Mercedes: "Alonso este prima opţiune pentru 2016 în cazul eşecului negocierilor cu Hamilton"

de Daniel Popescu
Vineri, 02.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că Fernando Alonso reprezintă prima opţiune pentru sezonul 2016 în cazul în care negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea contractului vor eşua.

Prioritatea este să continuăm cu aceşti piloţi. Dacă asta va fi imposibil, atunci Alonso reprezintă alternativa de top, urmat de Valtteri Bottas.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Mercedes va relua în scurt timp negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea actualului contract scadent la sfârşitul anului 2015, iar ambele părţi anticipează că parafarea unei noi înţelegeri reprezintă mai mult o formalitate, după ce britanicul a cucerit titlul mondial.

Cu toate acestea, constructorul german are deja un plan de rezervă, iar directorul de motorsport Toto Wolff a dezvăluit că, în cazul unui eşec în negocieri cu Hamilton, prima alternativă este Fernando Alonso.

"Nu este nicio grabă, vom discuta pe parcursul anului. Sunt optimist, iar prioritatea este să continuăm cu aceşti piloţi. Dacă asta va fi imposibil, atunci Alonso reprezintă alternativa de top, urmat de Valtteri Bottas", a declarat austriacul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene Gazzetta dello Sport.

Alonso a semnat un contract multianual cu McLaren valabil din sezonul 2015, însă presa internaţională speculează că spaniolul ar putea părăsi echipă la sfârşitul acestui an dacă nu sunt îndeplinite anumite performanţe.

Williams, principală ameninţare

Pun Williams pe primul loc pe listă, dar mă tem şi de Red Bull.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Mercedes anticipează că, în sezonul 2015, principala ameninţare va veni din partea rivalilor de la Williams, mai ales că britanicii utilizează de asemenea motoarele constructorului german.

"Pun Williams pe primul loc pe listă, dar mă tem şi de Red Bull.

Au câştigat patru titluri consecutive şi vor investi toate resursele pentru a lupta din nou pentru titlu. În plus, nu trebuie să subestimăm niciodată Ferrari. Este o legendă şi este impotant să fie capabili să câştige din nou cât mai curând posibil. Sunt sigur că vor fi competitivi din nou, poate chiar din 2015", a mai precizat el.

Publicaţia Omnicorse susţine că Lotus, o altă echipă care foloseşte motoare Mercedes, şi-ar putea schimba numele în sezonul 2015 prin adăugarea unui sponsor principal în titlu, cel mai probabil grupul petrolier venezuelean PDVSA care sprijină cariera lui Pastor Maldonado sau Total, numele producătorului petrolier francez care îl susţine pe Romain Grosjean.

Via Gazzetta dello Sport, Omnicorse

Comentarii (20)

  • "Mercedes a dezvăluit că Fernando Alonso reprezintă prima opţiune pentru sezonul 2016 IN CAZUL în care negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea contractului vor eşua."

    vorba unui graitor de pe automarket, "daca nu-i cal, bun si magarul".
    14 15
  • Eu cred ca si-a bagat coada tasu lui ham si vor un salariu ff mare si cei de la mert stau pe ginduri dar vor semna pt macar 2 ani , om vedea ce se intimpla ,,,fortzaa Sumi si Biacchi
    14 1
  • Se spune ca Hamilton a primit o prima de 5 milioane pt cucerirea titlului (prevazuta in contract). Se spune de asemenea ca Hamilton cere bani mai multi iar Mercedes incearca sa-i micsoreze salariul. Cred ca aici e cheia intarzierii rezultatului negocierilor iar prin aceasta declaratie nemtii incearca sa-i arate pisica lui Hamilton...
    14 1
  • pai la ce diferenta este intre mercedes si ceilalti,cred ca pot sa isi ia si pilot platitor,ca tot castiga titlul mondial..... oricum il au pe ''Nicusor'' a lui Keke mai mare baiat asa ca nu-i grava situatia.
    7 5
  • In 2016 nu mai e sigur ca vor domina asa ca il vor pe Alonso care poate face diferenta. Pana atunci e bun si cimpanzeul.
    17 18
  • haha. Ce diferenta a facut Alonso in 2007 si nu a facut Hamilton? De fapt lui Alonso i-a dat la final cu minus .. un loc in clasament. Si inca atunci Hamilton era necopt ca pilot de F1
    11 14
  • Vine Hamilton inapoi acasa in 2016 :)
    Alonso OUT, Hamilton IN
    11 16
  • ... uite, si la McLaren e dorit tot Hamilton
    6 10
  • Ciumpalacu de Ham cu toata echipa in carca si nu l-a batut pe Alonso in 2007! I-au si sabotat masina! A recunoscut-o pana si taffnosu de Denis! In rest....pe Ham nu-l vor Mclada ca i-ar fi facut o oferta clara. Ce se vede si se stie din declaratii oficiale e ca toti il vor pe Alonso iar el a ales Mclada. Asta e.
    15 11
  • Mercale
    Mandea isi negociaza pozitia de lider in echipa iar echipa nu vrea. Asta e tot. Nici vorba de bani. Ar vrea ca echipa sa-l faca mic pe Rosberg. asa cum au facut dupa incidentul cu acrosajul cand, Mercedes a decis cina sa iasa campion.
    6 4
  • Alonso "a ales" intre Lotus si Mclada. Altcineva nu i-a mai facut o oferta clara. Si la Ferrari i-au dat de inteles ca zilele bune si oamenii care il sustineau au disparut de la Ferrari. Mclada, l-ar lua pe Hamilton dar inteleg si ei foarte bina ca nu pleaca,, cainele de la macelarie. Dar daca vor avea ocazia, il vor aduce, ca magaru-i bun, da' nu ca,, calu :) Pana atunci di magare, di
    9 9
  • exista o serie de postalai pe aici care sunt atat de prosti incat sunt capabili sa se impiedice intr-un jet de urina si sa-si rupa gatul! Intelegeti sportul asta mai rau ca un orba, surd cu mainile amputate..... Daca maine in presa scrie maine ca Alonso sau Hamilton au calcat pe o musca si au zdrobit-o voi si incepeti sa delirati ca musca era defapt titanicul si Alonso sau Hamilton niste isberguri ratacite..... nu prea stiu ce fumatisau inghitit da garantatn ii de cea mai proasta calitate siu va face paraleli cu realitatea..... Cand va citesc "inteligentele idei" am impresia ca au evadat toti nebunii periculosi dintr-un lagar de maxima securitate!
    8 5
  • 123,toata lumea are dreptul la opinie.
    7 1
  • si mai sunt si o serie de postaci, 1, 2, 3 sau mai multi, asa ca mine, care nu spun de fapt nimic. Si Ghita de la pacanele isi poate asuma rolul asta de critic
    5 3
  • daca nemtii il iau pe sofer sigur se alege praful de munca lor . asta nu stie decat sa-si roage coechipierul sa intre in glisiere ....
    5 6
  • marele ferrarist declarat ajuns sa fie pasat de colo colo frustrat ca nu mai prinde masina de titlu. Au fost altii mai buni ca el care nu au prins niciodata masina de titlu
    3 5
  • ovidiu15081982
    Hamilton se lacomeste la cascaval si Merc vrea sa-i dea cu tifla, pana la urma daca nu era masina perfecta din 2014.. ramanea cu titlu din 20008...in locul lui as renunta la lovele pt performanta...Alonso abia asteapta sa plece la Merc..ar fi f.urat sa paraseasca corabia dupa 1 an dar a mai facut-o...o sa vedem ce va fi...
    3 1
  • @flo, opinie da, dar ce se scrie aici sunt elucubratii in stare naturala care nu au legatura cu sportul ci cu frustrarile personale! Opinia este una si burtologia alta!
    2 1
  • mirel_f1
    Eu cred ca Hamilton ramane si in 2016 tot la Mercedes depinde unde se vor situa anul asta si daca vor continua sa domine ,trebe sa fi ticnit sa pleci daca echipa are rezultate si in 2015 iar in ceea ce il priveste pe Alonso normal ca a semnat pe un an cu Mclaren daca nu sunt competitivi pleaca scopul lui find o echipa cu potential
    3 0
  • @123,padurea are si uscaturi,nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru