Mercedes: "Schumacher rămâne în lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.06.2010
Oficialii Mercedes GP sunt încrezători că Michael Schumacher luptă în continuare pentru titlu, în ciuda rezultatelor modeste ale pilotului german.

Michael Schumacher a continuat evoluţiile modeste de la revenirea în Formula 1 şi în Marele Premiu al Canadei, când a fost implicat în mai multe incidente cu Felipe Massa şi Robert Kubica, iar pe finalul cursei a fost depăşit de trei piloţi din cauza degradării accelerate a pneurilor. În ciuda faptului că rezultatele germanului întârzie să apară, oficialii Mercedes GP sunt încrezători în abilităţile septuplului campion mondial.

"Din interiorul echipei vedea lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Suntem foarte confortabili cu performanţa lui Schumacher şi nu văd niciun motiv pentru care nu va deveni mai bun", a declarat Nick Fry, CEO-ul echipei Mercedes GP.

În cele mai multe curse din acest an, Schumacher a fost surclasat de coechipierul sau Nico Rosberg, care a obţinut de altfel de peste două ori mai multe puncte decât acesta. Totuşi, Fry susţine că diferenţa reală de performanţă dintre Schumacher şi Rosberg nu este atât de mare pe cât o sugerează cifrele, punând rezultatele şi pe seama hazardului.

"Nu vedem nicio diferenţă semnificativă între performanţele lui Rosberg şi ale lui Schumacher.

În sport se întâmplă frecvent ca norocul să aibă sfârşit şi, în acel moment, se întâmpla opusul", a mai precizat el.

Mai mult decat atat, Fry crede ca Schumacher este in continuare capabil sa lupte pentru titlul mondial, chiar daca se afla la 75 de puncte in spatele liderului Lewis Hamilton. "Categoric nu (n.r - a iesit din lupta pentru titlu). Totul face parte dintr-un proces de invatare. Atat el, cat si noi vom continua sa muncim din greu in acest sezon pentru ca face tot ce putem. Inca vrei sa fim in primii trei. Red Bull si McLaren domina destul de clar, dar Ferrari a avut un sezon mediocru", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (10)

  • Adrian Fuchs
    Jenanta gogomanie.
    :)))))))))))))))))
    Asa, asa! Ia-i de pe mine ca-i omor.
    10 4
  • ei la ce se uita?
    nu prea inteleg ce vrea sa spuna. schumi nu numai ca nu mai e in lupta pt titlu dar nici nu prea a fost din simplu motiv ca nu a avut o masina care sa fie capabila sa ramana in apropierea liderilor. oare sa isi fi dat seama ce trebuie facut ca sa nu mai treaca orice adversar pe langa ei in linie dreapta. bine ar fi tinand cont ca avea incredere in Brawn. vedem.
    10 2
  • Schumacher
    Se pare ca batranul nostru amic a continuat evolutia pe care o asteptam!!!
    7 9
  • Corneliu
    Schumi, nici tacticile tale idioate pe care le folosesti pe pista nu te mai ajuta... Oricum nu mai pupi tu campionatul nici cu un al doilea motor pe masina. Ori esti prea... de nu intelegi asta, sau nu te recunosti infrant, ori e chestie de marketing.
    7 15
  • Shumi
    Sincer sa fiu cred ca ar trebui ca Shumi sa se resemneze ca nu are cu ce lupta in acest an.Este un pilot unic pentru mine si nu am ce reprosa fata de el nimic,chiar daca nu are o prestatie buna in acest an,dar cred ca daca la anul nu va cel mai bun dintre toti nu vad de ce nu ar parasi F1.Pacat de valoarea si experienta lui in cele sapte titluri de campion chiar daca va ramane pentru mine un mare campion.Consider ca balanta competitiei in campionat este masina .Bye
    9 1
  • 2 piloti
    doar 2 piloti au aratat ceva pentru mine anul asta: Hamilton si Schumacher, restul sunt pilotii care 'au grija' de cauciucuri. Daca F1 nu ar avea regulile cretine de dupa anii 2000...
    @ Corneliu: :))))) tactici idioate?! Mai esti si sigur pe tine ca nu castiga...marketing...lumea chiar nu vrea sa inteleaga de ce s-a intors. Iti sugerez sa vezi ce declara Hakkinen despre revenirea lui; nu ca ar avea neaparat dreptate, numai sa vezi ca nu totul e alb-negru pe lumea asta.
    7 2
  • schumi
    Este un pic prea mult. Schumacher este surclasat clar de Rosberg si n-are, dupa parerea mea, nicio sansa sa-l depaseasca in acest an. In rest da, e marketing. Imi place sa-l vad pe pista, insa n-am vazut nimic in materie de performanta.
    1 6
  • Fry
    Pai daca Ferrari are un sezon mediocru, ma intreb cum se numeste sezonul Mercedes! Deja o vireaza in penibil.
    1 4
  • For hmmm
    La tot ce ai spus consider ca sunt de acord numai la ce ai spus despre Hamilton,si ai mai uitat un alt pilot important si te las sa iti dai seama.Cat si despre Shumacher trece printr-o perioada grea si nu are legatura cu marketingul.
    0 0
  • @ NickM
    cei doi amintiti sunt singurii piloti care au depasit anul asta (nu intarziati) in masuri diferite considerand materialul care il au la dispozitie. Eu pe Vettel, Webber, Alonso,Rosberg mari lucruri nu i-am vazut facand. In fine, poate sunt si eu subiectiv cum e si normal de altfel.
    Cu un singur lucru nu sunt de acord totusi referitor la ce spune lumea pe aici: Schumacher nu mai poate castiga un campionat! Eu consider ca poate si ca va reusi daca in anii de contract ce-i are cu Mercedes i se ofera o masina competitiva.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru