Mercedes s-a opus creşterii puterii sistemului KERS

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Mercedes este echipa care a condiţionat reintroducerea sistemului KERS în Formula 1 de menţinerea capacitaţii acestuia din sezonul 2009.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 au decis că începând din sezonul viitor să renunţe la acordul voluntar care prevede renunţarea la sistemul KERS, marcând astfel revenirea tehnologiei în Marele Circ.

Ferrari şi Renault au fost cei mai aprigi susţinători ai tehnologiei şi au propus dublarea capacitaţii acesteia de la 400 KJ la 800 de KJ, însă publicaţia britanică Autosport a dezvăluit ca Mercedes GP s-a opus, afirmând că este de acord cu reîntoarcerea KERS în F1 numai dacă specificaţiile tehnice rămân neschimbate.

Până în prezent, Ferrari, Williams şi Renault sunt singurele echipe care au confirmat că vor utiliza sistemului KERS în 2011, în timp ce celelalte echipe vor lua o decizie în acest sens până la finalul lunii iulie.

Chiar dacă echipele se află în plin proces de reducere a costurilor, s-a stabilit ca echipele de top să cheltuiască câte 5 milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei, în timp ce echipele independente vor putea achiziţiona sistemul pentru numai 1 milion de dolari.

Chiar dacă specificaţiile tehnice vor fi aceleaşi, se anticipează ca tehnologia KERS va avea o influenţa mai mare asupra performanţelor monoposturilor comparativ cu 2009, întrucât greutatea minimă a monoposturilor va creşte de la 620 la 640 kg.

Unul dintre motivele pentru care sistemul KERS nu a fost eficient în 2009 a fost acela ca greutatea ridicată a acestuia ducea la creşterea greutăţii monoposturilor peste limita de 605 kg, care era în vigoare la momentul respectiv.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Mercedes
    Vor sa profite de puterea actuala a motorului Mercedes, shmecherii...
    5 4
  • dilema
    Miki spunea ca la ora actuala Renault are cel mai puternic motor din F1, ca dupa ce au fost lasati sa sa umble la el, au acum cu 25 de cai mai mult decat motorul mercedes :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru