Mihai Marinescu a câştigat cursa de Formula 2 la Nurburgring!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.05.2012
Pilotul român Mihai Marinescu a obţinut sâmbătă prima victorie din acest sezon în Formula 2, după ce a fost lider la Nurburgring din primul până în ultimul tur.

Pilotul român Mihai Marinescu a confirmat sâmbătă performanţele foarte bune obţinute în debutul noului sezon de Formula 2, după ce a reuşit să treacă primul linia de sosire în prima cursă de pe circuitul de la Nurburgring.

Braşoveanul în vârstă de 23 de ani a obţinut pole position-ul şi a avut un start perfect, reuşind să-şi creeze un avans de aproape o secundă încă de la finalul primului tur.

Ulterior, după ce a stabilit cel mai bun timp în cursă în turul trei, Marinescu şi-a consolidat avansul în faţa lui Luciano Bacheta la peste trei secunde. Avantajul a fost crucial, întrucât Bacheta nu a avut oportunitatea de a folosi sistemul de overboost, care poate fi activat doar dacă diferenţa faţă de pilotul din faţă este mai mică de o secundă.

El a reuşit să păstreze ritmul până la final şi a trecut fără emoţii primul linia de sosire.

"Nu am nimic special de spus. Am avut un start bun, am pierdut puţin aderenţa, dar dupa aceea am putut sa forţez.

Apoi am văzut că pneurile nu se uzează şi am putut păstra ritmul, cu excepţia a câteva tururi. Vreau să fac acelaşi lucru şi duminică", a declarat pilotul braşovean la finalul cursei.

Marinescu a întrerupt astfel seria de patru victorii consecutive realizate de Bacheta, care rămâne însă lider detaşat în clasamentul general după ce a terminat pe poziţia a doua. În urma acestei victorii, românul a urcat pe locul trei în clasamentul general cu 56 de puncte.

Marinescu a obţinut astfel a doua victorie din carieră în Formula 2, după cea de pe circuitul de la Monza din 1 octombrie 2011.

El va avea oportunitatea să repete performanţa şi în manşa de duminică. Calificările vor avea loc la ora 10:00, iar cursa va începe la ora 15:30 şi va putea fi urmărită pe posturile de televiziune Sport.ro şi Motors TV sau pe site-ul oficial al competiţiei.

Comentarii (15)

  • Bravo Mihai!
    40 1
  • chuck norris
    bravo marinescu!
    34 1
  • Sei grande
    Tine-o tot asa.
    21 2
  • Ocii harasho!!!
    14 7
  • felicitari, la cat mai multe!
    11 0
  • chuck norris
    bravo marinescule! ai reusit sa faci ce alti romani nu au reusit sa faca niciodata!
    13 0
  • mobius
    suntem in Rusia cumva?
    Am dat un vot negativ pentru "siv83", pentru ca mai intai ocii in limba rusa este ocin, dar lucrul cel mai important este ca suntem inca romani si o performanta romaneasca de o asemenea valoare, sau oricare ar fi ea, nu se apreciaza decat in limba romana si cu atat mai putin in limba rusa, sau poate suntem gubernie ruseasca si eu inca nu stiu (de fapt nu accept asa ceva). Bravo Mihai Marinescu, dar sper ca romanii sa se trezeasca si sa il sustina nu numai cu vorbe dar si cu bani (a se vedea Maldonado in F1)
    13 5
  • ***
    Felicitari !!!!! Felicitari Romani!!!!!! de 24 h steagul Romaniei se regaseste pe podium..........sper ca peste cateva ore steagul Romaniei sa fie sus acolo in CANADA
    10 0
  • Bravo Mihai ! Cat mai multe curse castigate te vor aduce in Formula 1 !
    14 0
  • Andras
    mobius, miért nem tudunk gratulálni a többi nyelven?
    Mihai Marinescu Gratulálunk! Nagyon jól sikerült!
    9 2
  • Andrew
    mobius, why can't we congratulate Mihai in other languages?
    Congratulations Mihai Marinescu! Very well done!
    8 2
  • André
    mobius, pourquoi ne pas nous féliciter Michael dans d'autres langues?
    Félicitations Mihai Marinescu! Très bien fait!
    5 5
  • Sebastian
    Jos cenzura !!!
    Multumesc din inima moderatorilor! Nu credeam ca in Romania anului 2012 se mai cenzureaza mesaje pentru motive cel putin ciudate.

    Am postat ieri seara 3 mesaje in care il felicitam pe Mihai Marinescu pentru rezultat ... se pare ca au disparut TOATE 3 !!! DE CE ?????????
    2 0
  • chuck norris
    sa speram ca ajunge campion si in formula 1
    0 0
  • BaditzaEx
    Felicitari Mihai Marinescu !
    Romania si romanii au nevoie de exemple pozitive si de mai mute exemple de reusita.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru