Mercedes anunță că Bottas și Ocon luptă să fie coechipierul lui Hamilton în 2020: "Nu va fi deloc o decizie ușoară"

de Daniel Popescu
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că numele coechipierului lui Lewis Hamilton pentru sezonul 2020 va fi ales între Valtteri Bottas și Esteban Ocon, iar o decizie ar putea fi luată în această vară.

Valtteri Bottas a obținut două victorii în primele patru curse ale sezonului, însă ulterior finlandezul a fost surclasat în mod repetat de Lewis Hamilton.

În ultimele două curse, pilotul celor de la Mercedes a înregistrat un abandon la Hockenheim pe ploaie și un modest loc 8 în Marele Premiu al Ungariei. În urma acestor rezultate, Bottas este la 62 de puncte în spatele lui Hamilton și mai are un avans de numai 7 puncte în fața lui Max Verstappen.

În acest context, Bottas riscă să-și piardă locul în cadrul echipei pentru sezonul următor, iar oficialii Mercedes au anunțat deja că iau în calcul opțiunea de a-l aduce pe Esteban Ocon la echipă.

"Este o dilemă între Ocon și Bottas. Într-un fel, ambii merită un loc. Decizia este între un pilot stabil, foarte bun și cu multă personalitate și între a oferi unui tânăr pilot șansa și oportunitatea unui monopost, cu toate recompensele și riscurile pe care le poate aduce. Luni începem procesul și nu va fi deloc unul ușor", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Conștient că este în pericol să-și piardă locul la Mercedes, Bottas a dezvăluit că are deja un plan B, însă nu a oferit încă niciun fel de detalii în această privință.

"Când ești într-o astfel de situație și vrei să concurezi ai nevoie de un plan B și poate de un plan C.

Mă gândesc la diverse lucruri și este bine să am planuri diferite. Acum aștept", a declarat finlandezul.

Ocon este un pilot a cărui carierî este sprijinită de Mercedes, iar absența de pe grila de start din acest sezon este considerată nedreaptî datorită talentului demonstrat în sezonul 2018. Wolff a admis că, dacă francezul nu va obține locul la echipa principală, îi va permite să plece să concureze la o altă echipă, pentru a nu-i pune în pericol cariera.

"Dacă nu-i poți oferi o oportunitate unui tânăr pilot trebuie să faci compromisuri. Nu voi sabota cariera lui Ocon prin blocarea lui sau prin refuzul de a-l lăsa la o altă echipă din Formula 1. Trebuie să i se ofere oportunitatea în Formula 1, fie cu noi, fie alături de o altă echipă", a adăugat Wolff.

Via SkySports

Comentarii (11)

  • Enache
    Ocon nu e peste Bottas. Dar il au pe Hamilton, asa ca nu e o problema.
    5 3
  • Costel
    is convins ca wolff omite sa ne comunice exact ce-i mai important , adica tocmai adevarul si asta deoarece acneea olandeza reprezinta adevarata tinta pentru mercedes in 2020 cu perspectiva cea mai concludenta a tiranizarii F1 dupa iminenta disparitie din prim-planul competitiei a celui pe care o parte deloc nesemnificativa a mass-media ii atribuie atitudinea /comportamentul unui rockstar dar uita cu desavarsire sa aminteasca faptul ca din anturajul acestuia nu lipseste tocmai justin bieber

    deh , varsta nu iarta nicimacar persoanele afro iar daca la stuttgart s-o stabilit ca regimul despotic mercedes in F1 trebuie sa fie perpetuat atunci batavu' parca-i cel mai indreptatit sa preia rolul de satrap al F1
    16 17
  • mobius
    Nu conteaza daca ramane Bottas sau vine altcineva, oricare ar fi acela, la Mercedes va ramane Hamilton pilot nr. 1 si cu asta cred ca totul este spus. Orice pilot, asa ca si Bottas, nu va avea un viitor alaturi de Hamilton. Mercedes, in situatia in care se afla ar putea sa dea o sansa unui alt pilot talentat, nu favorizandu-l, ci dand sanse egale fiecaruia. Nu inteleg de ce un pilot trebuie sa castige neaparat sapte sau chiar opt titluri mondiale. Nimeni de la alte echipe nu poate bate Mercedes, dar in cadrul echipei daca s-ar da sanse egale pilotilor, foarte probabil Hamilton ar putea fi batut. La Ferrari cu atat mai mult, oricum nu au nimic de pierdut, s-ar putea renunta la stupidele ordine de echipa si poate echipa ar avea de castigat.
    12 12
  • Motivul e Verstappen. Daca Verstappen e mai bun decat Hamilton (si probabil ca e) Mercedes e nevoita sa caute un pilot pe masura. Faci asta dand oportunitatea tinerilor piloti.
    6 11
  • @mobiuse
    Ai schimbat discursul? Parca erai avocatul ordinelor de echipa la Ferrari cand era Alonso pe acolo. Aveai argumente gen "echipa", "background", "valUare".
    8 7
  • THE SPINNING GERMAN
    fetal isi musca buza de sus, s-ar fi dus el la Mercedes ca-i neamt da'...e acolo-i Hamilton. Verstapen ar fi ideal in locul fetitei de la ferari. Si Ocon ar fi mai bun pentru ferari.
    5 12
  • mobius
    Cand nr. 2 este la jumate sau chiar mai putin, fata de pilotul principal, (ca numar de puncte), este foarte normal sa existe ordine de echipa. Atat Bottas cat si Leclerc, sunt foarte aproape de coechipierii lor, protejati ca nr. 1. Fara ordine de echipa, ar putea fi in fata protejatilor. Asta inseamna sa dai o sansa pilotilor tineri de valoare. Daca Ferrari ar fi mers pe mana lui Leclerc si nu s-ar fi cramponat de cele patru titluri ale lui Vettel, probabil ca ar fi fost mult mai in fata.
    3 12
  • @Enache

    L-ai vazut tu cum e Ocon in monopostul Mercedes?
    Stai sa-l vedem prima data concurand intr-o masina Mercedes, si dupa aia sa te pronunti.
    Asa si Bottas nu era la fel de bun cand era la Williams.
    O sa vezi ca si Ocon la Mercedes va fi mult mai bun decat a fost la Force India. Asa cum si Leclerc pare mai bun acum la Ferrari decat la Sauber. Si de asemena cred ca si Ocon va fi mult mai bun la Mercedes...
    3 2
  • @mobiuse
    Aha, deci e bine cu ordine de echipa in anumite circumstante... Daca Leclerc ar fi facut slipsetream pentru Vettel sau testa piese in cursa pe unde era ca nr de puncte? Alonso a avut mult mai multe privilegii la Ferrari decat are Vettel.

    Oricum, ori esti pro ori esti contra ordinelor de echipa. Altfel ai dublu standard si nu meriti atentie.
    6 3
  • astia cu versttappen
    ce merite are individul sa ajunga la mercedes? din cate stiu hamilton a contriubuit la dezvoltarea monopostului, ma refer la al lui personal, cand a cerut configurarea volanului dupa capacitatile lui, radeau retardatii pe aici ca este pilot slab. asa ca hai sictir cu verstapen e mai bun, deocamdata olandezul isi dezvolta monopostul la rbr si o face bine, asta nu inseamna ca gata, e mai bun ca hamilton si trebuie sa duca la mercedes, hakkinen cand il batea schumacher trebuia sa mearga la ferrari sa ii arate ca e mai bun? habar n-aveti de capul vostru
    5 3
  • Mercedes a facut dubla dupa dubla anul asta, pe cand coechipierul lui Verstappen era pe nicaieri si pe cand Verstappen mai castiga cate o cursa. Verstappen a demonstrat ca nu poate fi depasit de Hamilton pe masini oarecum in acelasi pace. Mercedes a castigat cu strategia cursa trecuta cand i-a dat pe final lui Hamilton o masina mai rapida cu peste o secunda decat RBR. Altfel Hamilton nu trece de Verstappen. Verstappen e cal mai bun pilot de pe grila, nu doar de anul asta ci si anii trecuti. Aminteste de Schumacher care urmarea, depasea si punea probleme veteranilor campioni de la echipe mai bune. Apoi a facut istorie.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru