Monaco, antrenamente 2: Alonso rămâne în frunte

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.05.2010
Fernando Alonso a fost cel mai rapid pilot şi in cea de-a doua sesiune de antrenamente de la Monaco, dupa performanta similară realizată dimineaţă.

Scuderia Ferrari a dat semne clare că va pune probleme celor de la Red Bull Racing în Marele Premiu al Spaniei. Ceea ce părea mai degrabă o întâmplare în prima sesiune s-a confirmat şi în  a doua sesiune de antrenamente libere de la Monaco, Fernando Alonso reuşind şi de această dată să fie cel mai rapid.

Cronometrat cu 1:14.904, spaniolul l-a devansat pe Nico Rosberg şi Sebastian Vettel, topul primilor 5 fiind completat de Felipe Massa şi Michael Schumacher. Renault a continuat prestaţia foarte bună de dimineaţă şi a terminat pe locul 6 prin acelaşi Robert Kubica, în timp ce McLaren a rămas şi de această dată in umbră.

Lewis Hamilton şi Jenson Button au terminat doar pe locurile 7 si 9, intre cei doi intercalându-se Adrian Sutil de la Force India. Sesiunea a fost afectată în ultima sa parte de o ploaie slabă, insă piloţii au preferat să continue cu pneuri slick intrucât pista nu a fost atât de umedă.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 12:00.

Comentarii (15)

  • Raducan
    Ferrari
    Ferrari face o treaba buna.
    17 8
  • ...
    se pare ca f10 este rapid pe circuitele lente. oricum red bull sunt cei mai competitivi. poate facem o figura frumoasa la monaco. o victorie este binevenita
    18 8
  • ***
    *bine venita
    7 6
  • rayn380
    ferrari
    La fel cum mai ziceam, RBR ii lasa pe cei 3 sa se bucure si ei macar in antrenamente, ca in calificari iar ii fac sa planga. Pana acum, cel putin in primele antrenamente(Antr 1), McLaren a avut cei doi piloti in fata mai la toate din cele 5 curse desfasurate pana acum. Pe urma stiti si voi ce s-a intamplat pana la calificari/cursa, ma refer la riposta RBR. M-as bucura daca ar lua pole-ul oricare dintre pilotii McLaren/Ferrari/Mercedes, exclus RBR, dar realitatea este alta din pacate
    Vom vedea sambata si duminica. Pana atunci bafta Lewis, bafta Jenson, va tin pumnii....
    9 17
  • rayn380
    :P
    Ca de obicei daca sunt fan McLaren si le urez bafta, imi iau posturi negative,cu toate ca n-am zis nimic urat de Ferrari, am fost cat se poate de fair-play, dar fanii Ferrari din pacate is prea orgoliosi...La mai multe.....voturi negative pentru noi astia care suntem fani McLaren
    19 4
  • fan rosu
    rayn380
    Fanii Ferrari nu cred ca te-au "taxat" la postul cu pricina, noi te taxam cand trebuie, insa mai exista si alte echipe cu fani.
    10 5
  • rayn 380
    fanii Ferrari isi apara favoritii la fel cum faci si fanii McLaren :P..cu totii mai exageram uneori,dar trebuie sa fim fair-play..doar e un sport...
    8 3
  • NeoGalaxy
    Cum am postat si la un alt articol, mi-as dori sa nu mai vad posturi fara nici un sens, rost si mai ales deplasate. Mai mult bun simt ar ajuta mult si evident, calitatea posturilor ar creste, ceea ce va bucura comunitatea, adica pe noi cei care postam aici si suntem fani ai Formulei 1 (indiferent de echipa).
    11 0
  • Antrenamente
    De obicei Red Bull trageau tare in sesiunile 2 si 3, totusi sa speram ca in cursa asta Ferrari au un setup mai bun decit Red Bull.
    7 2
  • monaco
    Citez din cele spuse de un oficial Ferrari: pe acest circuit atipic se pot obtine rezultate surpriza, asa ca sa nu ne pripim cu concluziile.
    Pentru campionat ar fi bun unrezultat pozitiv al lui Alonso, astfel ar intarzia desprinderea inevitabila a celor de la RBR. Nu cred ca tot anul vor avea probleme tehnice.
    7 1
  • In ultimele sezoane ne-am obisnuit ca antrenamentele I si II sa n-aiba nicio relevanta.E greu de spus cine va castiga,dar raman la parerea ca McLaren e marea favorita la victorie in cursa de duminica,si nu sunt fan McLaren,nici Ferrari!
    2 8
  • Villeneuve51
    mclaren
    McLaren nu are masina de Monaco si asta din cauza sasiului si dezvoltarii aerodinamice. Probabil vor fi buni pe alte circuite, de ex in Barcelona au avut setari foarte bune.
    7 2
  • antrenamente
    Antrenamentele libere nu au nicio relevanta, deoarece e imposibil de cuantificat cantitataea de benzina cu care a alergat fiecare pilot si setarile testate de echipe. As merge totusi tot pe mana lui Vettel, iar daca RBR sunt superiori si aici si vor avea o masina fiabila, sunt putine sanse pt ceilalti(in Canada si la Monza McLaren si Ferrari vor avea cele mai mari sanse de a invinge RBR).
    1 5
  • f1_alosno
    .........
    Lasand la o parte echjipele de top,am observat o mare surpriza din partea lui kubica,cred ca va face o cursa buna duminica.
    3 0
  • RBR
    Eu pe Red Bull nu-i vad favoriti aici nici macar la podium.McLaren si ferrari au cele mai mari sanse la victorie in opinia mea,cu un plus pentru McLaren datorita masinii si faptului ca ambii piloti au castigat la Monte Carlo.Iar Kubica...a facut o cursa foarte buna in 2008,dar acum suntem in 2010;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru