Mercedes: "2012, decisiv pentru rămânerea lui Schumacher în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Ross Brawn consideră că rezultatele pe care le va obţine Michael Schumacher anul viitor vor fi decisive în decizia acestuia de a-şi prelungi contractul cu Mercedes GP.

Contractul lui Michael Schumacher cu Mercedes GP expiră la sfârşitul sezonului următor, iar echipa germană şi-a manifestat în mod deschis intenţia de a-i prelungi înţelegerea şi după 2012.

Decizia îi aparţine integral septuplului campion mondial, iar şeful Ross Brawn admite că totul depinde de evoluţia germanului în sezonul următor.

"Toată lumea poate vedea că Schumacher a făcut un pas înainte în acest sezon şi continuă să crească. dacă anul viitor poate lupta pentru podiumuri şi victorii, atunci de ce ar trebui să se oprească? În acelaşi timp, dacă anul viitor nu avem succes, decizia lui de a se retrage va fi simplă. Este foarte uşor să vorbeşti cu Schumacher despre un nou contract. Dacă vrea să continue, vom găsi rapid o soluţie. Nu ştiu care va fi rezultatul. Nici el nu ştie. Să vedem cât de buni vom fi în 2012", a declarat britanicul.

O situaţie similară este valabilă şi pentru Nico Rosberg, care a confirmat recent că a început negocierile pentru prelungirea contractului scadent la finalul anului viitor.

Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, speră să-l convingă pe german să rămână la echipă.

"Piaţa este deschisă şi sunt mulţi piloţi care ne bat la uşă. Dar Rosberg vrea să meargă înainte, iar noi vrem să facem asta cu el. În general poţi merge la echipa nepotrivită în momentul nepotrivit, iar asta este o greşeală pe care orice pilot ar trebui să o evite", a precizat el.

Rezultatele modeste înregistrate de Mercedes GP în primii doi ani de la implicarea directă în Formula 1 a condus la speculaţii privind viabilitatea proiectului, iar Brawn a admis că va fi nevoit să părăsească echipa în cazul unui eşec.

"Vreau să fiu aici în următorii trei ani, dar dacă nu ai performanţe, atunci pleci. Eu sunt şeful. Dacă proiectul nu decurge bine, atunci totul se termină", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (7)

  • Mercedes GP 20011/2012
    2012 va aduce crestere. In mod clar echipa este pe un trend ascendent. Da, probabil ca rezultatele nu sunt cele scontate din prima, deocamdata, si sunt de parere ca 2012 poate aduce doar lupte pentru podium, o eventuala lupta pentru visctorie fiind la mana sansei. Insa, vad acelasi film pe care l-am vazut in 1996 la Ferrari, iar eu, poate considerat de unii nerealist, sunt foarte sigur pe inca un campionat a Baronului. Acum, adevarul e ca de ce sa nu incerce, si de ce sa nu speram. Daca nu iasa, asta este, el s-a simtit bine incercand, noi l-am urmarit la lucru, iar daca iasa...
    27 0
  • MERCEDES
    daca mercedes ii va pune la dispozitie lui schumi o masina capabila de victorii ( sa zicem 5 sezoane) schumi nu se va retrage si ne va incanta cu prezenta, dar imi vine greu sa cred ca vor reusi asta........ sper sa reuseasca......................
    15 2
  • Andrei
    @Mercedes GP
    Sincer, eu zic sa asteptam testele din iarna lui 2012 pentru a vedea cum vor evolua echipele. Nu sunt inca sigur ca Mercedes vor produce o masina mai buna ca anul acesta, iar aceasta temere este si in cazul echipei mele favorite, Ferrari. Ferrari, McLaren si Mercedes au inceput sezonul aceasta cu masini care din pacate au avut diferite probleme de proiectare si pe parcursul sezonului aceste probleme s-au vazut foarte clar. Personal sper ca au invatat din greselile din acest sezon, pentru ca este timpul ca Ferrari sa lupte pentru titlu. Este nevoie de putin curaj in dezvoltarea acestor monoposturi, iar pana acuma cei de la Ferrari s-au multumit doar in a copia monopostul Red Bull. Identic si in cazul altor echipe, ceea ce din pacate se pare ca nu a ajutat cam la nimic. Sa vedem testele de la inceputul sezonului 2012, ca sa ne putem face o idee.
    7 1
  • @Andrei
    Am asteptat si anul asta testele de iarna si puteam sa jur ca Mercedes va lupta pentru victorii. In teste scoteau 1.21 in Barcelona si la cursa 1:23 in cel mai bun caz.

    Eu nu mai inteleg nimic !
    5 1
  • Emerson
    Sperante
    Din tot ce se spune,se poate doar spera..Ca sa reusesti sa construiesti o masina competitiva iti trebuie stiinta(Brawn a dovedit ca are)viziune,inspiratie,munca,bani,noroc,oameni priceputi,etc,etc,si,sa ai norocul ca solutiile adversarilor sa nu fie mai bune ca ale tale. Testele nu sunt intotdeauna concludente,numai una din idei...adversarii merg mai slab special pt.a-ti induce ca ai reusit sa fi mai bun,o alta problema poate fi,fiabilitatea sicapacitatea de a da randament f.bun pe tot paecursul cursei,un exemplu fiind,Peugeot la Le Mans,erau foarte rapizi ca viteza de varf,dar la vitezele de cursa au fost depasiti de Audi...
    2 0
  • Andrei
    @tracto91
    Ai dreptate dar fii atent la ce s-a schimbat fata de anul trecut:
    - pneurile si maparea motoarelor :)

    Chestiile astea doua au fost in avantajul baietilor de la Red Bull, as spune ca aveau un pachet complet dar astea 2 chestii sunt importante. Acuma restul echipelor cunosc intr-o mare mare comportamentul pneurilor, asa ca aici nu mai are cum sa fie o mare diferenta.
    - maparea motoarelor: aici am inteles ca s-a interzis, cam pacat totusi. Devine stresant cand cineva descopera ceva, puffff vine FIA si o interzice. Nu-mi place si nu o sa-mi placa niciodata.
    - Testele de anul viitor vor fi foarte importante, pentru ca sper eu ca baietii de la Ferrari si restul, sper ca au invatat ceva din greselile de anul acesta.

    Vedem in iarna evident :)
    5 3
  • schumacher
    Dupa cate il cunoastem, Schumacher ar putea incerca să bată recordul pentru cel mai bătrân campion mondial. Cred că îl deține "El Maestro" (46 de ani). Ar avea timp cei de la Mercedes pana prin 2016 sa-i dezvolte masina.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru