Mercedes are echipă tehnică separată pentru dezvoltarea monopostului din 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn a dezvăluit că Mercedes şi-a înfiinţat o divizie separată de ingineri care va lucra exclusiv la dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2014.

Ferrari a anunţat cu ceva timp în urmă că au două echipe care lucrează la monoposturile din 2013 şi 2014 şi asta este ceea ce am făcut şi noi.

Ross Brawn
Sef Mercedes
Mercedes a dezvăluit în această săptămână primele planuri cu privire la organizarea departamentelor tehnice după numeroasele recrutări realizate în ultima perioadă, care au culminat cu numirea lui Toto Wolff în funcţia de director de motorsport.

Şeful Ross Brawn a dezvăluit că Mercedes va prelua modelul Ferrari şi va avea o echipă de ingineri care se va ocupa exclusiv cu dezvoltarea noului monopost pentru sezonul 2014. Decizia este una logică în contextul în care 2014 prevede numeroase schimbări de regulament, cea mai importantă fiind trecerea la motoare V6 de 1.6 litri.

"Ferrari a anunţat cu ceva timp în urmă că au două echipe care lucrează la monoposturile din 2013 şi 2014 şi asta este ceea ce am făcut şi noi. Am mers chiar mai departe şi am selectat cele mai promiţătoare propuneri de concepte.

Tranziţia va fi una uşoară, nu se va face de pe o zi pe alta", a declarat britanicul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Anterior, Red Bull Racing a exclus adoptarea unei strategii similare, justificând decizia prin faptul că nu are resurse financiare la fel de bune precum Ferrari.

Referindu-se la prima sesiune de teste din această iarnă, Brawn a afirmat că una dintre problemele evidenţiate este degradarea rapidă a pneurilor.

"Încă trebuie să lucrăm la degradarea pneurilor. Dar problema este că Jerez nu este foarte reprezentantiv iarna. Numerele sunt promitoare. Forţa de apăsare aerodinamică este aşa cum a fost prezisă de tunelul de vânt, aşa cum este şi comportamentul monopostului", a adăugat el.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (1)

  • "Şeful Ross Brawn a dezvăluit că Mercedes va prelua modelul Mercedes "
    Poti sa detaliezi?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru