Montezemolo ar putea pleca de la Ferrari. Marchionne, favorit să devină preşedintele Scuderiei

de Daniel Popescu
Sambata, 06.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo şi-ar putea anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al Ferrari cu ocazia cursei de la Monza, potrivit presei italiene, care susţine că locul său ar putea fi luat de Sergio Marchionne sau chiar Marco Mattiacci.

Esential 1991 este anul in care Luca di Montezemolo a devenit presedintele Ferrari
Presa italiană susţine că Ferrari va profita de Marele Premiu al Italiei pentru a anunţa o amplă schimbare în structura de conducere executivă.

Potrivit unor surse multiple, Luca di Montezemolo va părăsi Ferrari la finalul acestui sezon, iar un anunţ oficial ar putea fi făcut chiar în acest weekend. Italianul ocupă funcţia de preşedinte al Scuderiei din 1991, iar presa a înaintat deja două nume ca posibili succesori.

Primul este cel al CEO-ului Fiat, Sergio Marchionne, în timp ce al doilea vizat este chiar şeful Marco Mattiacci, căruia un rol de preşedinte i s-ar potrivi mai bine decât cel de la conducerea propriu-zisă a echipei. Cea de-a doua soluţie este însă viabilă doar în cazul în care Ross Brawn ar accepta să revină la echipa pentru care a cucerit şase titluri mondiale la constructori şi cinci la piloţi.

▶ Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

Nu voi intra în detalii, nu comentez zvonurile, pentru că am multe de făcut.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Pentru moment, Mattiacci a refuzat să facă orice comentarii pe marginea acestui subiect.
"Nu voi intra în detalii, nu comentez zvonurile, pentru că am multe de făcut. Ar fi extrem de dificil pentru mine să comentez zvonurile. Nu comentez", a precizat italianul.

La rândul său, Fernando Alonso susţine că nu ştie nimic despre o astfel de schimbare dramatică în cadrul echipei pentru care concurează din 2010. "Nu ştiu, am auzit doar zvonuri. Nu am auzit nimic de la Montezemolo. Dacă într-o zi se va întâmpla să nu mai fie aici, vom discuta, dar ar fi ceva complet nou", a declarat el.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Eu stiam ca se vorbeste despre John Elkann sa preia Ferrari, care este stra-stra-stranepotul lui Giovanni Agnelli, fondatorul FIAT. Momentan Elkann este presedintele FIAT.
    Mattiacci este un personaj antipatic. Nu il vad potrivit pentru o pozitie atat de importanta. Una e sa vinzi masini prin America si alta e sa conduci Ferrari.
    4 4
  • Si de ce ma rog stimabile nu i potrivit ,crezi tu ca america nu cumpara Ferrari sau daca e antipatic dvs nu merita asta?Fiat e mama surogat pentru Ferrari cand se va hotara evreul de ELKAN sa ne anunti si pe noi
    5 3
  • Signum
    Monte e prea implicat in politica, nu mai are prea multa treaba ca Formula 1. Si cand are iese cu declaratii ciudate ca sa nu le zic altfel.
    2 1
  • Montezemolo va prelua Alitalia, dupa ce Alitalia va fi preluata de catre Fly Emirates. Adica va lucra pentru arabi. Evident ca motivul este unul financiar.
    Elkann de la vreo 20 de ani lucreaza pe la FIAT si a stat pe langa Montezemolo, pe vremea cand Montezemolo era presedintele FIAT. Ferrari e cel mai prestigios brand din portofoliul FIAT si ar avea nevoie de un tanar la conducere, decat de un dealer ca Mattiacci sau un batran ca Marchionne, ajuns la 62 de ani.
    Insa Montezemolo a anunta ca va mai ramane la Ferrari inca 3 ani. http://www.gazzetta.it/Formula-1/06-09-2014/formula-1-montezemolo-resto-altri-3-anni-alonso-ha-contratto-noi-90372180828.shtml
    0 2
  • daca mai pleaca si *gonflatul* de Alonto , Ferrari va renaste !!!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru