Monopostul pilotat de Senna la Monaco în 1984, scos la licitaţie pentru 1 milion de lire sterline

de Daniel Popescu
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monopostul Toleman TG184-2 cu care Ayrton Senna a impresionat pe ploaie la Marele Premiu al statului Monaco din 1984 este scos la licitaţie pentru 1 milion de lire sterline.

Esential 1984 este sezonul in care Ayrton Senna a debutat in Formula 1
Fanii Formulei 1 care dispun de un buget considerabil au oportunitatea de a intra în posesia unuia dintre cele mai râvnite monoposturi din istoria competiţiei.

Monopostul Toleman-Hart TG184-2, cu care Ayrton Senna a concurat în Marele Premiu al statului Monaco din 1984, este scos la licitaţie pentru 1 milion de lire sterline, echivalentul a aproximativ 1.43 de milioane de euro, iar pachetul include şi un set de fotografii de studio cu acesta.

Toleman este echipa pentru care triplul campion mondial a debutat în Formula 1, iar cursa de la Monaco este cea care a evidenţiat pentru prima oară talentul regretatului pilot brazilian.

Plecat de pe locul al 13-lea al grilei de start, Senna a devenit lider pe o ploaie torenţială înainte ca Marele Premiu să fie abandonat în turul 32 din cauza condiţiilor dificile. Cu toate acestea, victoria i-a revenit atunci lui Alain Prost, cel care avea să devină principalul său rival în carieră, întrucât oficialii au stabilit clasamentul pe baza ordinii de la finalul turului 31.

Monopostul lui Senna poate fi văzut la showroom-ului dealerului de maşini Prindiville din Londra.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru