McLaren şi Lotus anticipează noi progrese pe termen scurt

de Daniel Popescu
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren şi Lotus susţin că îşi vor îmbunătăţi semnificativ performanţele în următoarele curse datorită update-urilor pe care le vor introduce pe monoposturi.

Esential 43 de puncte a obtinut mclaren in primele patru curse ale sezonului
11 este cea mai buna clasare a celor de la Lotus in 2014 (Romain Grosjean, Sepang)
McLaren a început sezonul în forţă cu o dublă clasare pe podium care a permis echipei să fie lideră în clasamentul constructorilor după etapa inaugurală din Australia cu 33 de puncte.

Britanicii nu au reuşit însă să confirme aşteptările şi nu a mai obţinut niciun punct în ultimele două curse, astfel că au coborât pe locul patru la constructori. Speranţele se leagă însă de update-urile pregătite la fabrică, care indică deja o îmbunătăţire semnificativă în privinţa forţei de apăsare aerodinamică şi care vor fi introduse pe monopost în următoarele trei-patru curse.

Întrebat dacă acestea vor permite echipei să ajungă în apropierea celor de la Mercedes, directorul de curse Eric Boullier a replicat: "Cu siguranţă.

La fabrică ştim deja ce se va întâmpla în următoarele trei-patru curse. Avem o rată de dezvoltare foarte bună. Sper că va veni mai devreme decât mai târziu, dar în tunelul de vânt am remarcat deja o îmbunătăţire importantă de performanţă. La fabrică este bine, trebuie doar să pregătim totul şi să furnizăm componentele pe circuit", a declarat francezul.

Lotus, progres de două secunde

Între timp, Lotus a anunţat că a progresat cu două secunde pe tur în China datorită noilor update-uri software introduse de Renault pentru unitatea de propulsie şi care sunt similare cu cele folosite de Red Bull Racing încă de la etapa din Bahrain. În plus, vor exista noi îmbunătăţiri pentru Marele Premiu al Spaniei, potrivit proprietarului Gerard Lopez.

"În China am văzut un pas eviddent înainte din partea Renault. Băieţii vorbesc despre două secunde pe tur, iar cronometrul nu minte. Renault promite un pas înainte interesant şi pentru Barcelona. Suntem destul de încrezători că vom ajunge în top 10, iar acolo vom lupta cu oricine se afla în jurul nostru", a explicat el.

Lotus este una dintre cele patru echipe care nu a obţinut încă niciun punct în sezonul 2014 al Formulei 1, alături de Sauber, Marussia şi Caterham.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (2)

  • Cei de la Lotus chiar progresează de la cursă la cursă insă de cănd McLaren bagă "update-uri" termină din ce in ce mai in spatele plutonului. După părerea mea şi sezonul acesta este compromis pentru McLaren. Poate la anul cu Honda mai prind vre-un podium.
    6 2
  • McLaren cu noi progrese? Ce progrese au avut in 2014?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru