Mercedes ştia de problema motorului lui Hamilton înainte de începerea cursei

de Daniel Popescu
Luni, 17.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a identificat o defecţiune la unul dintre cilindrii motorului monopostului lui Lewis Hamilton înainte de startul cursei, dar spera ca problema să se remedieze de la sine.

Am realizat că avea o problemă în tururile făcute pentru a ajunge pe grila de start şi am sperat că sistemul se va reseta într-un fel.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Lewis Hamilton nu a putut profita de pole positionul obţinut în Marele Premiu al Australiei, întrucât imediat după start a pierdut trei poziţii şi a fost nevoit să retragă monopostul la boxe din cauza unei defecţiuni la motor.

Echipa a confirmat ulterior că a identificat o problemă la unul dintre cei şase cilindri ai motorului chiar înainte de start, însă spera ca aceasta se se remedieze de la sine, mai ales că nu există posibilitatea unei înlocuiri a unităţii de propulsie.

"Am realizat că avea o problemă în tururile făcute pentru a ajunge pe grila de start şi am sperat că sistemul se va reseta într-un fel. Nu am înţeles exact dacă unul dintre cilindri s-a defectat sau a fost doar o problemă electronică. La început părea evident că trebuie să ne retragem pentru a proteja motorul, dar apoi nu a fost atât de clar.

Am retras monopostul ca măsură de protecţie", a explicat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

 Hamilton s-a retras prematur din Marele Premiu al Australiei

Rosberg admite că este îngrijorat de fiabilitate

Nu sunt sigur ce s-a întâmplat cu celălalt monopost, dar este sigur că nu am rezolvat integral problemele.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Problemele înregistrate de Hamilton l-au determinat inclusiv pe Nico Rosberg să-şi exprime îngrijorarea în privinţa fiabilităţii, după ce echipa a avut rareori defecţiuni în testele de iarnă. Deşi este entuziasmat de victoria categorică obţinută în cursa de debut a sezonului, germanul admitre că echipa trebuie să remedieze defecţiunile.

"Am avut un monopost incredibil de rapid. A fost o plăcere să pilotez şi aştept cu nerăbdare următoarele curse. Va fi însă dificil, iar monopostul nu este 100% fiabil. Nu sunt sigur ce s-a întâmplat cu celălalt monopost, dar este sigur că nu am rezolvat integral problemele.

Avem două săptămâni la dispoziţie şi trebuie să identificăm problemele", a declarat el.

La fel ca în sezonul precedent, Rosberg a publicat pe contul său de Youtube un clip video în care vorbeşte despre victoria obţinută duminică: 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru