Mercedes anunta la Monza noul parteneriat pentru motoare

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.08.2009
Mercedes va anunta cu ocazia Marelui Premiu al Italiei echipele pentru care va furniza motoare in sezonul 2010, o intelegere cu Red Bull fiind in acest moment iminenta.

Red Bull Racing negociaza inca din luna aprilie un parteneriat cu Mercedes pentru furnizarea motoarelor incepand din sezonul urmator, ca urmare a performantelor unitatilor germane si a incheierii la finalul anului a actualului contract cu Renault.

Echipa patronata de Dietrich Mateschitz a anuntat recent ca va lua o decizie finala in acest caz pana la sfarsitul lunii august, iar Mercedes a confirmat ca doreste sa anunte oficial echipele pe care le va motoriza in 2010 cu ocazia Marelui Premiu al Italiei din 13 septembrie. Totusi, nemtii au refuzat sa ofere orice amanunte despre stadiul negocierilor cu Red Bull.

"Cu siguranta nu voi mentiona niciun nume de echipa. Sunt negocieri confidentiale si sper ca la Monza sa stim totul. Am vorbit cu mai multe echipe, nu numai cu una, si sper sa existe intelegere ca sunt discutii confidentiale, asa ca nu pot sa spun mai mult", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al BMW.

In prezent, Mercedes furnizeaza motoare pentru McLaren, Force India si Brawn GP, primind girul FIA de a furniza unitati pentru echipa lui Ross Brawn pentru ca aceasta sa poata concura in Formula 1 in acest an.

Regulamentul sportiv prevede ca un constructor are nevoie de acordul scris al FIA in cazul in care oreste sa furnizeze motoare pentru mai mult de doua echipe, iar Haug sustine ca Mercedes detine un document in acest sens. "Avem acest lucru in scris si cred ca FIA este foarte interesata ca un constructor sa ajute in aceasta situatie", a adaugat oficialul Mercedes.

La randul sau, Red Bull a confirmat la Spa-Francorchamps prin vocea sefului Christian Horner ca este foarte aproape de a lua o decizie in privinta furnizorului de motoare pentru sezonul 2010.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Corect - Mercedes
    "...a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al BMW. ..."
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru