Miza pe continuitate: Raikkonen şi-a prelungit contractul cu Ferrari pentru sezonul 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 08.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat oficial că i-a prelungit contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2017 al Formulei 1.

Ferrari era una dintre puţinele echipe de top care nu confirmase încă linia completă de piloţi pentru sezonul 2017. Dacă Sebastian Vettel avea deja contract pentru anul viitor, situaţia lui Kimi Raikkonen era incertă, cu atât mai mult cu cât oficialii Scuderiei au afirmat că nu se grăbesc să ia o decizie.

Cu toate acestea, în dimineaţa primei zile de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, Ferrari a confirmat oficial că fostul campion mondial din 2007 va continua la echipă şi anul viitor.

Scuderia nu a furnizat alte informaţii şi detalii şi nu a inclus nicio declaraţie a pilotului, însă acesta afirmase cu numai o zi în urmă ca în prezent concurează la fel de bine ca şi în anii trecuţi.

Urmareste Automarket
"Întotdeauna am spus că nu aş fi aici dacă nu mi-ar plăcea sau dacă aş fi simţit că nu pot pilota la 100%.
Dacă nu eram motivat, nu aş fi pierdut timpul meu sau al echipei. Acum 10 ani am spus că ultima mea echipă va fi Ferrari, iar acest lucru este valabil şi în prezent. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor. Timpul o va spune, dar de regulă nu-mi fac planuri pe perioade foarte lungi"
, a precizat el.

Raikkonen se află la a doua perioadă că pilot Ferrari după ce a venit de la Lotus în 2014, însă nu a reuşit încă să câştige nicio cursă. După primele 9 curse ale sezonului, el ocupa locul 3 în clasamentul general cu 96 de puncte, la egalitate cu coechipierul său Vettel. Anterior, Raikkonen a mai concurat pentru Ferrari în perioada 2007-2009, iar în primul dintre aceste sezoane a câştigat şi primul şi ultimul său titlu mondial.

Via Ferrari

Comentarii (31)

  • GG. Ma bucur pentru Kimi. Din punctul meu de vedere era de asteptat.
    Speculatiile cu Hamilton la Ferrari chiar erau penibile.
    33 7
  • Banciu
    Ma bucur si eu pentru Ferrari. Au ales continuitatea mediocritatii. Pentru 2017 nu sunt nici macar a doua echipa favorita.
    16 31
  • Usa Ferrari se inchide pentru Hamilton in cazul in care pleaca.
    20 2
  • Forza Kimi!

    @Banciu - Ce argumente aduci în sprijinul celor susținute de tine mai sus ?
    18 4
  • Banciu
    Argumente? Prestatia de pe circuit din 2014 pana in prezent. Daca tie iti place, ca esti o fanatica kimi nu inseamna ca mie, fan Ferrari, trebuie sa imi placa. Nu l-au schimbat ca Vettel nu vrea concurenta reala.
    10 20
  • Ieri s-au luat niste decizii in cadrul Mercedes la care publicul nu are acces. Coincidenta sau nu, a doua zi, Ferrari anunta prelungirea contractului cu Kimi.
    Am putea sa ne gandim ca Ham ar fi negociat cu Ferrari pentru anul viitor si cum s-au reglat niste probleme interne la Mercedes, acesta a hotarat sa ramana si la anul acolo. :)
    7 9
  • Sa fim seriosi, lucrurile serioase nu se decid asa, de pe o zi pe alta. Hami nu avea ce sa caute la Ferrari. Cat timp e Vettel acolo e exclus.
    16 3
  • in perioada 2007-2009 Kimi a castigat 3 titluri de CM cu Ferrari. Unul la piloti si doua cu echipa!
    13 3
  • Bine mai Ioane, asa stii tu ca in 2009 Ferrari a castigat vreun titlu? :))))-cred ca e de la vodca :)))-club Kimi. Da din 2014 cate titluri a castigat Ferrari cu Kimi?
    8 19
  • Nici nu se punea problema ca Hamilton sa plece de la Mercedes.Are contract si in 2017.Contractul lui Rosberg se termina la sfarsitul lui 2016.
    12 0
  • Ma bucur, sincer. Asa farari mai stau pe tusa inca un an ;), cu Lewis mai aveau o sansa :)
    13 15
  • http://www.skysports.com/f1/news/12433/10495639/kimi-raikkonen-stays-in-2017-but-are-ferrari-waiting-for-lewis-hamilton


    sa moara unii de ciuda :))) Ham in rosu :)))
    7 2
  • Kimi, nu si-a spus ultimul cuvânt in F1. Daca Ferrari i-a prelungit contractul înseamnă ca are motive întemeiate de a-l păstra pe acest lup bătrân in echipa. Mult succes Kimi!
    31 7
  • M-am trezit și eu vorbind, vă rog scuzati-mi prostia, de fapt, din 2014 cate echipe au mai castigat ceva ?
    4 3
  • Ba,voi va auziti??? Ce sa caute Hamilton la Ferrari??? Pai moare Mircea, se sinucide!
    24 0
  • FERRARI
    Baaaa...sunteti nebuni 100%...cum sa-l lasi pe kimi si sa nu-l aduci pe RICI sau VERSTAPEN...mai ales olandezul....mamamia ce idioti!!!!
    5 2
  • idioti
    kimi a cistigat in 2007 datorita lui MS...masina gindita de el si ingineri in 2006...altfel cistiga pe dracu....este mediocru...iar astia de la FERRARI timpiti
    4 7
  • mda, numai kimi accepta sa fie sabotat atatia ani la rand..
    5 6
  • Cred ca Kimi a semnat de la bun inceput contract de pilot secund la Ferrari,dat fiind faptul ca se stie cain echipa italiana s-a lucrat asa de ceva timp: Alesi - Berger, Schumacher - Barichello si Massa, Alonso - Massa.

    Deja sunt niste mici lucruri care lasa impresia ca asta e targetul Ferrari. Un locotenent si un pilot cu o charisma aparte. Pilotul de referinta la Ferrari pare sa fie Vettel, iar italienii mizeaza pe talentul si recomandarea facuta de Schumacher. Am impresia ca vor sa retraiasca o era Schumi cu el. Daca Vettel stie ca si Schumacher cum sa construiasca un monopost, care sa se imploce la fel de mult si care sa știe ce sa ceara... Atunci Ferrari ar putea avea noroc.

    Problema e ca nu cred, personal, ca Vettel va reusi ce a reusit Schumacher.
    4 1
  • Ham nu are ce cauta la Ferrari. Si kimmi mi se pare depasit de tehnologia de azi, dar Ham nu are ce cauta in sport in general. este un pilot rapid, dar comportamentul lui este ... nesportiv.
    9 12
  • Ai dreptate Gabi, din punctul meu de vedere Kimi este cel mai bun pilos secund pe care poate să-l aibă Ferrari la ora actuală si la ce se intamplă la Mercedes în acest moment, o luptă în interiorul unui team nu este binevenită oricât de multa reclamă s-ar face pe seama asta.
    Ţin minte marile dueluri dintre Sena si Proust care se lăsau cu abandonuri de ambele părţi şi la ce faţă făcea Ron Dennis la fiecare atingere dintre cei doi, spectacol, spectacol, însa in F1 se vorbeste despre puncte, malai şi titluri.

    Cât despre Schumacher, sincer sa fiu, ce a reuşit să facă acest om, sa lege o echipa, să facă un monopost fiabil si competitiv, şi mai ales să câştigi atâtea titluri mondiale pentru un team dupa 20 de ani de pauză, trebuie sa fi geniu! Fară supărare.
    10 5
  • @jumbo
    Ori esti beat ori esti prost, dar spre ghinionul tau, nu esti beat.
    6 7
  • zic si eu
    @jugaru,
    Având în vedere că doar cca. 40% din perioada petrecuta de schumacher ca pilot la Ferrari este demna de retinut, eu nu cred că merită calificativul de era schumacher, cel puțin nu ca pe o mare bravura. Dupa venirea lui schumacher-1996-lui Ferrari i-au trebuit 4 ani sa ia un titlu iar schumacher a avut nevoie de 5 ani pentru titlul la piloti.Iar pe vremea aceea încă mai era real F1,fara atâtea restricții la dezvoltare,testare, anvelope, combustibil, iar bugetul italienilor era uriaș.
    Comparativ cu "era Alonso" bineînțeles că Schumacher a fost un grande successo, dar nu se compara cu" era "vetel la RBR sau Hamilton la MB. Având în vedere istoricul si bugetul italienilor, asta ar trebui să fie target-ul lor.
    Problemele Ferrari au fost însă rareori de la piloți, marea lor problema a fost conducerea latina, de multe ori lipsită de profesionalism si viziune.
    7 3
  • @jumbo
    Lasa ca are ce cauta plangaciosul ala de Rosberg care se duce in poala lui Wolf si il roaga sa dea ordine de echipe ca deh e german Nico, scoate pilotii de pe pista si fura setarile lui Hamilton. Sa va uitati maine la calificari, sa vedeti de nu iese iar Rosberg pe 1 dupa ce ii copiazas setarile lui Lewis...
    8 4
  • zic si eu
    @jugaru,
    Problemele Ferrari sunt comparabile cu perioada prin care trece McLaren acuma, nu au mai castigat un titlu din 1998, problema lor nu tine de piloti ci de conducerea britanica, care sufera de o lipsa acuta de viziune si profesionalism.
    5 1
  • @jumbo
    Sau poate astazi plangaciosul de Lewis o sa ii copieze setarile lui Rosberg, si daca nu castiga va distruge un motorhome intreg cine stie. Lewis este cel mai bun la scos pilotii de pe pista, numai cand imi aduc aminte de... 2011.
    6 1
  • pe asta cu furatul setarilor chiar nu o inteleg.
    Cum adica ?
    Marele viitor campion mondial Rosberg nu e in stare sa isi seteze cotetul de Mercedes singur ?
    Sa inteleg ca anul asta Hamilton se ocupa de setarea monopostului marelul campeon ?
    1 7
  • Parisianul
    Sunt multi prostuti pe aici care vorbesc degeaba despre setariile alea fara sa inteleaga ce inseamna sau ce se intampla cu acele setari. Din pacate nu-i duce pe nici unul capul sa explice cam cum arata aceste setari sau de cine sunt facute exact, dar deh... vorbitul este gratis... Si prostia este la fel.
    4 0
  • Hakkinen
    Asta cu setarea masinii e buna la Hami, cel care copia setarile lui Alonso la Mclaren.
    4 1
  • @zic si eu,

    Eu consider ca un pilot care reuseste sa construiasca in 4 sezoane un monopost care sa castige campionatul la constructori dupa 16 ani, si sa domine inca 5 sezoane dupa, merita s aibe o "era".

    Just my two cents.
    3 0
  • GrosJan
    E normal ca un debutant sa se inspire (nu e copie 1:1) din setarile colegului mai experimentat ca sa invete mai bine noul monopost cu care are de-a face. Dar daca dupa asta te bate debutantul, atunci clar e mai bun iar anul urmator si mai bun iar Alonso stia asta si a fortat plecarea ...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru