Montezemolo: "Nu mai exista dictatura in F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.06.2009
Luca di Montezemolo a sugerat ca retragerea lui Max Mosley din functia de presedinte al FIA echivaleaza cu finalul dictaturii asupra regulamentului Formulei 1.

Echipele din cadrul FOTA sustin ca acordul semnat miercuri cu FIA pentru blocarea unei potentiale competitii paralele reprezinta un succes deplin pentru organizatie, intrucat forul mondial a cedat tuturor presiunilor si a acceptat conditiile formulate de echipe.

Abdicarea lui Max Mosley din functia de presedinte al FIA a fost una dintre cerintele pe care FOTA le-a impus pentru aplanarea conflictului, iar Luca di Montezemolo, presedintele FOTA si Ferrari, a sugerat ca modul dictatorial al lui Mosley de a impune regulamentul tehnic a luat sfarsit.

"Satisfactia este ca toate propunerile noastre au fost acceptate. Pentru noi, trei lucruri erau importante: Formula 1 sa ramana Formula 1 si sa nu devina Formula 3; sa nu mai existe o dictatura, ci posibilitatea de a alege un regulament agreat si acceptat de echipe; orice proprietar de echipa sa fie consultat si sa aiba un cuvant de spus", a declarat Montezemolo pentru presa italiana.

Ca parte a intelegerii dintre cele doua parti, Mosley a confirmat ca nu va mai candida pentru un nou mandat de presedinte al FIA la expirarea actualului termen in luna octombrie, insa Montezemolo a admis ca britanicul s-ar putea razgandi in aceasta privinta, asa cum a facut de mai multe ori in trecut.

"Mosley a anuntat ca in luna octombrie va renunta, este o decizie irevocabila, iar de acum inainte nu va mai fi implicat in Formula 1. In sfarsit, avem o stabilitate a regulamentului pana in 2013. Ar putea Mosley sa isi schimbe parerea? Da, poate, dar noi nu ne vom schimba decizia. Unitatea echipelor, a constructorilor, este fundamentala. Mosley a spus ca nu stie ce este FOTA, dar se pare ca acum are altceva de spus", a mai precizat italianul.

La final, Montezemolo a dorit sa multumeasca fanilor Formulei 1 pentru sprijinul acordat echipelor FOTA in conflictul cu FIA. "Vreau sa multumesc tuturor fanilor, pentru ca publicul a avut deja suficient de multe schimbari", a mai spus el.

Via | ITV

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Felicitari :)
    Di Monte, sincere felicitari pentru o treaba super bine gandita si dusa la capat. Singura dorinta ar fii sa te ocupi de Ferrari si ar fi super sa incepem cu o schimbare de manager si poarte unul dintre piloti. Sper ca in 2010 sa jucam serios pentru titul!
    0 0
  • ...
    ar trebui sa il ia repede pe Vetel si sa nu mai umble dupa fosti campioni gen Alonso, cred ca Vetel il bate pe alonso daca ar fii sa concureze in aceeasi echipa, cred ca se apropie Vetel de ce a fost Schumy - un mare pilot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru