Mercedes: "Egalizarea motoarelor, o utopie pentru Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.01.2011
Mercedes susţine că solicitările insistente ale rivalilor de la Red Bull ca motoarele să fie egalizate sunt contrare spiritului de concurenţă din Formula 1.

Dezvoltarea motoarelor este interzisă în Formula 1 ca măsură pentru reducerea costurilor, însă Mercedes a reuşit să ocolească regulamentul şi să-şi îmbunătăţească unitatea.

Acest lucru a atras numeroase critici din partea celor de la Red Bull, care au luptat pentru titlul mondial având la dispoziţie un motor Renault mai puţin performant. Austriecii au solicitat insistent ca Renault să-şi poate îmbunătăţi motorul, însă Mercedes susţine că acest lucru este contrar spriritului de competiţie.

"Aceasta egalizare (n.r - a motoarelor) nu este Formula 1. În acest caz ar trebui să mergem toţi în GP2. Competiţia nu are nimic de-a face cu egalitatea", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Pe de altă parte, constructorul german susţine reducerea costurilor în Formula 1, susţinând că în prezent cheltuie cu 70% mai puţin decât în urmă cu cinci ani după destrămarea parteneriatului cu McLaren.

"Suntem printre pionierii reducerii costurilor şi acum vrem să vedem răsplata", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Mavric
    Formula1
    Cu regulile astea cred ca se duce d...u F1 cum se duce romania din cauza la aia doi(stiti voi cine).Pacat ca n-am inregistrat fiecare cursa din 1995 pana-n 2008 caci mi-ar fi facut placere sa dau replay acelor curse nu sa ma uit la astea din ziua de azi...Au spus adevarul cei de la Mercedes: "În acest caz ar trebui să mergem toţi în GP2. Competiţia nu are nimic de-a face cu egalitatea".
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru