Mercedes a identificat cauza erorii care a determinat abandonul lui Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Mecanicul care a montat pneul dreapta-faţă al monopostului lui Michael Schumacher în China şi-a dat seama prea târziu că piuliţa nu era prinsă corespunzător.

Mercedes AMG a finalizat investigaţia cu privire la motivele care au dus la abandonul lui Michael Schumacher în Marele Premiu al Chinei, element care l-a privat de şansa de a termina cursa pe podium.

Pilotul german a abandonat în turul 13 la scurt timp după ce a ieşit de la boxe, ca urmare a faptului că pneul dreapta-faţă nu a fost montat corespunzător pe monopost.

Mercedes utilizează un sistem electronic pentru efectuarea opririlor la boxe cu scopul de a minimaliza inerentele erori de natura umană. În momentul în care un mecanic finalizează operaţiunea de montare a pneului, el apasă pe un buton poziţionat pe pistolul de aer, iar când toţi cei patru mecanici finalizează operaţiunea mecanicul care supervizează acţiunea primeşte confirmarea că pilotul poate părăsi boxele prin intermediul unui led care se aprinde.

Aşa a funcţionat sistemul şi în cazul opririi la boxe a lui Schumacher din China, însă mecanicul care s-a ocupat de pneul dreapta-faţă a observat imediat după apăsarea butonului că piuliţa nu era montată corespunzător. A făcut semne disperate cu mâinile pentru a semnaliza că ceva nu este în regulă, însă era deja prea târziu: Schumacher plecase deja de la boxe şi, câteva viraje mai târziu, şi-a dat seama că există o problemă la pneul dreapta-faţă şi a fost nevoit să abandoneze.

Via | Autosport Plus

Comentarii (5)

  • MSChumacher
    A fost frumos din partea lui michael ca nu a dat vina pe echipa si mai ales pe mecanicul cu pricina. Respect!
    38 1
  • M SH
    Gestul facut de el, dovedeste ca echipa este unita si este cel mai important fapt intr-o competitie.
    22 1
  • tracto
    nu pot face echipa pt bahrain
    e vreo problema cu site-ul ?
    3 1
  • Parca era roata dreapta spate
    Dupa cate am vazut eu. Ma insel?
    5 8
  • sorin
    daca te uiti mai atent este roata fata, asa am crezut si eu initial, ca e pe spate.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru