Mihai Marinescu a câştigat cursa de Formula 2 de la Brands Hatch!

de Daniel Popescu
Duminica, 15.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a obţinut duminică pe circuitul de la Brands Hatch a doua victorie din acest sezon în Formula 2 şi a urcat pe locul trei în clasamentul general.

Esential 2 este numarul de victorii obtinute de Marinescu in acest sezon de Formula 2
4 este numarul de podiumuri pe care le-a obtinut brasoveanul in 2012
38.5 puncte il separa pe Marinescu de prima pozitie in clasamentul general, pentru care ar fi recompensat cu un test de Formula 1 cu Williams
Mihai Marinescu a obţinut o nouă performanţă majoră în Formula 2 în cadrul etapei desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie, reuşind să câştige fără emoţii cursa de duminică.

Braşoveanul în vârstă de 23 de ani a plecat excelent din pole position şi şi-a consolidat rapid prima poziţie, reuşind să-şi sporească avansul la peste o secundă şi jumătate în fata ocupantului locului doi, Christopher Zanella, până în turul 10. În acel moment, diferenţele dintre piloţi s-au estomat ca urmare a intrării Safety Car-ului pe circuit după un accident suferit de Mario Tusher, însă cursa s-a reluat după numai două tururi.

Marinescu a plecat din nou foarte bine la ieşirea Safety Car-ului şi a început să-şi construiască un avantaj considerabil, reuşind să treacă primul linia de sosire în turul 28 cu un avans de peste trei secunde în faţa lui Zanella.

Marinescu a obţinut astfel a doua victorie din acest sezon după cea de la Nurburgring şi a urcat pe locul trei în clasamentul general după ce a acumulat 123 de puncte, cu un singur punct mai puţin decât Zanella, ocupantul locului doi, şi cu 38.5 puncte mai puţin decât liderul Luciano Bacheta.

Dacă îşi va păstra această poziţie până la finalul campionatului, românul va primi automat superlicenţa de pilot de Formula 1, însă câştigarea titlului i-ar asigura şi un test cu un monopost al echipei Williams.

Următoarea etapă de Formula 2 va avea loc în perioada 20-22 iulie pe circuitul Paul Ricard din Franţa.

Comentarii (9)

  • floryn cristian
    bravo mihai sii cat mai multe victorii la anu sa te vedem in f1 multa bafta in continuare
    44 0
  • bine mihai o cursa frumoasa
    34 0
  • floryn cristian
    Iti inteleg entuziasmul ...dar sa nu exageram ...mai e pana la F1.Daca ar concurca in GP2 de la anul ar fi o realizare majora.
    23 5
  • razvanis
    Am vazut cursa, n-a avut nici o emotie Mihai, bravo, pilotaj de mare clasa, a atacat pana la final, si-a marit avansul foarte mult in ultimele tururi fata de locul 2, merita baiatul asta sa concureze mai sus.
    27 0
  • cel mai tare roman,aratale ce poti,2014 f1
    13 0
  • Doar prin intermediul reprezentanţilor sportului "scoatem capul" în lume...Aşa a fost mereu în toată perioada postbelică a secolului XX şi aşa va rămâne până la final...Unui astfel de concurent i s-ar cuveni o distincţie de stat şi un impuls financiar consistent din partea oficialilor MTS, dar cred că, într-adevăr, aberez...Demnitarii noştri sunt prinşi cu alte trebi, vitale pentru soarta naţiunii...De altfel, mi se pare că avem deja o pistă de Formula 2, la Târlungeni, cotată la douăj' de meleoane de euro. Vedeţi ce minunat? Rumânica a devenit ţara tuturor posibilităţilor...sportive. Hai Băse, hai Crin, hai Ponta, heil cu toţii, tăticu', că doar pentru ce au transpirat domniile lor la "Revoluţia" din '89?
    21 0
  • mobius
    Bravo Mihai Marinescu, toata stima pentru prestatia sa, merge din ce in ce mai bine, felicitari din tot sufletul. Din pacate pentru noi romanii, valorile noastre sunt descoperite si sustinute de straini (asa cum s-a spus mai susin perioada postbelica) si pe banii lor Romania, steagul nostru si imnul, ajung sa fie cunoscute in lume. Motiv de mandrie, bineanteles, dar ce sa vezi, noi romanii nu avem dreptul sa vedem aceste lucruri, sa ne bucuram de ele, pentru ca televiziunea care a transmis, cred ca din intamplare, nu a mai gasit zece minute pentru festivitatea de premiere, grabindu-se sa se intoarca la banalitatile din fotbalul autohton si mai ales la ce a mai mancat, scipat, injurat Becali. Cine credeti ca ni l-a dat pe compatriotul nostru bucurandu-se sub drapelul romanesc in acordurile imnului national, ati ghicit, tocmai francezii despre care ni se spune mereu ca au ceva cu noi.
    24 0
  • Tare ma bucur pentru el, sper sa devina din ce in ce mai puternic.
    15 0
  • Cosmin19
    Felicitari pentru victorie. Din pacate la noi in tara eforturile sale nu prea sunt recunoscute. Nici macar de ziarele sportive. Nu ma indoiesc ca Becali va iesi azi la rampa sa abereze ca de obicei, nu care cumva sa ii fure cineva locul de pe prima pagina.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru