Mercedes anunţă dificultăţi în gestionarea pneurilor la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.05.2012
Nico Rosberg şi Michael Schumacher au tras un semnal de alarmă cu privire la degradarea pneurilor pe circuitul de la Barcelona.

Nico Rosberg şi Michael Schumacher şi-au exprimat vineri îngrijorarea după ce pneurile Pirelli s-au degradat în ritm accelerat în sesiunile de antrenamente de la Barcelona.

În condiţiile în care temperatura de la nivelul solului a ajuns chiar şi la 43 de grade pe parcursul sesiunii de după-amiază, Rosberg susţine că problemele pe care le are monopostul Mercedes cu pneurile sunt chiar mai grave decât cele din testele de iarnă care au avut loc pe acelaşi circuit.

"A fost foarte diferit de testele de iarnă şi a fost mult mai dificil pentru pneuri. A fost o zi foarte provocatoare în încercarea de a vedea cum putem aranja monopostul pentru calificări şi în special pentru cursă. Nu ştiu cât de bine stăm în privinţa degradării pneurilor şi va trebui să analizăm datele, însă gestionarea cauciucurilor va fi cruciala aici", a declarat germanul.

La rândul său, Schumacher a admis că degradarea pneurilor pune probleme celor de la Mercedes, însă se consolează cu faptul că situaţia este aceeaşi pentru toate echipele.

"(Degradarea pneurilor) reprezintă o provocare.

Trebuie să aflăm mai multe lucruri şi să analizăm situaţia pentru a vedea ce am făcut comparativ cu ceilalţi băieţi. Avem patru pneuri de fiecare dată când ieşim pe circuit şi este acelaşi lucru pentru toată lumea", a declarat el.

Mercedes a avut numeroase probleme în regim de cursă în Australia şi Malaysia, iar Schumacher a criticat în termeni dur compoziţia cauciucurilor din acest sezon, care în opinia sa împiedică piloţii să concureze la capacitate maximă.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru