Mercedes exclude recrutarea lui Alonso

de Daniel Popescu
Joi, 12.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a exclus varianta de a-l aduce la echipă pe Fernando Alonso, întrucât Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au contracte pe termen lung.

Esential 2015 este sezonul in care expira contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes
2016 este anul in care va lua sfarsit actualul acord al lui Nico Rosberg cu Mercedes
2016 este sezonul in care expira si intelegerea lui Fernando Alonso cu Ferrari
Fernando Alonso a început să fie în centrul atenţiei pe piaţa transferurilor în ciuda faptului că are un contract cu Ferrari până la sfârşitul sezonului 2016.

Pe lângă interesul oficial manifestat de McLaren încă de la sfârşitul anului trecut, spaniolul este creditat cu şanse să ajungă inclusiv la Mercedes, ca urmare a rezultatelor modeste înregistrate de Ferrari în ultimii ani. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a negat însă orice interes pentru dublul campion mondial.

"Cel puţin pe termen scurt, nu. Ambii piloţi au contracte pe termen lung.

Fernando este unul dintre cei mai buni piloţi de pe grila de start, dar nu avem în plan schimbarea componenţei echipei", a declarat austriacul.

Totuşi, contractele piloţilor nu sunt chiar atât de lungi precum afirmă Wolff. Hamilton a sosit la Mercedes în 2013 pe baza unui contract pe trei ani, astfel că înţelegerea expiră la sfârşitul anului viitor. Între timp, Rosberg şi-a prelungit recent contractul până în 2016, o informaţie care nu a fost însă confirmată în mod public de echipa germană.

Pe de altă parte, Wolff susţine că Mercedes va fi capabilă să gestioneze relaţia dintre Hamilton şi Rosberg şi că nu se va ajunge în situaţia de la McLaren din 2007, când britanicul a avut parte de tensiuni cu Alonso.

"Îi vom lăsa să lupte atât timp cât războiul nu este unul murdar. Un conflict ca unul dintre Alonso şi Hamilton nu se va întâmpla aici. Dacă s-ar întâmpla ceva de genul ăsta, ar exista consecinţe serioase", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (13)

  • Un conflict ca unul dintre Alonso şi Hamilton nu se va întâmpla aici. Dacă s-ar întâmpla ceva de genul ăsta, ar exista consecinţe serioase

    EXACT

    McLaren au fost prea buni cu razvratitul Alonso, trebuia dat afara urgent, sa stea pe bara pana pana l'o lua o echipa naiva
    9 11
  • bisturio
    "Fernando este unul dintre cei mai buni piloţi de pe grila de start"

    @tu, uite ce zic astia "unul dintre" nu "cel mai". E o diferenta uriasa. Asa avem si Ham, Rosberg, Ricci, Vettel, Button tot unii dintre cei mai buni. Adevarul e ca nu e nici unul cu adevarat cel mai cel cum era Schumacher la vremea lui (am zis la vremea lui)
    9 9
  • bisturio@ nu zic ca schumacher nu a fost un pilot foarte bun ,dar a avut si el parte de o perioada la ferrari in care a dominat mai categoric poate decat a facut o vettel ,si poate acum un pilot de la mercedes,dar la fel de adevarat e ca totusi a fost un pilot care se batea cu senna,care iar din punctul meu de vedere e intr o alta categorie ,de fapt cred ca e singur intr o categorie ,cel putin din punctul meu de vedere.
    5 2
  • Se pare ca nemtii isi dau seama foarte bine de *valoarea* soferului bancii cand spun ca exclud o recrutare a lui ... destepti , nu ca macaronarii !!
    11 8
  • Schumacher a fost unic, la fel si Senna...................
    15 1
  • deci tu credeai ca Alonso era cel putin de calibrul lui Senna si ti s-a dat peste nas cu nerezultatele inteleg
    7 1
  • cum dracu ai ajuns tu la concluzia asta?
    2 3
  • Distanta mare pina la Senna frate.....
    7 0
  • Nu exista piloti foarte buni. Faceti comparatia intre piloti cu aceeasi masina lasati-ma cu Schumacher care avea o masina mult mai buna ca restul. Asa a avut si Vettel. Maina conteaza in F1 70 %. Da putem sa comparam Hamilton cu Rosberg, Riccardo cu Vettel, Alonso vs Kimi. Nu ai cum sa compari Alonso vs Rosberg, Hamilton sau Vettel cand masinile lor sunt mult mai bune. Hamilton vs Alonso la McLaren la finalul campionatului Ham a avut 2-3 puncte in plus, PLUS Ron Dennis. Asa ca lasati vrajeala. Nu mmai fiti atat de ofticati, in toti anii in care R&B a dominat singurul care s-a batut cu ei a fost Alonso cu o msina mult mai slaba.
    3 5
  • Ham a terminat la egalitate de puncte cu Alo iar pe Kimi il domina categoric.
    0 5
  • Schumacher a castigat si cu o masina mai slaba decat a lui Hill. Si era primul in clasament (tot cu o masina mai slaba, ca Senna a avut ce a avut si Hill in 1994) in fata lui Senna, Senna doar in calificari se impunea, probabil cu setari duse le extrem ce nu pot fi folosite si in cursa. Schumacher a fost in top cel putin 15 ani, deci foarte mult pentru orice sport. Nu a avut 15 ani numai "masini ca a lui Vettel"
    2 3
  • vai, tu, Fandosita incepe sa fie ex-clu-sa de peste toot. Da' las' ca la Ferrari are pretini si acolo e ca la romanica, merge pa pretineala cu functia
    3 2
  • Draga jan,
    cauta anul 1994 si o sa gasesti un pilot suspendat cateva etape, pentru ca el si echipa furau cu blana.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru