Mercedes are cel mai rapid monopost pe liniile drepte

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Mercedes GP deţine cel mai rapid monopost pe liniile drepte, potrivit unei analize realizate de publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Mercedes GP nu a reuşit să impresioneze în primele două sesiuni de teste de la Valencia şi Jerez, însă echipa a reuşit să înregistreze progrese pe parcursul evaluărilor de la Barcelona.

Nico Rosberg a realizat cel mai bun timp în a treia zi de teste, însă performanţele reale ale monopostului au rămas învăluite în ceaţă din cauza prestaţiilor contradictorii din celelalte zile.

Pentru a desluşi parţial misterul, publicaţia germană Auto Motor und Sport a realizat o analiză a performantelor pe linia dreaptă a circuitului de la Barcelona, iar concluzia a fost că Mercedes GP deţine cel mai rapid monopost pe această porţiune a circuitului. "Am fost capabili să parcurgem mai multe tururi la Barcelona, motiv pentru care înţeleg mai bine monopostul şi pneurile. Iar asta se traduce prin timpii pe tur. Dacă totul decurge în direcţia potrivită, Săgeţile Argintii v-ar putea surprinde", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes GP.

Performanţa unui monopost pe liniile drepte tinde să capete o importanţă mai mare în 2011 datorită faptului că noua aripă spate ajustabilă şi sistemul KERS, două tehnologii noi comparativ cu anul trecut, vor fi utilizate preponderent pe această porţiune a circuitului.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (15)

  • Mercedes
    Interesanta observatie..timp pentru punerea la punct a monopostului ar mai fi..
    12 1
  • Mavric
    Mercedes
    Se pare ca cei de la Mercedes au creat totusi un monopost rapid, o mașină competitivă lucru demostrat si de Rosberg in testele de duminica. Pentru asta ii felicit si republic un citat prezentat tot in acea zi: "Schumacher spunea că poate să câștige dacă are o mașină competitivă"- coman_norbert la 20.02.2011 (22:24)
    13 7
  • @Mavric
    Să vedem dacă mai poate "moșul"...
    Dar tot sunt sceptic în ceea ce privește mașina.
    Mavric, anul trecut Schumacher a fost poate regele starturilor... a urcat de fiecare dată 1, 2, 3 poziții... dar pe distanță lungă nu a fost la înălțime.
    Spuneam de ultima lui cursă de karting... a pornit din pole... a fost rapid vreo 5 ture de circuit... după care... nu avea "duracell".
    19 0
  • Mavric
    @coman_norbert
    In final afirmatia ta ar fi fost corecta daca suna cam asa:"Schumacher spunea că poate să câștige dacă are o mașină competitivă" si daca acea cursa e de 2-3 tururi de circuit.
    9 9
  • Mavric
    @coman_norbert
    Stiu ca sunt prost. dar asta e... nu am minte nici cat o gaina, dar am invatat sa intru pe gogule si sa enervez, jignesc si insult userii de pe comunitatea fanilor f1 de pe automarket.
    asa am fost invatat acasa. va rog mult nu ma mai bagati in seama.
    9 9
  • Nuştiu ce să zic, informaţia este dată de o publicaţie germană.
    Mai rapid cu cât?
    6 2
  • hmm
    eu cred ca sezonul asta tot rosberg va tine capul de afis....e maturizat e mai motivat ca schumi si e in cautarea primei victorii....daca o va reusii eu il vad in sezonul 2012 concurand pt ferrari pt ca eu cred ca nici in acest sezon massa nu o rupa gura targului......pe schumi tot nul vad atat de motivat....daca o sa reuseasca o victorie anul asta trebuie felicitat...dar schumi e schumi.....experienta e de partea sa si daca mercedes va face o masina competitiva anul asta e datorita lui si a lui brawn
    9 4
  • ...
    sper sa aiba o masina buna, daca nu pentru campionat macar pentru cateva victorii..... faptul ca e cea mai rapida masina pe liniile drepte nu e mare scofala, in 2010 cea mai rapida pe linie dreapta a fost force india .... tineti minte ce a zis vettel la silverstone cand a depasit pana a ajuns pe 7 si cel mai greu i-a fost cu sutil
    6 1
  • viteza
    sa vina odata Melbourne!
    8 0
  • ayrton4ever
    asta nu e stire
    Aici nu scrie nimic concludent...e asa praf in ochi aruncat de nemti...
    5 8
  • @Mavric
    Pe mine nu mă superi :))
    și nu ești nici prost... dar ai tu un fix...

    Da... Mavric... mă refeream la anduranță... nu știu dacă mai face față pe durată lungă, deh duracell-ul... dar o să vedem...

    Sunt curios de toate echipele serioase... Ferrari, McLaren, Red Bull, Lotus Renault, oare ce pregătesc ele în realitate... aceste teste pot să fie doar "praf în ochi"...
    10 0
  • Mavric
    @coman_norbert
    Omule, ma faci sa rad de tine! Tu chiar crezi ca "Mavric la 23.02.2011 (17:00)" am fost eu? =))
    0 8
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Foarte bine, au cea mai rapida masina pe linia dreapta, si mai departe? Pe un sector stau foarte bine, iar pe restul 2 pierd mai mult decat pot castiga pe sectorul pe care stau bine. Si mai departe? Este constant acest avantaj? In fiecare tur au acest avantaj? Doar in calificari? Sper sfarsitul cursei? La inceput? Vedem cand o sa concureze in cursa din Barcelona daca se adevereste ce spun baietii astia, sau daca evident... sunt doar sperante pentru "their fallen champion".

    P.S. Superb oras, probabil unul dintre cele mai frumoase din lume!
    4 7
  • @Mavric
    în ceea ce te privește nu mă surprinde nimic...
    de ce nu te loghezi... ptr că peste 1 minut ai lua ban!
    cred că estimez prea mult :))
    8 2
  • preambul
    Oricum am lua-o anul asta concurenta va fi ceva mai "ampla" decat in 2010. Sunt acolo sus echipele cu traditie plus campioana Red Bull iar Mercedes si Renault pot avea niste asi in maneca. Williams nu mai au pilotul cu care sa surprinda desi masina pare ok. Sunt foarte curios sa vad strategiile care in mod sigur vor bulversa ordinea pe grila cu 2, 3 sau chiar 4 opriri. Pneurile Pirelli promit spectacol in 2011. Pe langa asta luptele "fratricide" vor fi la ordinea zilei. Tandemuri ca Alonso-Massa, Hamilton-Button, Vettel-Webber, Schumacher-Rosberg vor face deliciul curselor dar vor provoca, sunt convins, dezbateri furtunoase pe forum. Sa vedem ce va fi, din pacate inca mai avem de asteptat.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru