Mercedes: "Ferrari ar putea fi cea mai bună echipă în 2016"

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes considera ca Ferrari are potenţialul de a deveni cea mai puternică echipa în sezonul 2016 datorită parteneriatului tehnic cu Haas.

Ferrari va fi puternică. Dacă nu va fi echipa de învins, va fi un competitor puternic.

Toto Wolff
Director de motorsport Mercedes
Ferrari a înregistrat progrese semnificative în sezonul 2015 pe baza îmbunătăţirilor aduse la motor, iar echipa spera să revină în lupta pentru titlurile mondiale anul viitor.

Echipa italiana este avantajată de faptul că va putea dezvolta motorul şi în timpul sezonului, iar rivalii de la Mercedes considera ca parteneriatul pe care italienii îl au cu nouă echipă Haas pot transforma Ferrari în cea mai bună echipă în sezonul 2016.

"Sunt convins de asta. Ferrari dezvoltă un program foarte inteligent cu Haas. Vor avea beneficii de pe urma acestei cooperări şi este ceva ce trebuie să luăm şi noi în calcul în viitor. Speram ca Ferrari să fie foarte puternică în 2016, aşa cum au început să fie în 2015. În acest moment, aşa cum văd eu lucrurile, Ferrari va fi puternică. Dacă nu va fi echipa de învins, va fi un competitor puternic", a declarat Toto Wolff, director de motorsport la Mercedes.

Pe de apta parte, Wolff a admis că, în cazul în care fernando Alonso ar deveni disponibil pe piaţa transferurilor, mercedes va analiza oportunitatea de a-l angaja, prin prisma calităţilor pe care le are.

"Avem o relaţie foarte transparentă cu Nico Rosberg şi Lewis Hamilton.

În negocierile recente cu Hamilton am decis să nu vorbim cu alţi piloţi. Alonso ar fi fost în capul listei, dar nu am ajuns în acest punct. Aşa cum am mai spus, este unul dintre cei mai buni piloţi şi ar fi o nebunie să nu mă gândesc la el în viitor", a adăugat el.

Via Marca

Comentarii (16)

  • bineanteles..forzza ferrari.
    alo?alonso? nu vrei sa vii inapoi la ferrari? poate iesi campion acum..
    7 16
  • mobius
    Honda mai are doi-trei ani pana cand va putea sa fie o amenintare pentru titlu. In aceasta situatie daca lui Alonso i se va oferi Mercedes sau Ferrari, sunt aproape sigur ca va accepta una din variante, cu preferinta Mercedes. Ambele echipe il vor (chiar si Arivabene), au in momentul de fata, din diverse motive, un al doilea pilot mai slab decat primul. Problema este ca nici Hamilton si nici Vettel nu il vor coechipier pe Alonso, stiu ei de ce (in 2007 Hamilton ar fi fost mult in urma sa iar in 2012 a fost nevoie de doua acrosaje periculoase pentru al scoate din ambele curse, in felul acesta avantajul de 50 de puncte s-a anulat). In conditii normale Alonso il poate domina pe oricare din cei doi amintiti si tocmai de aceea nu ar accepta sa fie nr. 2 la nici o echipa. Lucrurile sunt foarte delicate, daca o echipa vrea sa sustina un pilot, o poate face fara probleme indiferent ce conditii se stabilesc initial.
    26 12
  • Alonso la Mercedes mai degraba. Fezabil si de interes maxim.
    8 5
  • Daca cumva zvonurile din presa despre o cooperare Red Bull Honda, pentru cei de McLaren sansele de a ramane alaturi de Honda, ca echipa principala scad catre zero. Ceea ce... l-ar putea elibera pe Alonso sa plece unde vrea (sau unde il vrea lumea), iar daca cei de la Mercedes sunt interesati, de ce nu? La Ferrari usa este inchisa dar la Mercedes pare deschisa, poate un Lotus, sau un Red Bull cine stie. Oricum suna interesant, mult mai interesat decat prastia de masina pe care o poate produce McLaren, cel putin in 2016, 2017 este departe rau si alaturi de Ferrari nu prea sunt favoriti cand se schimba regulamentul.
    9 5
  • Masina celor de la McLaren are o aerodinamica buna, nu cea mai buna dar e oricum competitiva deci nu e chiar o prastie. Partea proasta e motorul.
    11 7
  • Alonsito, sigur Hamilton te doreste la mercedes sa-ti aplice din nou bataita :))
    11 21
  • Wolff: "Alonso deserves to have a strong car". Alonso nu e Rosberg. Hamilton da de dracu daca se duce spaniolu acolo. Plangacios cum il e nu-l vad bine.
    12 8
  • Daca se reface "cuplul" Alonso-Ham, atunci chiar ca mai merita sa te uiti la F1. Alonso merita inca o sansa sa lupte pentru titlu!
    17 2
  • serban
    Alonso va ajunge la Mercedes doar dacă aceștia vor fi depășiți la anul de Ferrari, fiind cunoscute abilitățile sale de a lupta pentru titlu cu o mașină inferioară, ceea ce Hamilton nu a arătat până acum. Altfel nu-i văd pe nemți să iasă de bunăvoie din acest dolce farniente dat de superioritatea netă a mașinii și să se bage de unii singuri într-un predictibil război Alonso-Hamilton, pentru că Alonso într-o echipă de succes și cu un coechipier pe măsură, înseamnă un singur lucru :război !
    9 3
  • @Serban
    Aminteste-ti ca in 2012 Hamilton s-a batut cu Vetel si Alonso la titlu, dfectiunile tehnnice si Grosjan au fost factorii perturbatori in acel an. Cu o masina inferioara Mc laren in 2012, chiar in SUA l-a batut pe Sebi. Nu mai zic ca ma uitam la unele curese si auzeam -sorry Lewis, ....s-a dus cutia de viteze, s-a spart motorul, s-a dus alternatorul.
    Sa vina si Alonso, oricine vine la MB nu-l poate bate pe Hamilton.
    4 16
  • Iliescu
    Daca-l aduc pe Alonso la Mercedes inseamna ca ori s-au saturat de talentele si ifosele lui Ham care dupa o cursa cu mici probleme arata cu degetul echipa ori Ferrari reprezinta o amenintare posibile. Si sa nu uitam ca Ham daca e pus sub presiune o gafeaza original la fel si Vettel.
    10 2
  • serban
    @@serban Eu n-am spus că Alonso îl bate sigur pe Hamilton, am spus că având cam aceeași valoare, nu va fi pace între ei, dacă se mai nimeresc în aceeași echipă.
    Am mai spus că, având mașină mai slabă, Alonso s-a bătut la titlu până în ultima etapă, în 2010, sau în 2012. Hamilton niciodată. Una este să faci câteva curse bune, alta este să lupți până în ultima etapă.
    Motor spart, cutie dusă și alte defecțiuni ... când nu cunoști prea bine limitele mașinii, forțezi aiurea ... și o pățești ! Și Montoya era un pilot foarte rapid, dar nu a contat niciodată cu adevărat, nici la Williams, nici la McLaren, abandonurile mecanice fiind la ordinea zilei. Și nu din cauza mașinii ...
    10 5
  • Alonso nu cred ca va mai reveni la Ferrari pentru ca acolo pilotu nr.1 este Vettle daca Ferrari ii pune anul viitor o masina competitiva ia titlul mondial iar Kimi sa multumit de mult din pacate cu acel titlu mondial si nu va avea probleme sa mai fie si pilotu 2 cand va fi nevoie in schimb daca merge la Mercedes unde Rosberg are masina da nu are talent destul in momentele cheie numa in locul lui poate sa vina Alonso chiar daca este Hamilton acolo!!! Pentru ca Hamilton vrea sa castige titluri iar la Ferrari e greu de crezut ca va ajunge cat timp este Vettle acolo iar alta echipa nu este care sa iti ofere o sansa la titlu este diferenta prea mare intre Mercedes - Ferrari si restu echipelor...oricum la anul dava Ferrari gaseste ceva de la Mercedes numa Hamilton poate sa ieie titlul mondial ca Rosberg nu are nici o sansa!!!
    3 3
  • 1. Mi-as dori sa vina Alonso la Mercedes si sa fie coechipier cu hamilton
    2. Probabil pe masini inferioare Alonso e mai bun ca Hamilton deoarece piloteaza ca un robotel. Hamilton in schimb devine mai bun pe masura ce are succes. Asadar daca ar veni acum Alonso la nemti, hamilton ar avea prima sansa la titlu deoarece este mai rapid in calificari iar pilotul din fata are prioritate la intrarile la boxe... in plus o reeditare a duelului cu Alonso din 2007 i-ar ascuti instinctele la fel cum facea Senna cand se batea cu Prost sau Rossi cu Lorenzo
    3. Se pare ca in 2016 ramane cuplul Hamilton-Rosberg... deci poate in 2017
    4. Hamilton va ramane la Mercedes doar atata timp cat vor avea cea mai buna masina... sau cel putin egala cu cea mai buna... cand Mercedes va cadea va pleca la fel ca Vettel de la Red Bull... este clar ca Hamilton se viseaza pilot Ferrari... in plus are 30 ani, deci nu mai poate amana decat 2-3 ani asta
    5. Daca Mercedes nu va mai avea masina dominanta nici Alonso nu va dori sa ajunga acolo
    6. Parerea mea subiectiva este ca Alonso tocmai asta viseaza, ca Hamilton sa plece spre Ferrari si abia apoi sa vina el la Mercedes (sunt sigur ca si Toto Wolff stie ca Hamilton viseza la italieni)
    7. Personal ma indoiesc ca Alonso isi va asuma riscul sa mai merga intro echipa coechipier cu Hamilton
    4.
    3 3
  • Alexandru
    @dany

    Problema lui Alonso este varsta. In 2017 va avea 36 de ani, nu cred ca Mercedes sunt interesati de piloti care mai au 1-2 ani cel mult de stat in F1. Daca pleaca cineva de la Mercedes (Ham sau Ros) va fi inlocuit cu un pilot tanar, de viitor.
    2 2
  • @Red_Fury

    Ia de aici: "He is referring to the fact that Red Bull and Toro Rosso will be lost to the sport because Mercedes, Ferrari and now Honda have all lined up to refuse to supply them under the existing, 1.6 litre ‘power unit’ regime.

    The latest, touted Honda solution has apparently been vetoed by Ron Dennis, chief of the Japanese carmaker’s works team McLaren.

    “They somehow made a commitment to Ron that he had a veto and he doesn’t want Red Bull,” Ecclestone revealed. “Ron has said ‘Definitely not’.”


    En savoir plus sur http://www.thisisf1.com/2015/10/25/ecclestone-confirms-plan-for-new-f1-engine/#xEFT3jgIo6DRWwv1.99"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru