Mercedes GP a reintrodus noul sistem de evacuare

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.08.2010
Mercedes GP a implementat din nou pe monopost sistemul de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate.

Una dintre inovaţiile introduse de Red Bull Racing în acest sezon este noua configuraţie a sistemului de evacuare, prin intermediul căreia gazele de eşapament sunt eliminate prin deflectorul spate după ce trec mai întâi pe sub podeaua monopostului.

Ideea a fost copiată de rivali, iar Mercedes GP a introdus o astfel de soluţie în Marele Premiu al Germaniei. Totuşi, echipa lui Ross Brawn a renunţat la sistem în cursa de la Hungaroring din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul podelei, care a afectat structura acesteia.

Pe parcursul pauzei de patru săptămâni din această vară, germanii au reuşit însă să remedieze defecţiunile, astfel că a doua versiune a sistemului este utilizată în cadrul antrenamentelor libere de vineri din Belgia. Informaţia a fost confirmată de Nico Rosberg în această dimineaţă în paddock-ul de la Spa-Francorchamps.

"Niciodată nu poţi să fii sigur, dar au făcut cea mai bună treabă posibilă pentru a modifica părţile şi sperăm că vor funcţiona aici.

În acest moment, Ferrari şi Red Bull Racing sunt puţin în faţă, aşa că este dificil să spunem unde vom fi, dar nu mă aştept la salturi prea mari", a explicat germanul.

Programul de teste al nemţilor este însă afectat de rafalele de ploaie care afectează circuitul belgian în prima sesiune de antrenamente.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • FP1-2
    Buna. Rog pe cineva sa imi spuna si mie un site unde pot vedea live antrenamentele. Multumesc!
    0 0
  • @paul
    http://www.fromsport.com/

    e calitatea destul de slaba dar se poate viziona :)
    0 0
  • @sharky_raduku
    Multumes mult!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru