Medici: "Kubica reacţionează excelent la tratament"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.02.2011
Robert Kubica a răspuns foarte bine la tratament, va rămâne la terapie intensivă încă trei zile şi va fi operat din nou peste o săptămână.

Robert Kubica a realizat progrese remarcabile pe parcursul zilei de luni după ce a fost supus unei operaţii de peste şapte ore în urma gravului accident suferit duminică în raliuri.

Aceasta a fost cea mai importantă informaţie oferită de Giorgio Barabino, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului Santa Corona, care a a adăugat că polonezul va rămâne sib strictă observaţie medicală pentru încă trei zile înainte de a fi supus unei noi operaţii în decurs de o săptămână.

"Condiţia să s-a îmbunătăţit şi este foarte bună. Nu a apărut nicio infecţie în perioada post-operatorie. Braţul este bine vascularizat, iar parametri vieţii sunt normali. Evoluţia sa medicală este excelentă. Este capabil să bea şi să execute mici mişcări cu mâna. Kubica va trebui să rămână la terapie intensivă între 48 şi 72 de ore, perioadă în care vor fi realizate tot felul de verificări ale mobilităţii mâinii. Cât despre timpii de recuperare, după această primă zi suntem optimişti în privinţa viitorului.

Pacientul reacţionează într-un mod excelent. În decurs de o săptămână putem face o operaţie pentru cotul fracturat, care nu a fost încă tratat. Luni, pilotul a fost mereu treaz şi conştient, chiar dacă simte durere. Chiar dacă a fost sedat, a vorbit cu managerul său şi cu personalul spitalului", a declarat doctorul.

În ciuda evoluţiei pozitive a stării sale de sănătate şi a predicţiilor privind o recuperare de numai câteva luni, Barabino consideră că polonezul îşi va reveni complet numai peste un an.

"Este dificil să facem predicţii. Ce este sigur este că rar întâlnim pacienţi atât de puternici. O recuperare parţială va fi posibilă în câteva luni, vom vedea dacă îşi va recupera complet funcţionalitatea mâinii şi a braţului. Pentru a atinge un astfel de obiectiv, oricum va avea nevoie de un an", a mai precizat el.

Kubica a decis să rămână internat în acelaşi spital, chiar dacă avea posibilitatea să se mută în altă unitate din Italia.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Sanatate
    Multa sanatate domnule Kubica!
    7 0
  • Medici ...
    cred ca este vorba de "Medicii"...
    0 2
  • tech_nick
    Cred...
    ...in taria caracterului sau, in dorinta de a-si reveni; dar exista o limita a posibilului, care-l va tine totusi (o buna vreme) departe de ce i-a fost mai drag: competitia!
    Sanatate deplina pentru Kubica, putere de munca si daruire pentru medici!! Fani si ex_fani, constat cu bucurie, in astfel de situatii suntem solidari (daca tot indragim acest sport!)- nobile sentimente!!
    2 0
  • mobius
    paranteza
    Tragedia accidentului suferit de Kubita, este inca proaspata, ma bucur foarte mult ca se simte din ce in ce mai bine si ii doresc in continuare refacere rapida si completa. Marturisesc ca la socul aflarii vestilor despre accident, s-a adaugat ingrijorarea ca spitalul la care a fost dus fiind intr-o mica localitate (pentru mine necunoscuta), nu ar avea capacitatea de a-i acorda intreaga asistenta necesara. Stupoare, este dotat cu sectie de ortopedie, capabila sa organizeze echipe de medici de specialitate care sa sustina operatii de o asemenea complexitate ore in sir. Nu cred ca se poate pune problema unei discutii in ceeace priveste dotarile acestui spital. Ma incearca un sentiment de tristete cand ma gandesc ca la noi se inchid spitale (mult mai mici)in localitati cu mult mai mari, iar medicii nostrii sunt nevoiti sa ia drumul bejeniei. Cum sa organizezi competitii de amploare (daca ar fi sa ne gandim numai la asta), in aceasta tara.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru