Montezemolo nu l-ar readuce pe Schumacher la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.01.2011
Luca di Montezemolo susţine că Michael Schumacher nu ar avea nicio şansă să piloteze un al treilea monopost Ferrari, din cauza rezultatelor slabe din 2010.

Michael Schumacher a concurat pentru Scuderia Ferrari intre 1996-2006, perioadă în care a cucerit cinci titluri mondiale consecutive.

Totuşi, la revenirea sa în competiţie pentru Mercedes GP după o absenţă de 3 sezoane, germanul nu a reuşit să se adapteze noului regulament, fiind surclasat constant de coechipierul său Nico Rosberg. Aceste rezultate l-au determinat pe Luca di Montezemolo, fostul său şef de la Ferrari, să afirme că Schumacher şi-a trimis pe pistă fratele geamăn, adăugând că nu l-ar aduce înapoi pe german.

"Astăzi ar trebui să spun că Schumacher cu siguranţă nu este mulţumit de performanţa fratelui său geamăn. Dacă Ferrari ar avea un al treilea monopost, i l-aş oferi întotdeauna vechiului Michael Schumacher, dar nu şi acestui frate geamăn", a declarat italianul pentru publicaţia germană Sport Bild.

Schumacher a fost foarte aproape de o revenire la Ferrari în sezonul 2009 ca înlocuitor pentru Felipe Massa după accidentul suferit de brazilian în Ungaria, însă planul a fost abandonat ulterior din cauza stării de sănătate a septuplului campion mondial.

Via | GMM

Comentarii (51)

  • Schumy fan 4 ever
    Frustrarile celor de la Ferrari se materializeaza in declaratii jignitoare la cel mai mare pilot care a alergat pentru ei si care pana acum nu a avut nici un cuvant rau de spus la adresa acestei echipe.
    Si cine se gaseste sa vorbeasca... penibilul de Montezemolo...
    Mai bine s-ar uita in "ograda" lui sa vada cum echipa sa a pierdut lamentabil titlul si anul acesta.
    81 63
  • madalina
    Ce nesimtit e Montezemolo, cum poate sa spuna asa ceva dupa ce SCHUMI a pus echipa FERRARI pe picioare si a castigat atatea titluri. De parca ALONSO ii mai bun si s-au facut de rusine anul trecut.
    68 61
  • non latin
    ...si
    ...si Schumacher ar fi putut spune dupa cursa din Japonia 2006 ca aceasta nu este o masina FERRARI, este o sora geamana... dar n-a facut-o. Chiar n-au invatat nimic de la Schumacher, Brawn, Todt in 10 ani.
    70 55
  • Mavric
    Schumy fan 4 ever
    Mai omule, aducandu-mi aminte de toate celelalte comentarii ale tale pe paginile unde se discuta despre Schumy raman cu impresia ca daca asta te-ar cere de nevasta tu in lacrimi de fericire i-ai raspunde "da" si l-ai saruta.Tot ce spui despre Schumy este absolut adevarat si nu te contrazic, dar despre orice rival al sau...cauti sa-i gasesti un defect moral si faci din tantar un armasar, sau il iei drept un numar "x" pe care-l ridici la puterea a 10-a....mai omule, calmeaza-te si schimba-ti comportamentul ca uite in ce categorie poti fi pus...
    57 60
  • antischumacher
    Schumacher a stat 4 ani la Ferrari pana sa castige un titlu.Se pare ca, meritele lui sunt exagerate, este inadmisibil sa fii batut de un Rosberg despre care "marii cunoscatori" de-aici spun ca nu are stofa de campion.Schumacher nu trebuia sa revina.O sa rad cu lacrimi de pateticii lui fani!Pana la urma pauza lui a fost de 3 ani si n-a plecat la pescuit in Oceania, era in miezul problemei.Si altii au revenit dupa o pauza dar nu s-au facut de KK!
    58 68
  • Schumi
    ...şi iar ma intreb daca Schumacher ,chiar a avut probleme cu gatul in 2009 cand cei de la ferrari au vrut sa.i puna volanul in mana, dupa accidentul lui Massa ??? Numai Schumi stie....
    13 92
  • corect
    Neamtu nu mai are vana.Are dreptate Montezemolo.Face figuratie si marketing la Mercedes.E expirat.Veti vedea.Oricum are, pe langa zecile de scuze enuntate inca alte zeci pregatite in caz de esec.Nici la Real Madrid nu joci daca nu dai randament.Asa ca e ceva logic.Eu sunt fan Mclaren dar nu l-as vrea in a 3-a masina.
    55 59
  • salutare
    am trait s-o vad si pe asta!!!!!cata aroganta la mosieur Luca!!!!!
    56 47
  • aroganta
    la cita aroganta au italienii in singe pot sa jur ca si anul acesta o dau cu"ea" de gard :))) . cred ca montezemolo a uitat de perioada in care sareau bucatele din monopost si cind sumacher termina pe locul 3 cu un ferari pe 3 roti. curios este faptul ca indiferent cit de prost mergea masina ... si mergea prost tare , sumacher nu a avut nici o vorba de rau despre toate acestea. din pacate si italienii sunt niste romani care au parte de mai mult soare dar... degeaba
    55 27
  • Ferrari
    Vad ca-i doare rau pe fanii ferrari da-mi dau numai voturi negative, dar poate si eu sunt fan ferrari, dar sa vorbeste asa despre schumi dupa cata glorie a adus celor de la ferrari nu.i tocmai frumos. Il roade plecarea lui schumi la mercedes si sper sa castige al 8 -lea titlu cu MERCEDES. Mult noroc SCHUMACHER
    57 32
  • Caracter de macaronar
    Am mai spus asta intr-un post anul trecut, imi pare rau sa vad ca nu m-am inselat. Schumacher, Brawn, Todt au ajutat la renasterea Ferrari, cine are 7 ani de-acasa simte ca nici unul din cei 3 nu trebuia jignit in acest fel in public. Cat despre Schumi, mai are minim 2 ani de contract si as vrea sa-i vad figura lui Montezemolo cand va castiga Schumi prima cursa.
    59 36
  • Urgent
    Urgent Care imi da site de pe care sa descarc cursa Malaezia 2003 Thanks
    4 37
  • Michael Schumacher
    fani schumacher sau detractori Ferrari cu orice pret
    Vine jurnalistu si-l intreaba pe Monte daca l-ar mai vrea pe Schumacher inapoi.Si el raspunde, foarte logic(logica n-are legatura cu sentimentele) ca pe Schumacher de-acum nu l-ar dori in echipa. Voi, daca ati avea echipa de F1, l-ati vrea, fani Schumacher?Anii de acasa nu-i au cei care vin si jignesc in posturile lor, ia uite cati sunt mai sus...sau asa v-au invatat parinteii romani ai vostri.Cati dintre voi sunteti fani Ferrari?Io zic ca niciunul.
    38 50
  • shumy
    Dar Schumy ar lucra cu looser ca el ............?
    43 23
  • Schumy fan 4 ever
    este trist cum interpreteaza unii lucrurile.
    Declaratia lui Montezemolo nu este prima de acest gen si sincer nu e normal la nivelul asta sa se poarte asa.
    Nu are motive!!!
    Am spus-o in repetate randuri, insa se pare ca cei care imi tot citesc profilul nu inteleg nimic. Sunt fan Renault, sunt fan Ferrari, dar mai presus de tot sunt fan F1 si fan SCHUMACHER.
    44 36
  • Michael Schumacher
    Femeie buna, eu stiu ca tanjesti dupa Raikonen, dar sa-ti faci nick cu Schumacher si sa joci teatrul asta ieftin..te da de gol ura fata de Ferrari.
    26 52
  • ctlnmihai
    N-am fost un fan Schumacher dar acesta spre deosebire de Alonso nu şi-a vorbit de rău echipa niciodată..de turnat la Fia ce să mai discutăm.
    49 26
  • Alonso
    Eu pot sa spun ca nu sunt precum Schum. Mie nu o sa-mi dea un sut in fund dupa ce le aduc glorie. Nuuu, mie o sa-mi dea un sut in fund pentru ca nu am sa le aduc nicio glorie si asta mai curand decat credeti.

    Si fata de Schumi am motive sa ma simt mult mai bine. Pentru ca nu as avea ce sa le reprosez daca imi vor face asta....
    13 49
  • ctlnmihai
    Ma voi transforma in cel mai mare fan Alonso, va rog sa ma credeti pe cuvant, pe masura ce scriu despre el, il visez noapte de noapte.Doua puncte..
    44 12
  • ctlnmihai
    De Schumacher nu spun decat ca ma bucur ca e in F1 si e in top..cel mai bun pilot in 2010..ma bucur ca din cauza lui macaronarul se face de rusine..si fanii Ferrari pot sa ma pupe in c...
    47 12
  • ctlnmihai
    ..mai ales fanii lui Alfonzo...sa ma pupe..
    45 12
  • Bravo!!!
    Indiferent de ceea ce spunem noi... Schumi rămâne cel mai titrat pilot din F1... deci cel mai bun din punctul de vedere al statisticilor.
    Hai să nu jignim valorile. Dar ce să spun... o lume fără valori nu poate respecta nimic...
    55 1
  • marius
    oare?
    sunteti siguri ca a zis montezemolo asa ceva. este posibil sa mai fi rastalmacit ziaristii de la sport bild cate ceva.
    11 30
  • Jurnalism dupa ureche..
    Prezentarea stirii este usor tendentioasa..jurnalistii intreaba si apoi scriu multe de dragul unei audiente..doar asta e mai nou jurnalismul din zilele noastre..chiar sunt curios, d-le editor, de unde ati luat stirea?Deontologic era sa ne dati si o sursa, nu?Cel putin asa spune scoala de jurnalism..
    10 27
  • 24 de comentarii
    Inainte sa scriu acest comentariu mai erau 24 de comentarii la aceasta stire. Mi se pare foarte tare, acolo unde apare in tiltul unui reportaj Schumacher, curg comentariile, mai ales cele anti Schumi (stiti voi, cele pro Rosberg, pro Alonso & Montezemolo, pro Schumi-e-ruginit, etc.). Intamplator am citit un reportaj (http://formula1.automarket.ro/stiri/rosberg-crede-ca-in-2011-va-obtine-prima-victorie-din-cariera-35505.html) unde nu exista asa zisii fani Rosberg! Nici un comentariu!!!! De ce oare?
    49 14
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Stii vw-tr, cred ca explicatia este foarte simpla: nu toti fanii Schumacher sunt fani Schumacher. La fel si la orice alt pilot din cei care fac parte din grupa 1 de piloti. Si este si greseala ta, ca incepi sa-l lauzi in loc sa stai in banca ta. Plus nu vad ce mare smecherie crezi ca faci, daca te certi cu toti cei care posteaza inaintea sau dupa tine. Sincer :) Plus ca personal, nu-mi vine sa cred ce porcarii de comentarii sunt scrie, la un banal reportaj. Faza cu fratele este celebra si este din 2009. Are si un farmec aparte dar se pare ca tot nu va prindeti. Parca chiar conteaza ce spune Di Monte si va afecteaza rau ce spune el. Haide sa fim seriosi :) Multi fani Ferrari au fost injurati si jigniti de fani McLaren si nu am vazut pe cineva suparat, am vazut fani McLaren care jignesc diferiti piloti (cuvinte urate si cu greutate) si tot nu se supara nimeni. Ce pui atata la suflet ce spune lumea pe aici? Filtreaza ce conteaza (raman 1-2 comentarii maxim, poate) si asta este, important este ce-ti place tie si daca tu te bucuri de prestatiile preferatului tau la fiecare cursa.

    P.S. Tu crezi ca cineva iti citeste comentarii si crezi ca o sa primesti un Pulitzer ceva? :P Lumea prefera acele persoane care ies in evidenta, puternice si evident care sa zicem se fac remarcate. Unii piloti mai au inca pana acolo, altii sunt deja de mult :)
    23 45
  • "P.S. Tu crezi ca cineva iti citeste comentarii si crezi ca o sa primesti un Pulitzer ceva? :P"
    tu insuti crezi daca teai obosit cu atatea amar de cuvinte
    16 33
  • Digi
    Poate sa.mi spuna cineva daca F1 se va transmite pe Digi anul acesta? Am sunat la ei si mi.au spus ca numai moto gp, iaq despre f1 nu stiu nimic.
    24 0
  • @iulianimi
    cu siguranta se va transmite pe digi

    cu sunatu la ei....

    si acolo ca si in televiziunii sunt PRONTERISTE, habar nu au pe ce lume sunt


    in urma cu 4 - 5 ani am sunat la ei si am intrebat ceva despre TELESPORT si ei i-mi spuneau despre EUROSPORT
    17 1
  • Continuare
    citeste aici

    http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=234
    21 0
  • @ctlnmihai
    nu fi asa pornit pe Alonso, lasa-l in pace... Webber ii inamicul nostru numarul 1. L-a scos pe Lewis si in Australia si in Singapore INTENTIONAT.
    36 12
  • Schumy fan 4 ever
    @Mclaren_Mircea_1984 & @ctlnmihai, cred ca exagerati. Eu nu sunt pornitimpotriva lui Alonso sau impotriva Ferrari si incerc sa fiu cat se poate de realist si corect in declaratii si analize.
    Nu le caut defecte la Alonso & Ferrari si nici nu caut scuze pt Schumacher. Dar da, declaratiile mele asa sunt interpretate si rastalmacite, ajungand sa nu mai aiba nimic de a face cu postul initial.
    Este ca si cum voi(unii useri) va doriti razboiul asta de declaratii, de cuvinte urate, ceea ce este foarte trist pentru voi.
    Am urmarit un forum din UK o buna perioada de timp pe parcursul anului si nu spun ca nu exista si specimene de genul acesta, insa sunt cazuri izolate... Asta inseamna civilizatie, respect(fata de tine si fata de colegii forumisti)

    TREZIREA!!!

    Nu suntem aici sa ne certam intre noi, eu unul cel putin sunt aici pentru a fi in permanenta legatura cu stirile din F1 (frumos descrise si cu intarziere foarte mica fata de cele din afara gratie lui Daniel) si pentru a putea discuta cu cineva despre F1. Din pacate de foarte multe ori nu se poate....
    13 47
  • Mavric
    @Mclaren_Mircea_1984
    Inca unul asemanator cu "Schumy fan 4 ever" dar care viseaza sa-i fie de sotie lui Hamilton si care nu ia defectele morale ale adversarilor sau pentru a le ridica la puterea a 10, ci le inventeaza :))
    9 45
  • Mavric
    @michael_schumacher
    Eu cred ca esti mai mult aici visand ca Schumy viziteaza site-ul si observand cat de mult il adori te ia de nevasta :))
    7 47
  • SUNT SCHUMI FAN 4EVER!
    @mavric: Esti penibil. Eu sunt un mare fan Schumi! Ai probleme daca eu nu vreau sa citeasca Schumacher comentariile mele sau daca nu pomenesc aici de casatoriile din visele tale? O sa tin cu el atat cat vreau si o sa scriu aici parerea mea de cate ori cred de cuviinta si probabil ca si altii vor face la fel asa ca obisnuieste-te!
    47 17
  • Robert
    MOntezemolo
    Face ce face Montezemolo si isi da cu firma in cap!SA isi vad de gunoaiele din ograda si apoi sa isi dea cu parerea de cind a plecat Schumacher cei de la Ferrari sunt in cadere libere!
    45 5
  • @Robert
    Ce istet poti fi...de cand a plecat Schumi?Pai Schumi e in cadere libera din 2004, in 2006 a plecat din F1 cu coada intre picioare!Deci Marele Schumacher din 2004 e OUT!
    5 46
  • Mavric
    Catre stivi voi cine
    http://www.youtube.com/watch?v=1C-1VWDOIjI
    Urlati precum cantaretul de pe locul 10 iar ca fani schumacher va prezentati ca cel de pe locul 9 :))
    4 46
  • Schumy fan 4 ever
    @Mihai in sezoanele 2005-2006 a avut o masina NET inferioara si subliniez NET, pentru ca tu clar nu ai inteles. Deasemeni, pneurile Bridgestone erau net inferioare Michelen-urilor cu care erau incaltate majoritatea majinilor.
    @Mavric Cu greu pot sa ma cobor la nivelul tau. Mi se pare ca mentalitatea ta este de-a dreptul jalnica.
    Vrei sa imi spui cuvintele astea intre 4ochi? Hai zi, chiar vrei? Pentru ca te voi calca fata spate de 2ori jegule. Cine esti tu sa imi vorbesti asa? Esti un nesimtit ordinar!
    46 15
  • @mavric
    Nene, banuiesti extrem de gresit. Esti penibil si cred ca neuronul tau se plictiseste al dracului de tare. Te trezesti si tu sa comentezi la comentariile altor useri si sa-i jignesti, asa cum se poate vedea de catre oricine citeste comentariile. N-ai si tu o parere a ta, trebuie sa contrazici pe altii ca sa iesi in evidenta. Esti un frustrat si iti doresc sa ramai asa tot restul vietii tale, ba poate ca ti-as dori ca frustrarea sa creasca in intensitate si sa mori de ciuda de fiecare data cand vezi un Mercedes gandindu-te la cat de mult urastii fanii lui Schumi.

    Acum, avand in vedere ca ma excluzi pe mine din grupul celor heterosexuali, trag concluzia ca afirmatiile tale sunt exact opusul realitatii si adevarului. De aici pana la credinta ca tu vorbesti doar prostii ca sa te aflii in treaba mai e doar o secunda... care a trecut deja. Esti un looser, esti deja la ignore.
    44 14
  • Scrisoare
    Domnule Daniel Popescu,
    Am rugamintea sa-mi dati dreptul de a sublinia cateva dintre cuvintele si expresiile extrem de dure adresate lui Mavric. Din tot textul meu de la "09.01.2011 (16:12)" subliniez:
    "al dracului", "esti un frustrat", "iti doresc sa ramai asa tot restul vietii"(sa se inteleaga ca era un blestem), "ba poate ca ti-as dori ca frustrarea sa creasca in intensitate si sa mori"(asta unul si mai de groaza) si "esti un looser".
    Principalul motiv pe care l-am avut a fost citirea comentariului lu' michael_schumacher la "09.01.2011 (15:20)" prin care-i transmitea aceluia aceste cuvinte: "te voi calca fata spate de 2ori jegule".
    Sper sa luati in seama si faceti dreptate.Va multmesc!
    43 9
  • @Mavric
    Cand ai vreo idee (stiu ca destul de rar), foloseste-ti numele sau pseudonimil tau! Nici macar original nu esti si probabil edicatia ta asta te indemna, sa copiezi. Gata copile, la ignore!
    39 13
  • michael_schumacher
    Pacalici mic, tu ai habar ce echipe erau "incaltate" cu michelin si ce echipe cu brigestone in 2005?sau vorbeste gura ta fara capu tau?Ferrari in 2006 chiar era o masina buna prostule, dar habar nu ai.Esti obraznic si guraliv, macar daca ai avea vreo doi neuroni proaspeti..
    8 38
  • Ferrari 2006
    @Szosa: In 2006 Ferrari au fost loviti in plin de modificarea regulamentului. Cine se uita la curse pe vremea aceea isi aduce probabil despre acel mult discutat "mass-dumper" pe care Ferrari nu l-au pus la punct si pe care Renault l-au facut imbatabil. In plus, in 2006 au fost si probleme de fiabilitate ale monoposturilor Ferrari si aici imi aduc aminte de Suzuka 2006 cand Schumi a abandonat dupa ce l-a lasat motorul si cand inca mai putea avea sanse la titlu. Anvelopele, intr-adevar, Michelin erau superioare insa nu numai Ferrari suferea, parca mai erau inca 1 sau 2 echipe incaltate tot cu Bridgestone. Cand spui ca Ferrari aveau o masina buna, la ce te referi? Daca masina buna inseamna masina cu care sa castigi un campionat, esti defazat cu minim un an. Intre 2000 si 2005 da. 2006? Mai adu-ti aminte de mass-dumper care facea diferenta dintre Renault-uri si cele 2 Ferrari de 1 secunda pe tur!
    38 12
  • Schumy fan 4 ever
    @Szosa
    Sunt foarte sigur ca in 2005 erau NUMAI 3 echipe echipate cu pneuri Bridgestone, deci fara sa vreau raman fara cuvinte cand vad atata incompetenta. ca sa nu mai vorbim de faptul ca toate echipele mai putin Ferrari aveau masini noi, iar Schumacher alerga cu o versiune modificata din anul precedent pentru primele 3curse. In 2005 si 2006 Schumacher si in general Ferrari au avut mai multe probleme de ordin tehnic decat in toata perioada cat a pilotat Schumacher pana atunci, dar asta nu are nici o importanta; astea sunt cursele.
    Esti extrem de tupeist in spatele tastaturii, dar prost de bubui cand vine vorba de F1.
    27 12
  • @Jurnalism
    Poti gasi declaratiile respective in aceasta stire: http://motorsport.com/news/article.asp?ID=397152&FS=F1 Ultimele 3 paragrafe.
    25 6
  • Jurnalism romanesc
    este o oarecare diferenta, nu crezi, d-le editor de text?
    Ferrari president Luca di Montezemolo poked fun at Schumacher's comeback performance by suggesting it was the former Ferrari champion's "twin" at the wheel of the silver Mercedes in 2010.

    "Today I would have to say that Michael is definitely not happy with the performance of his twin," the Italian told the German magazine Sport Bild.

    "Should Ferrari have a third car, I would always give it to the old Michael Schumacher, but not to his twin," added Montezemolo.
    8 22
  • @vw-tr
    Cunosti, nu gluma.."Daca masina buna inseamna masina cu care sa castigi un campionat, esti defazat cu minim un an. Intre 2000 si 2005 da. 2006? Mai adu-ti aminte de mass-dumper care facea diferenta..."..defazarea e in capu tau cu un an.In 2005 castiga Renault campionatul, tot atunci apare si mass-dumper.
    @mitocanel de site, m-as juca cu falcile tale putin...
    5 24
  • @Szosa
    Ai dreptate, am vrut sa spun de perioada 2000-2004, cei 5 ani in care Schumi a castigat campionatul. 2005 a fost anul in care mass-dumperul a fost introdus si care a lovit Ferrari iar in 2006 acestia nu au reusit sa imbunatateasca precum Renault monopostul. Ferrari au avut si probleme de fiabilitate cu monopostul lor in 2006, asa cum am scris si mai sus, in Unagaria si Japonia.

    Referitor la fanteziile tale, oricand ajungi la Sibiu, te astept cu cea mai mare placere!!! Eu stiu foarte bine ale cui falci vor avea de suferit dar, ca sa nu te descurajez, te astept cu o cafea calda!
    24 2
  • Afirmatiile lui Montezemolo...
    ...le-am citit si eu si am inteles axeact acelasi lucru pe care Daniel Popescu le-a scris mai sus. Una e ca Michael si toti ceilalti nu sunt bucurosi de prestatia lui din acest an (ceea ce este perfect adevarat). "Should Ferrari have a third car, I would always give it to the old Michael Schumacher, but not to his twin" spune cu totul si cu totul altceva. Stim cu totii cine a pilotat anul acesta monopostul Mercedes, sa afirmi ca acest "twin" nu ar primi volanul Ferrari ce insemna oare? Insemna ca Schumacher, la o revenire atat de nefericita nu ar primi volanul Ferrari. Serios? Macaronar de 2 lei, o sa ajungeti praf si pulbere cu atitudinea asta de golani nesimtiti. Uitati cine a fost intotdeauna fair-play cu Ferrari si acest lucru o sa se intoarca impotriva voastra! Nu pot decat sa astept clipa cand Schumacher va fi pe podium din nou, sa vad atunci fata macaronarului...
    25 2
  • tech_nick
    Ha-ha-ha...
    ...zise calul si mai lua o gura de fan!!!
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru