Monoposturile vor avea o cameră video care va monitoriza capul piloţilor în cazul accidentelor

de Daniel Popescu
Vineri, 24.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monoposturile de Formula 1 vor fi echipate din 2016 cu o cameră video care va înregistra clipuri cu 400 de cadre pe secundă pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă în cazul accidentelor la cap suferite de piloţi.

Magneti Marelli, una dintre principalii furnizori de componente din Formula 1, a dezvoltat o cameră video care va putea fi utilizată pentru analiza accidentelor la cap suferite de piloţi.

Noua cameră video va fi implementată pe monoposturi începând din sezonul 2016, iar principalul avantaj al acesteia este capabilitatea de a înregistra clipuri video de 400 de cadre pe secundă, în locul formatului standard cu 25 de cadre pe secundă.

Această caracteristică va permite inginerilor să observe în detaliu ceea ce se întâmplă cu capul piloţilor în milisecundele impactului şi să calculeze cu precizie viteza şi forţele g la impact prin corelarea datelor cu cele obţinute de pe camerele video obişnuite amplasate pe monopost.

Dezvoltarea camerei video a venit ca urmare a accidentului fatal suferit de Jules Bianchi în Marele Premiu al Japoniei din 5 octombrie, când francezul a suferit răni la nivelul creierului după impactul cu un vehicul de remorcare. Anterior, acciddente la cap au mai suferit Felipe Massa (Budapesta, 2009), Sergio Perez (Monaco, 2011) sau Mika Hakkinen (Adelaide, 1995).

Via James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru