Montezemolo: "Schumacher a fost primul care l-a propus pe Vettel la Ferrari"

de Daniel Popescu
Joi, 07.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a dezvăluit că Michael Schumacher a fost prima persoană care l-a propus pe Sebastian Vettel la Ferrari.

Primul care a vorbit de bine despre Vettel la Ferrari a fost Schumacher.

Luca di Montezemolo
Fost presedinte Ferrari
Ferrari l-a recrutat pe Sebastian Vettel la sfârşitul anului trecut ca înlocuitor pentru Fernando Alonso, însă Scuderia a primit primele sfaturi pentru un astfel de transfer încă din 2009, când germanul nici măcar nu cucerise primul titlu mondial cu Red Bull Racing.

Informaţia a fost dezvăluită de Luca di Montezemolo, fostul preşedinte al constructorului italian, însă decizia a fost amânată până când echipa a realizat că nu mai are şanse de a progresa alături de Fernando Alonso.

"Primul care a vorbit de bine despre Vettel la Ferrari a fost Schumacher. A fost în vara în care a trebuit să revină la curse pentru a-l înlocui pe Felipe Massa. A spus că pilotul perfect pentru noi este Vettel. Stefano Domenicali l-a vrut cu orice preţ şi l-a adus la casa mea din Bologna. Era deja campion mondial, dar părea un pic neîndemânatic.

A făcut o impresie bună. În cele din urmă, când am văzut că Alonso a devenit negru şi acru şi şi-a manifestat neîncrederea în echipă, am decis să schimbăm", a declarat italianul.

Esential 2009 este anul in care Schumacher l-a propus pentru prima oara pe Vettel la Ferrari
Vettel a adus un suflu nou în cadrul echipei prin care a schimbat radical atmosferă, iar relaţia cu coechipierul său Kimi Raikkonen este de asemenea peste aşteptări.

"Vettel câştigă cu siguranţă mai puţin decât a cerut Alonso pentru prelungirea contractului. În plus, l-a ajutat cu adevărat pe Maurizio Arrivabene, un om de mare caracter, pentru a impune un climat mai bun şi pozitiv", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (15)

  • "Vettel a adus un suflu nou în cadrul echipei prin care a schimbat radical atmosferă, iar relaţia cu coechipierul său Kimi Raikkonen este de asemenea peste aşteptări." Fals!!!! Era bine cunoscuta relatia excelenta dintre cei doi piloti! Si mai important este ca prefera acelasi tip de solutii constructive la masina. Se pare ca cele preferate de Alonso erau excelente pt asi domina colegul dar ineficiente in lupta pt titlu!
    32 10
  • Alonso a reusit rezultate foarte bune cu un monopost mediocru...Ferrari n-ar trebui sa-l critice pe spaniol tinand cont performantele
    18 20
  • GrosJan
    Probabil ca, dupa tine, Alonso trebuia sa le si proiecteze masinile, nu doar sa le piloteze, ion1. Din cate stiu eu anul asta au schimbat complet echipa tehnica. Vom vedea daca cu masina actuala, in sfarsit una cu care se pot bate la titluri, vor face ceva actualii piloti. Povestea cu masina slaba nu mai tine de data asta.
    11 14
  • Andrei
    Schumacher a fost cel care i-a facut lobby intens si lui Massa, pe care l-a sustinut in dauna lui Kimi in anii cand lucra ca si consultant la Ferrari.
    13 0
  • GrosJan
    Ti-ai schimbat discursul amice. In 2010 o tineai sus cu dezvoltatorul suprem.

    Nici Alonso nu avea o masina slaba cand a luptat cu Ferrari pentru titluri. A fost altul mai bun ca el. A fost mai bun chiar si pe aceeasi masina, Ferrari 2012 la Fiorano
    4 10
  • Singaporezul
    Din declaratia asta se intelege ca lui Alonso ii era frica de Vettel si nu la vrut coeechipier.Adevarul a iesit la iveala.Niste "fetite" spuneau ca Vettel nu la vrut,dar se pare ca marmota invelea bineinteles CIOCOlata.
    6 6
  • querty
    Fetel piloteaza acum un monopost dezvoltat de Alonso. Poate c-ar trebui intrebat Raikonen cat de bun e Alonso....Acum fetitele sunt impreuna la Ferrari, ar putea sa linga impreuna ciocolata lui Raik
    7 14
  • GrosJan
    A fost unul mai bun ca Alonso. Ala e Newey. A venit Bernie si i-a luat jucaria lui Newey iar Vetel a cazut in anonimat ingropat de Ricci. A fugit la Ferrari si iar capata bataie.
    8 6
  • GrosJan
    ti-a scapat faptul ca a fost mai bun ca Alonso cu Ferrari 2012 la Fiorano. Cand a aflat ca vine Vettel si ca ii moare si dezvoltarea monopostului in favoarea sa, a fugit dupa cai verzi pe pereti (mclaren)
    5 4
  • qwerty
    Fetel piloteaza acum un monopost dezvoltat petru el si pentru Kimi. Arivabene a cerut modificarea monopostului si abia dupa au aparut roadele. Alonso cu monopostul facut pentru el se zbatea in pluton. Si datorita faptului ca se putea impune usor cu un monopost facut pentru el in fata unui pilot cu un stil de pilotaj mult diferit, o tinea sus si tare ca e valoros. Sa-l vedem cu Button cum se descurca acum fara jucaria de a avea o masina pe plac iar celalalt ba. Si Button niciodata nu a fost considerat de top ...
    7 4
  • bernie
    @querty...vino-ti in fire omule....esti dus rau pe aratura...tu ai ccitit declaratia lui arrivabene?masina de anul asta este facuta dupa plecarea dezvoltatorului suprem...
    Adica din decembrie incoace...lol!!!
    2 1
  • Singaporezul
    Cum am mai zis,niste FETITE(putin mai aiurite).Button este mai bun ca alonso si rezultatele vor dovedi acest lucru.Ciao!
    1 1
  • qwerty
    pai tocmai, Button e mai bun ca Alonso desi nu e pilot de top. Inseamna ca Alonso e plutonier ca asa il recomanda valoarea; si cum ne-a cantat atata vreme melodia cu masina proasta
    2 1
  • @bernie
    Nimeni nu face o masina incepand din decembrie! Spui tampenii mai mari ca tine. Pot schimba niste lucruri si atat. Povestea ca vetel a fost mai rapid in 2012 la Fiorano, presupunand ca a fost asa desi oficial nu exista nimic, nu poti compara pilotii decat daca sunt pe aceeasi masina in aceeasi perioada in aceleasi conditii! Ineptii bune pentru fanii vetel, care deocamdata nu arata ca face mai mult decat Alonso, dimpotriva. Alonso pe masina de anul asta de la Ferrari nu era pe locul 3 in clasament, era pe 2! Voi rade bine la final de an si voi aplauda titlul luat de ferrari cu vetel!
    0 2
  • Singaporezul
    @Sa ai pofta,ca dupa atata plans e normal sa si razi(ar trebui sa razi daca ia alonso titlul,adica niciodata de acum incolo).Numai ca vine plansu' din nou.Cel putin o data.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru