Mick Schumacher va debuta în Formula 1 în antrenamentele de la Nurburgring din 9 octombrie: germanul este aproape campion în Formula 2

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, va concura pentru Alfa Romeo în antrenamentele de Formula 1 de la Nurburgring din 9 octombrie. Germanul este liderul clasamentului în Formula 2.

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, este tot mai aproape de debutul oficial în Formula 1.

Germanul în vârstă de 21 de ani va pilota pentru Alfa Romeo în antrenamentele din cadrul Marelui Premiu care va avea loc pe circuitul de la Nurburgring în perioada 9-11 octombrie.

Testul va avea loc în contextul în care Schumacher este membru în Academia de Piloți Ferrari, iar Alfa Romeo a devenit practic a doua echipă a Scuderiei în Formula 1. Ca parte a pregătirilor pentru acest eveniment, Schumacher va testa miercuri un monopost Ferrari din sezonul 2018 pe circuitul de la Fiorano.

În prezent, Schumacher concurează în Formula 2. După un debut relativ modest de sezon, pilotul german a obținut două podiumuri în cursele de la Hungaroring și alte două la Barcelona și Spa-Francorchamps.

Ulterior, Schumacher și-a trecut în cont și două victorii pe circuitele de la Monza și Soci, iar acum este lider în clasamentul general cu 191 de puncte și un avans de 22 de puncte în fata principalului său rival. Până la sfârșitul acestui sezon vor mai avea loc patru curse pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Ca urmare a prestațiilor sale din acest an, Ross Brawn, directorul sportiv al Formulei 1, anticipează că Schumacher este aproape să facă pasul spre Marele Circ.

"Nu este ușor când poți numele Schumacher.

Poți avea unele beneficii, dar toți sunt cu ochii pe tine. Mick s-a descurcat incredibil de bine, iar în ultima parte a acestui sezon am început să-l vedem cum se maturizează și se dezvoltă rapid ca pilot de curse. Sunt plin de optimism în privința viitorului său", a explicat el.

Una dintre posibilele opțiuni pentru ca Mick Schumacher să concureze în Formula 1 în 2021 va fi chiar Alfa Romeo, mai ales că echipa nu a anunțat încă linia de piloți pentru anul viitor, iar Kimi Raikkonen ar putea alege să se retragă din activitate.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Macar pe jumatate sa faci din cat a facut tatal tau.
    18 0
  • Eu îi doresc succes neavând de unde să știu cu exactitate ce va face. Singurele lucruri clare pentru mine sunt:
    -numele de "Schumacher" și un eventual campionat caștigat anul ăsta în F2 i-ar aduce mulți fani și mulți susținători (mă refer la firme);
    - dar unde e lumină apar și umbre deci cu siguranță va avea parte de multe bețe-n roate din multe unghiuri.
    Vom vedea!
    14 0
  • Cursele de F2 sunt mult mai echilibrate decat cele de f1. Chiar daca Mick este la o echipa de top, evolutiile sale sunt de laudat. Are plecari extraordinare, este cerebral, stie cand sa forteze si nu prea greseste. Va avea insa nevoie de un Ferrari performant in 2-3ani pentru ca astazi masina conteaza mult mai mult decat alta data in lupta pentru titlul de campion
    7 1
  • mircea badea
    oare tot ca ta-so triseaza?
    4 15
  • Cand ta-su se batea cu Senna, tu erai la Tele7abc.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru