Mercedes are un nou şef pentru departamentul de motoare

de Daniel Popescu
Marti, 11.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Cowell a devenit noul şef al departamentului de motoare al constructorului german Mercedes, care a preluat astfel atribuţiile lui Thomas Fuhr.

Mercedes AMG traversează o perioadă de schimbări inclusiv în departamentul motoarelor, chiar dacă constructorul german furnizează cele mai bune unităţi din Formula 1.

După trei ani petrecuţi ca şef al departamentului de motoare de la Mercedes, Thomas Fuhr a decis să părăsească compania pentru un nou loc de muncă care nu are nicio legătură cu sporturile cu motor.

Germanii i-au găsit însă un înlocuitor în persoana lui Andy Cowell, care până în prezent a ocupat funcţia de director al inginerilor, fiind responsabil cu dezvoltarea motoarelor actuale, dar şi a unităţii V6 de 1.6 litri care va debuta în sezonul 2014 alături de noul sistem ERS.

Urmareste Automarket
Cowell îşi va păstra această funcţie şi în continuare, însă rolul său în structura de conducere a celor de la Mercedes va fi şi mai important după preluarea atribuţiilor lui Fuhr.

Mercedes este unul dintre cei mai importanţi furnizori de motoare din Formula 1, oferind unităţi pentru propria echipă, McLaren şi Force India.

Numărul clienţilor ar putea creşte în 2014 dacă britanicii de la Cosworth nu vor rămâne în Formula 1.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru