp de ruperea parteneriatul cu McLaren ce data din sezonul 1995.

La vremea respectiva, presa internationala a sustinut ca desparirea dintre McLaren si Mercedes a survenit la solicitarea constructorului german, insa Ron Dennis, CEO-ul McLaren Automotive, sustine ca decizia a apartinut echipei britanice.

“A fost o despartire complet amicala. Pe parcursul anilor, ei au vrut in mod constant sa aiba controlul asupra McLaren, iar noi le-am spus constant ca nu vrem ca ei sa detina controlul echipei. Noi am initiat despartirea pentru ca am vrut sa fim independenti. Am luat si noi parte la afacerea cu Brawn GP. Ma refer la faptul ca furnizarea motoarelor Mercedes pentru Brawn GP in sezonul 2009 a necesitat acordul nostru”, a declarat britanicul in cadrul unui amplu interviu acordat publicatiei Arabian Business.

McLaren a anuntat recent ca a rascumparat o mare parte din cele 40% din actiuni detinute anterior de Mercedes in cadrul echipei, insa constructorul german si-a reinnoit parteneriatul cu McLaren pentru furnizarea motoarelor pana la finalul sezonului 2015.

De altfel, Dennis sustine ca despartirrea dintre cele doua grupuri a avut efecte benefice pentru ambele tabere.

“Pana la urma, suntem inca un partener al celor de la Mercedes-Benz. Suntem rivali pe circuit, dar prieteni in afara pistei. A fost o situatie de tip win-win. Ei au obtinut exact ce au vrut: o echipa de Formula 1 in care au controlul, iar noi continuam sa utilizam motoarele lor si sa construim brandul McLaren. Cand am realizat ca exact asta se va intampla, a fost o decizie logica”, a mai precizat el.

Via | Arabian Business

 

Comentarii (1)

  • Master Dennis
    Bine ai facut Ron ca le-ai dat peste bot la Mercedes
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru