McLaren neagă contractul cu Magnussen: "Nu am semnat nici măcar cu Button"

de Daniel Popescu
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a negat informaţiile din presa internaţională cu privire la semnarea unui contract cu Kevin Magnussen. În plus, britanicii susţin că nici măcar Jenson Button nu are locul asigurat în 2014.

Nu am confirmat încă linia de piloţi. Nu am semnat contractele cu piloţii.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Presa internaţională a relatat luni dimineaţă că danezul Kevin Magnussen a devenit favorit să-l înlocuiască pe Sergio Perez la McLaren în sezonul 2014, pentru ca în cursul serii să apară informaţia că echipa britanică a luat deja o decizie finală în privinţa renunţării la serviciile mexicanului.

Cu toate acestea, Martin Whitmarsh, şeful McLaren, a refuzat să confirme informaţiile şi susţine că nici măcar Jenson Button nu are contract pentru 2014, în ciuda faptului că britanicul a afirmat în repetate rânduri că şi-a activat opţiunea pentru anul viitor.

"Nu am confirmat încă linia de piloţi. Nu am semnat contractele cu piloţii. Încă discutăm despre asta. A existat mult feedback din ambele părţi, dar este mai bine să discutăm în privat despre asta, nu în public. Vom vedea în viitor", a declarat Whitmarsh citat de postul de televiziune BBC.

Vor fi noi sponsori, dar bănuiesc că va fi mai multă fanfară la lansarea monopostului decât în 2 decembrie.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Potrivit BBC, analizele amănunţite efectuate de McLaren au demonstrat că Magnussen are potenţialul de a fi mai rapid decât Perez, pe baza performanţelor obţinute de danez în simulator.
În plus, acesta a câştigat titlul în Formula Renault 3.5 Series, iar McLaren nu a reuşit în tentativa de a-l plasa la o altă echipă din Formula 1, precum Marussia sau Force India.

În schimb, se speculează că Perez ar reprezenta o opţiune interesantă pentru Force India în cazul în care plecarea acestuia de la McLaren se va confirma.

Pe lângă modificările în linia de piloţi, McLaren va avea anul viitor şi un nou sponsor principal, după decizia celor de la Vodafone de a se retrage din competiţie. Programat iniţial pentru 2 decembrie, anunţul va fi făcut cel mai probabil în ianuarie, simultan cu lansarea noului monopost.

"Vor fi noi sponsori, dar bănuiesc că va fi mai multă fanfară la lansarea monopostului decât în 2 decembrie. Depinde şi ce vor partenerii noştri să facă, cum vor să facă asta, pentru că nu depinde doar de vocea noastră", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • Mclaren il asteapta pe Alonso.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru