Montezemolo susţine că este pregătit să salveze Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo afirmă că este pregătit să intervină direct pentru salvarea Formulei 1, în mijlocul apariţiei unor speculaţii cu privire la posibila concediere a şefului de deasign Nikolas Tombazis şi a directorului tehnic Pat Fry.

Regulile sunt prea complicate, iar piloţii s-au transformat în şoferi de taxi. Trebuie să facem ceva, altfel Formula 1 nu are nicio şansă.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a luat din nou atitudine cu privire la viitorul Formulei 1 şi şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la regulamentul sportiv şi tehnic.

Italianul în vârstă de 66 de ani compară piloţii de Formula 1 cu şoferii de taxi şi susţine că fanii nu înţeleg modul în care decurg cursele din cauza numeroaselor strategii pentru salvarea combustibului.

"Regulile sunt prea complicate, iar piloţii s-au transformat în şoferi de taxi. Trebuie să salveze combustibil şi pneuri în loc să fie rapizi. Echipele trebuie să decidă cât de mult carburant pot folosi şi cât de multe pneuri se degradează. Înainte, cel mai bun pilot câştiga în cel mai bun monopost. Acum, fanii nu mai înţeleg. Trebuie să facem ceva, altfel Formula 1 nu are nicio şansă", a declarat el într-un interviu acordat puiblicatirei germane Focus.

Depinde de Ecclestone, dar dacă el nu acţionează, o voi face eu însumi.

Consider că asta este datoria mea.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
În acest context, Montezemolo afirmă că este pregătit să salveze Formula 1, în cazul în care Bernie Ecclestone, un alt critic al regulamentului, nu va lua măsurile necesare în această direcţie.

"Depinde de Ecclestone, dar dacă el nu acţionează, o voi face eu însumi. Consider că asta este datoria mea. Nevoia de a face ceva pentru a recâştiga farmecul pierdut al Formulei 1 este urgentă", a adăugat el.

Ferrari traversează o amplă restructurare a echipei, care aparent include şi demiterea şefului departamentului de motoare, Luca Marmorini. Potrivit ultimelor informaţii, Ferrari analizează şi posibilitatea de a renunţa la designerul şef Nikolas Tombazis şi la directorul tehnic Pat Fry.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Ferrari este totusi cea mai veche echipa de F1 si din cate stiu singura care a participat in toti anii de campionat. Consider oportun ca cineva din interiorul marelui circ, care are benzina si nu bani in vene, sa intervina pentru a reinventa competitia auto.
    35 5
  • Prioritar ar trebui sa fie salvarea echipei Ferrari. Daca nu esti in stare sa iti salvezi propria echipa cum salvezi tu Formula?
    18 26
  • ovidiu15081982
    Bernie go home or to jail !
    26 2
  • Di Monte are dreptate si nu are in acelasi timp

    1. are dreptate pentru ca intr-adevar F1 din ziua de azi numai se concentreaza pe performata ci pe idea de dezvoltare a unor technologii inovatoare pentru segmentul auto intre reguli si delimitari foarte concrete

    s-a pus prea mare accent pe dezvoltarea de solutii noi pentru constructorii auto si s-a pierdut din competitivitatea pura
    rezultatul: Rat Labs pentru MB, Renault, etc

    2. nu are dreptate

    dc Ferrari ar fi in fruntea clasamentului cu 326 de puncte si Alonso cu Kimi singurii candidati la titlu, l-ar durea exact in p*** si ar declara ca F1 a ajuns in sfarsit unde trebuia

    nu conteaza,
    Forza Rossa!
    11 1
  • Mumu signor Montezemolo. Ti-au convenit noile reguli pentru ca stiai ca era singura sansa de a-i detrona pe Red Bull... dar surpriza pentru tine si mizeria ta italieneasca... ati dat de un Red Bull la puterea a 2 in 2014, in Mercedes. Stai cuminte acolo si nu te mai baga.
    9 19
  • MIRCEA?
    iarasi postezi fara sa gindesti?Batrinul salveaza si Mclaren de la rusine nu numai FERRARI-stai calm 5 min si pe urma posteaza
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru