Mosley: "Dovezile indica un accident suspect in Singapore"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.09.2009
Max Mosley a dezvaluit ca datele telemetrice ale monopostului pilotat de Nelson Piquet Jr. in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008 confirma un posibil accident deliberat al pilotului brazilian.

Presedintele FIA Max Mosley a facut primele declaratii concrete legate de scandalul in care este implicata echipa Renault, dupa ce Nelson Piquet Jr. a declarat ca Flavio Briatore si Pat Symonds i-au cerut sa produca un accident pentru a facilita victoria lui Fernando Alonso.

Oficialul britanic afirma ca datele telemetrice obtinute de pe monopostul lui Piquet Jr. sunt suspecte si, prin urmare, este posibil ca declaratiile brazilianului sa fie conforme cu realitatea.

"Cu siguranta datele de pe monopost au indicat ca in virajul in care a avut loc accidentul s-a intamplat ceva foarte neobisnuit, potrivit expertilor care au analizat informatiile. Asa ca au fost suficiente dovezi pentru a ne gandi la o investigatie", a declarat el citat de publicatia britanica The Guardian.

Desi scandalul a izbucnit cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei din 30 august, Mosley a dezvaluit ca a primit primele informatii despre acest caz de cateva luni.

"Am auzit aceste acuzatii de acum doua-trei luni. Bineinteles ca atunci nu am putut face nimic pentru ca nu existau dovezi, ci numai zvonuri.

Asa ca am stiut de existenta acuzatiilor, dar am fost surprins ca au fost capabili sa le pregateasca si sa le scoata in fata".

"Nelson Piquet Senior a venit la mine dupa Marele Premiu al Ungariei de la finalul lunii iulie si mi-a spus tot ce s-a intamplat. L-am ascultat si i-am spus ca daca Nelson Piquet Jr. face o declaratie sub juramant vom initia o investigatie. Tatal a facut toate aranjamentele ca acet lucru sa se intample. Am inceput sa ne uitam la datele monopostului si la toate inregistrarile pe care le-am avut referitoare la tot ce s-a intamplat in monopost", a explicat britanicul firul evenimentelor.

Renault trebuie sa raspunda acestor acuzatii intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Mondial al FIA care va avea loc luni, 21 septembrie. Intre timp, Renault si Flavio Briatore au actionat in judecata familia Piquet considerand ca acuzatiile acestora sunt false.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr.

din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru