Mercedes GP remarcă progresele lui Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Ross Brawn şi Norbert Haug au evidenţiat progresele semnificative realizate de Michael Schumacher în ultimele 3 curse.

Michael Schumacher a afirmat în mai multe rânduri că se concentrează exclusiv pe sezonul 2011, când speră să revină în lupta pentru titlul mondial.

Chiar dacă declaraţiile sale pot fi considerate hazardate în absenţa unui monopost capabil de o asemenea performanţă, progresele arătate în ultimele 3 curse sugerează că germanul începe treptat să revină la forma care l-a consacrat. El a terminat pe locurile 6, 4 şi 7 în Japonia, Coreea de Sud şi Brazilia, fiind la numai 0.002 secunde de cel mai bun timp în a doua parte a calificărilor de la Interlagos pe pneuri intermediare.

"Am văzut mici ferestre de performanţă pentru Schumacher şi toate aceste ferestre devin mai frecvente acum. Cred că în ultimele curse a avut performante bune. Vedem aceste ferestre de performanţă şi acestea sunt din ce în ce mai frecvente într-o formă mai completă. Putem să pretindem că suntem complet mulţumiţi în acest an, dar sunt multe motive pentru a fi optimişti pentru sezonul următor", a declarat Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP.

La rândul său, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al constructorului german, a evidenţiat performanţa lui Schumacher în a doua parte a calificărilor de la Interlagos.

"Dacă ne uitam în detaliu putem vedea câteva puncte de reper.

L-am văzut pe Schumacher pe pneuri intermediare stabilind aproape cel mai bun timp, a fost pe locul 2, foarte aproape de Lewis Hamilton, şi toată lumea era pe pneuri intermediare", a precizat oficialul german.

Via | ITV

Comentarii (13)

  • Incet,incet
    maestrul revine la forma sa obisnuita.deja,in ultimul timp,a fost mai in forma decat rosberg.la anul,ajutat si de o masina cat de cat,poate sa se bata pentru campionatul mondial.din nou.
    20 5
  • schumy
    VREAU SA VAD CATEII CARE L-AU TOT MUSCAT DE C.. PE SCHUMY CUM VOR CHITAI LA ANU !!!!!
    20 6
  • Schumy fan 4 ever
    in ultimele curse a avut rezultate imbucuratoare comparativ cu Rosberg. Asta s-a datorat in mare parte situatiei de pe circuit. Sa nu uitam cate probleme a avut la inceputul campionatului si chiar si in Brazilia cu intrarile la boxe un pic hazardate, ajungand sa piarda timp in spatele unor piloti mai lenti si sa piarda practic orice fel de contact cu liderii. In ultimele curse roata s-a cam intors, dar nu se poate spune de o revenire completa. Imbunatatirile sunt totusi evidente, pentru o masina la care nu se mai lucreaza de la jumatatea sezonului e admirabil.
    Imi doresc nespus de tare si ca mine probabil toti fanii Schumacher un podium in ultima cursa a sezonului sau macar o clasare in primii 5. Ar ajuta enorm la ridicarea moralului lui Schumy.
    Schumacher are multe de aratat, veti vedea la anul... MSC v2
    In acest moment mi se pare ca seamana asa de tare cu Senna la sfarsitul carierei. Mai matur, experimentat, la fel de motivat, capabil si plin de surprize, cu o tarie de caracter uluitoare, chiar si pentru un pilot...
    Uitat-va bine, ca o sa ajungeti sa le povestiti copiilor vostrii ca ati vazut cum s-a scris legenda.
    11 8
  • Daca anul acesta Rosberg are aproape dublul punctelor lui Schumi la anul va avea triplu. A fost si el mai bun in 2 curse si acum e ridicat in slavi. De fapt Rosberg a fost in forma mai proasta. E ridicol !
    5 15
  • tech_nick
    la anul...
    ...vor fi alti maestri, cu alte pretentii si de buna seama ei vor fi pe val. Ce a fost, a fost...Deja se sta la rand...
    4 6
  • acelasi schumi
    s-o sta la rand,dar schumi ramane schumi.presimt ca o sa se refaca batalia cu alonso.de abia astept
    12 1
  • Schumacher
    La anul vom vedea.E aglomeratie mare si sunt altii care vor fi inainte.Poate va fi si fostul maestru acolo, poate nu.Eu n-as miza pe el, din varii motive.
    4 5
  • un rol foooarte important
    o sa-l aiba,ca de obicei,masinile.aici schumi are un atu,faptul ca se pricepe mai bine ca oricare altul sa puna la punct un monopost bun.
    8 1
  • fereastra langa fereastra.... si asa apare panorama :)) ... un pilot exceptional... atat pot spune
    4 1
  • dragos
    schumy
    Este evident pe o panta ascendenta, si intr-adevar marele lui atu este ca stie cum sa dezvolte un monopost spre deosebire de multi alti piloti.Este clar ca sezonul urmator va fi mult mai bine din multe puncte de vedere: monopost mai bun tocmai in urma feedback-ului din acest an, s-a obisnuit cu noile reguli si noile tipuri de pneuri dar parerea mea este, cu toate ca am fost si voi ramane mereu fan MSC, ca putem vorbi de lupta la titlu poate in sezonul 2012. Mult succes sa aiba! Orice s-ar intampla este un mare privilegiu pentru noi si pentru istoria F1 sa il avem iar pe circuit si ar trebui sa fim multumiti numai ca este acolo si il vedem, indiferent de locul pe care il ocupa pe grila la start sau final tocmai pentru ceea ce a dat el pentru F1. Cum ar fi fost sa il avem acum cativa ani pe regretatul Sena pe grila dupa o retragere de o anumita perioada? Haideti sa nu mai dam in el si sa il lasam sa isi faca treba asa cum poate. S-a vazut ca nu a venit doar ca sa se amuze, poate multi in locul lui s-ar fi retras dupa valul de critici, dar se vede ca munceste si are ambitie; are un cuvant frumos pentru toti pilotii, zambeste mereu, eu cred ca este un exemplu si pentru pilotii tineri care ar trebui sa fie onorati ca alearga impreuna cu el si sa nu mai faca declaratii belicoase- ar trebui sa "fure" multe de la el. Repet eu cred ca este un mare privilegiu ca il avem inca pe pista. Doamne Ajuta!
    11 1
  • Schumi
    Mda, deci Dragos a punctat cel mai bine.
    La ora actuala contestatarii lui Schumacher sunt niste cretini, indiferent ca sunt pe forumuri sau la fata locului. Tot cretini raman. A,... si frustrati. N-am vazut macar o valoare in F1 care sa-l critice pe Schumacher. In schimb cine il critica? Toti tembelii si frustratii care in decursul unei cariere abia daca au castigat o cursa.
    Adevarul e ca cetateanul Schumacher da si acum la 41 de ani o lectie despre ce inseamna profesionalismul. Si cam asta desparte un campion, de un profitor al unei conjuncturi.
    1 3
  • Schumacher
    Cei care inca il mai critica nu l-au urmarit pe MSC nici in interviuri nici ceea ce transmite prin semnale corporale, adica are o siguranta de sine pe care doar un mare Campion o are. Si vorba lui, "el nu mai trebuie sa demonstreze nimic". Palmaresul vorbeste pentru el.Barrichello adeprins pregatitul masinii tot de la MSC. Abia astept sa aiba material bun la indemana atunci vor vedea, revedea, adevaratul SCHUMACHER la lucru.
    2 1
  • Schumi uber alles!
    "Ferestre de progres" = caracterizarea cea mai nimerita si precisa.
    Tocmai tenacitatea lui Schumi ii mareste valoarea. Si sa nu uitam ca nu a ratat nici o cursa, nu a stricat nici o masina ...
    Intr-adevar e un privilegiu sa il putem vedea din nou pe circuit. Mai ales intr-o concurenta atat de stransa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru