Mosley: "Maxim 6 echipe se vor inscrie in sezonul 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.05.2009
Max Mosley anticipeaza ca numai intre trei si sase echipe se vor inscrie in sezonul 2010 al Formulei 1 pana la termenul limita ce expira pe 29 mai.

Echipele din Formula 1 s-au intalnit vineri cu Max Mosley, presedintele FIA, si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, pentru a negocia posibile modificari ale regulamentului tehnic pentru 2010.

Cele doua parti nu au ajuns insa la nicio intelegere in privinta limitei maxime de buget de 40 de milioane de lire sterline anuntatate luna trecuta de Consiliul Mondial al FIA.

Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au avertizat ca se vor retrage din Formula 1 in lipsa modificarii regulamentului tehnic, iar Mosley anticipeaza ca cel putin o jumatate dintre echipe nu se vor inscrie in sezonul urmator pana la termenul limita fixat pentru 29 mai. Totusi, inscrierile se pot face si dupa aceasta data, prin plata unei taxe stabilita in mod independent de FIA.

Totusi, FIA nu va accepta inscrierile dupa 29 mai in cazul in care toate cele 13 locuri vor fi deja rezervate de noile echipe care isi doresc sa intre in F1. "Probabil ca vom avea intre trei si sase echipe pana la deadline. Depinde. Dupa aceea va fi tarziu, iar daca vor avea un loc liber il vor primi, iar daca nu, nu", a declarat presedintele FIA pentru publicatia britanica Autosport.

Totusi, echipele trebuie sa decida relativ repede ce vor face in 2010, intrucat daca doresc sa participe in competitie trebuie sa se inscrie pentru a putea incepe cat mai devreme munca la noul monopost.

Tocmai de aceea, Mosley anticipeaza ca lucrurile se vor clarifica relativ repede si nu crede ca situatia de incertitudine se va prelungi pana in iarna.

"Nu cred ca va dura atat de mult, pentru ca trebuie sa se hotarasca repede ce vor sa faca. Daca vor sa continue in F1 pot veni sa vorbim. Iar daca vor sa faca altceva, trebuie sa inceapa constructia unui monopost. Daca echipele nu se inscriu in Formula 1, vor trebuie sa se decida foarte repede ce sa faca: sa inceapa propriul campionat, sa concureze in alte competitii sau sa inchida echipa. Iar daca inchid echipa vor avea probleme mult mai mari decat daca ar aceepta limita maxima a bugetului in ceea ce priveste forta de munca. Nu este sigur ca vor face. Exista sanse ca atunci cand oamenii se gandesc interesul comun sa invinga. Ce este rau ca toti sa fie limitati la aceeasi suma de babi, iar performanta sa fie limita de inteligenta inginerilor? Asa este corect".

Una dintre optiunile vehiculate ale echipelor care ar urma sa paraseasca Formula 1 este crearea unei competitii separate. Desi aceasta ar fi independenta de FIA, Mosley sustine ca ar sanctiona aceasta competitie in ceea ce priveste masurile de siguranta.

"Cu siguranta. Ar trebui sa facem asta si o vom face. Iar daca isi fac o competitie separata si-ar putea scrie propriile reguli, iar noi vom verifica masurile de siguranta", a adaugat Mosley.

Mai mult decat atat, Mosley a sugerat ca, in  cele din urma, echipele vor ajunge tot la mana lui Bernie Ecclestone, chiar si in cazul realizarii unei competitii separate. "Apoi, vor negocia cu promoterii si companiile TV, care fara nicio indoiala le-ar cere multi bani pentru ca ar fi acolo doar in scopuri de marketing. Si circula zvonul ca atunci cand vor negocia cu promoterii il vor gasi pe Ecclestone de cealalalta parte a mesei. Nu stiu daca este adevarat, dar este doar o sugestie...", a mai precizat Mosley.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • (ADY)
    Ba Mosley ai distrus F1
    0 0
  • rusinos
    FIA se incapataneaza sa introduca noul regulament tehnic in ciuda proteMosleystelor vehemente ale echipelor. este clar ca FOTA este doar o gluma pentru Mosley. Pacat ca aceasta fosila toaca marunt Formula 1.
    0 0
  • MAREA F1
    o sa ajunga un fel de gp2, cu moto unic si un sasiu de kkkt, mai bine ma uit la f1 pe youtube la curse de altadata
    0 0
  • cand??
    in 2008 umbla vorba de o competitie a constructorilor. cred ca e cea mai buna solutie, ca bosorogul asta a bagat F1 in pamant .
    0 0
  • micul max
    Nu-mi vine sa cred ca exista astfel de oameni. Si-a gandit tot scenariul astfel incat echipele sa faca ce vrea el. Da impresia ca pt echipe numai ce gandeste el e bine. Mai bine spus: el este TATUCUL, bun pentru toti. Mi-e sila de asa specimene. Numai la fiul lui nu s-a gandit.
    0 0
  • micul max
    Nu-mi vine sa cred ca exista astfel de oameni. Si-a gandit tot scenariul astfel incat echipele sa faca ce vrea el. Da impresia ca pt echipe numai ce gandeste el e bine. Mai bine spus: el este TATUCUL, bun pentru toti. Mi-e sila de asa specimene. Numai la fiul lui nu s-a gandit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru