Mercedes neagă speculaţiile despre interesul pentru Alonso

de Daniel Popescu
Sambata, 10.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda a exclus posibilitatea ca Fernando Alonso să-l înlocuiască pe Nico Rosberg la Mercedes în sezonul 2015, în timp ce presa afirmă că Ferrari i-a făcut o nouă ofertă directorului tehnic de la Red Bull, Adrian Newey.

Nu avem niciun motiv să înlocuim vreunul dintre piloţii noştri.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Marele Premiu al Spaniei este dominat de o serie de zvonuri spectaculoase despre transferuri între piloţii şi inginerii echipelor Ferrari, Red Bull Racing şi Mercedes.

Primul zvon a apărut încă de la jumătatea acestei săptămâni şi vizează un posibil interes al lui Fernando Alonso pentru Mercedes.

Ipoteza a apărut ca urmare a prestaţiilor modeste ale Scuderiei Ferrari, care l-ar fi determinat pe spaniol să caute o salvare la Mercedes chiar dacă ar fi nevoit să devină din nou coechipierul lui Lewis Hamilton. Indiferent dacă informaţia este reală sau nu, Mercedes a exclus posibilitatea ca Alonso să ajungă la echipă.

"Nu are niciun sens! Ambii piloţi ai noştri, Nico Rosberg şi Hamilton, au contracte pe termen lung pe care le vom respecta. Nu avem niciun motiv să înlocuim vreunul dintre piloţii noştri", a declarat Niki Lauda, preşedintele Mercedes, pentru publicaţia Sport Bild.

Newey, ofertat din nou de Ferrari?

Se spune că Newey a primit o ofertă.

Nu ar fi prima.

Auto Motor und Sport
Între timp, publicaţia franceză L'Equipe a relatat despre apariţia unor zvonuri în presa spaniolă potrivit cărora Ferrari i-a făcut o nouă ofertă lui Adrian Newey, directorul tehnic al cvadruplei campioane mondiale Red Bull Racing. "Se spune că Newey a primit o ofertă. Nu ar fi prima", a precizat şi publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Ferrari ar putea miza pe debutul de sezon mai puţin satisfăcător al celor de la Red Bull, însă Newey a refuzat mai multe oferte din partea Scuderiei, în primul rând din cauza reticentei de a se muta în Italia cu soţia şi cei patru copii ai săi.

Via Motorsport, L'Equipe, Auto Motor und Sport

Comentarii (15)

  • Marius
    Intre timp copii lui AN au mai crescut. Cine stie?
    5 4
  • A reusit Mercedes fara AN, uite ca se poate. Montezemolo sa nu mai fie obsedat sa adune oamenii altor echipe, ci sa-si creasca proprii oameni, proprii campioni. Asta n-a stiut sa faca Ferrari niciodata. Si probabil nici nu va stii. Ca deh, ei au o imagine si traditie si alte bla bla bl-uri inutile. Ar trebui sa dea mai multe sanse pilotilor tineri, sa le acorde mai multa atentie si sustinere. Nu e Ferrari buricul pamantului si nu stim noi. E doar cea mai titrata echipa din F1 si totusi mai are multe de invatat.

    Cat despre speculatiile legate de plecarea lui Alonso:
    1. Alonso are o varsta. Isi va incheia cariera la Ferrari, nu vor renunta italienii la el.
    2. Alonso nu va alege sa fie in aceeasi echipa cu Hamilton.
    3. Hamilton nu va dori sa fie in aceeasi echipa cu Alonso de astazi, care este un pilot complet.
    4. Nu are Mercedes bani sa-i plateasca salariul, cu siguranta Alonso nu va dori acelasi salariu pe care il are Hamilton.
    5. Mercedes e proasta sa-i dea 10 mil lui Rosberg. Mai prosti decat aia de la Ferrari care ii dau 15 lui Raikkonen.
    16 13
  • vor sa il aduca pe Alonso pilot nr. 2 la Mercedes? Poa' sa vrea, nu vrea Alonso. Va fugi toata viata de Hamilton. Iar Ferrari se desteapta si il vrea pe Newey ... ca de "pilotul care dezvolta masina" - Alonso s-a saturat
    8 10
  • ai dreptate ca Alonso nu o sa vrea cu Ham dar ca "Hamilton nu va dori sa fie in aceeasi echipa cu Alonso de astazi, care este un pilot complet" e o gogorita ce numai tu puteai sa fabrici. Si ce, in 2007 Alonso era incomplet? Si crezi ca acum batran e mai bun decat un Hamilton experimentat daca nu a putut sa fie cand era pe val si Hamilton debutant?
    11 14
  • Cristy
    Alonso per ansamblu e mai bun ca Hamilton. O dovedeste performanta din ultimii 5 ani cand de fiecare data Alonso, chiar cu masini mai slabe a terminat in fata lui Hamilton. Alonso de acum e mai bun ca cel care il batea pe Schumacher. De aceea are si cea mai mare cota, ca esti fan sau nu asta e fapt. Alonso il umileste pe Rai asa cum a facut si cu Massa, la fel ar face si cu Hamilton. De ce? Pe langa talent are creier.
    15 12
  • Ne place sau nuAlonso este de departe cel mai complet pilot , cel mai cerebral ,performantele din ultimi ani o comfirma ,din pacate performantele masinii lau tras in jos mult ,.FORTZAA ALONSOO
    4 11
  • @Cristy
    te amagesti. Ultimii 5 ani nu dovedesc nimic. Hamilton nu a avut masina. Acum are!!! Compari doi piloti cand DOAR cand sunt coechipieri. Ham cu Alo AU FOST. Ultimii ani bla bla Vettel a iesit campion si asta uite ca nu dovedeste ca ar fi mai bun ca Ricci!!!!!!!!!!!
    8 9
  • ferr!!!! mercedes nu are bani??? la tehnologie sunt mereu in fata altora. De ex mercedes a scos primul euro 6 din lume in 2011 la noul actros.... in rest no coment
    5 2
  • @nikipercea
    off topic
    merc sunt mult sub scania si volvo.. poate chiar si man..
    2 5
  • nu vreau sa adaug prea multe, doar sa-i transmit unuia de mai sus ceea ce avea in legatura de Merc si ingineri. Da, Merc a reusit fara AN dar nu si fara Brawn, eu chir cu tot interesul voi urmari ceea ce face ei mai departe. Eu nu-l vad doar pe Newey in "super maestru" ci si pe Brawn. El in 2009 chiar la debut a luat campionatele, iar cu Merc un pic mai tarziu cu toate ca roadele apar dupa plecare...
    0 1
  • Brown nu are legatura cu masina asta turbo pentru 2014. Au schimbat multi oameni, cei mai multi adusi la indicatiile lui Lauda. Practic s-a mutat mult McLaren la Mercedes, Mercedes cu oamenii pe care ii avea, inclusiv Brown nu ajungea departe
    1 0
  • 1. Mercedes este echipa momentului si multi speculeaza ca va domina cativa ani la rand F1!â
    2. Alonso a declarat recent ca 2 campionate nu sunt suficiente. Oare nu sugera ceva? E clar ca la Ferrari nu are sanse. Poate vazand ca il cam domina pe Raikkonen se mandreste si spera sa faca la fel cu Hamilton la Mercedes. Numai ca nu ia in considerare 2 lucruri:
    a) Mercedes se pare cu nu risca sa il ia
    b) Daca ar ajunge acolo s-ar putea sa o ia pe coaja de la Lewis
    3. Vettel se afla sub presiune. Masina nu il ajuta iar ca ”bonus” mai este batut si de Ricciardo. Ce va face Vettel in viitor?
    a) Va ramane la RedBull riscand ca si in anii urmatori sa pateasca ca acum... sau sperand ca austriecii vor redeveni competitivi (ramane totusi riscul Ricci...)
    b) Va incerca sa merga la Mercedes dar si aici va risca sa ia bataie de la Hamilton sau mai degraba Mercedes nu il vor primi in echipa
    c) Va pleca spre alta echipa ... de ex. Ferrari, cu riscul de a fi batut de Alonso...si fara a avea siguranta ca va avea rezultate cu alta echipa...
    1 0
  • ioane laso balta. aproape toate navele de croaziera sunt echipate cu motoare MAN plus multe altele.... asa ca lasama cu scania si volvo...... Mai umpic si te aud ca ai ifonul tau este cel mai bun :} eu mai sus vb de tehnologie nu de carutele de pe strada......
    2 0
  • Daca nemtii vor sa aiba soarta italienilor, sa-l aduca pe soferul ingamfat si vor avea !!!!
    1 0
  • ioane-tot off topic
    esti departe departe de adevar!!ca sofer de tir ce am condus ani la rand tot ce se fabrica in europa,scania si volvo sunt doar inaintea lui iveco:)).
    chiar si renault le da clasa,ca sa nu mai vorbim de man!!insa mercedes ramane un camion complet inclusiv tehnologic dar si confort!!
    on topic-sunt fan alonso,il consider cel mai bun,dar fara masina chiar si visoiu(glumesc)are sanse sa il bata!!restul cu a accepta sau nu pe nu stiu cine coechipier,este cancan pentru presa,spectacol,audienta,pentru noi(care suntem cei mai experti:)),etc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru