Mercedes: "Revenirea lui Schumacher ar fi pozitiva pentru F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.12.2009
Mercedes GP considera ca revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1 ar fi benefica, insa echipa a refuzat sa confirme daca negociaza cu septuplul campion mondial.

Mercedes GP este in cautarea unui coechipier pentru Nico Rosberg pentru sezonul 2010, iar presa internationala speculeaza insistent ca germanii negociaza cu Michael Schumacher o potentiala revenire in competitie.

Prezent la evenimentul Motor Sport Business Forum de la Monaco, Nick Fry, CEO-ul Mercedes GP, a refuzat sa comenteze speculatiile, insa a admis ca revenirea lui Schumacher in F1 ar fi benefica pentru toate partile.

"Cred ca indiferent daca ar fi vorba despre Schumacher sau despre un alt campion mondial, ar fi un element interesant. Poate un pilot de 40-41 de ani sa concureze impotriva unuia de 24 de ani? In alte sporturi, oamenii au demonstrat ca sunt foarte capabili chiar si la aceasta varsta. cred ca ar fi fascinant si cred ca este irelevant daca vorbim despre Schumacher sau Jaques Villeneuve (n.r - campionul mondial din 1997)", a declarat Fry pentru agentia de presa Reuters.

Oficialul echipei germane sustine ca Mercedes are in vedere patru piloti pentru al doilea loc, insa acesta trebuie in mod obligatoriu sa fie experimentat.

"Am invatat in acest an ca trebuie sa ai doi piloti capabili sa castige puncte in fiecare cursa si acesta este motivul pentru care am castigat titlul mondial al constructorilor.

In contextul interzicerii testelor, este dificil sa ne asteptam ca un tanar pilot sa faca asta, asa ca prioritate au pilotii cu experienta", a mai precizat el.

Mercedes GP spera sa anunte linia completa de piloti pana de Craciun, insa cel mai probabil confirmarea va veni la inceputul anului viitor.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru