Mercedes îi va propune lui Hamilton un contract pe trei ani cu bonusuri pentru victorii şi titluri

de Daniel Popescu
Luni, 12.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes îi pregăteşte lui Lewis Hamilton un contract pe trei sezoane în valoare de 20 de milioane de euro pe an, cu bonusuri pentru fiecare victorie şi titlu mondial, potrivit presei italiene.

Esential 3 ani este durata noului contract pe care Lewis Hamilton il va primi din partea Mercedes
20 de milioane de euro ar urma sa fie salariul anual lui Lewis Hamilton
5 milioane de euro ar urma sa fie bonusul lui Lewis Hamilton in cazul castigarii unui nou titlu mondial
Contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes urmează să expire la sfârşitul acestui an, iar cele două părţi au amânat succesiv negocierile pentru un nou acord pentru a-i permite britanicului să se concentreze pe lupta pentru titlul mondial.

Negocierile urmează să fie reluate în curând, iar publicaţia italiană Gazzetta dello Sport susţine că a intrat în posesia unor informaţii cu privire la contractul pe care îl va propune Mercedes.

Astfel, germanii pregătesc un contract valabil timp de trei sezoane pentru perioada 2016-2018 cu un salariu anual de 20 de milioane de euro.

În plus, Hamilton ar urma să primească un bonus de 1 milion de euro pentru fiecare victorie şi un alt bonus de 5 milioane de euro pentru fiecare titlu mondial. Anterior, presa britanică afirma că Mercedes este dispusă să-i ofere un contract pe 5 ani în valoare totală de 126 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 de milioane de euro pe sezon.

Mercedes este pregătită inclusiv pentru situaţia în care Hamilton va refuza oferta generoasă a echipei. Potrivit unor declaraţii făcute de directorul de motorsport Toto Wolff cu numai câteva zile în urmă, Fernando Alonso (McLaren) va fi prima opţiune a echipei pentru sezonul 2016 în cazul unui eşec în negocieri cu pilotul britanic, în timp ce Valtteri Bottas (Williams) reprezintă a doua opţiune.

Via Gazzetta dello Sport

Comentarii (2)

  • Lui Ham i-a picat masina asta cum i-a picat si lui Vettel la rbr ,,, ,cea mai buna masina de pe grila ,,, sa tot cistigi , meritul cistigurilor este al inginerilor , pilotul doar executa ,,, da o sa semneze ca doar are cea mai buna masina , cu toate ca tasu vroia bani mai multi ,, sigur o sa-l pedepeseaca pe ham
    4 7
  • Nu il respect pe Hamilton pentru declaratiile sale si pentru comportamentul sau de copil egocentric si rasfatat. Dar nu putem nega ca este dublu campion mondial si a reusit o treaba mai buna decat Rosberg cu aceleasi posibilitati. Vettel a primit o masina buna, dar din cei 4 ani consecutivi nu neaparat era permanent cea mai performanta pe tot parcursul anului, in comparatie cu Mercedes anul acesta.
    In continuare mi se pare o porcarie sa ingheti o situatie de discriminare. Ok, Mercedes a reusit sa construiasca un motor mai bun si s-a descurcat bine si la aerodinamica. Dar de a pune talpa ca totul sa ramana asa.... cam omori sportul. Mai ales cand in loc sa tii linia aleasa, vii tu tot felul de propuneri de a schimba iar radical tot.
    Deci, Hamilton ar trebui sa aiba in contract penalizari in caz de comportament neadecvat si ar fi ok.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru