Mosley: "Trei echipe s-ar putea retrage din F1 în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.12.2010
Max Mosley a avetizat că două sau trei echipe vor fi nevoite să se retragă din Formula 1 în sezonul 2011 din cauza dificultăţilor financiare.

Max Mosley, fostul preşedinte al FIA, a lansat un nou atac la dresa nivelului ridicat al costurilor din Formula 1, la aproximativ un an şi jumătate după ce a fost nevoit să facă mai multe concesii pentru ca echipele din Formula 1 să nu-şi pună în aplicare planul de a fonda o competiţie paralelă.

Britanicul în vârstă de 70 de ani consideră că două sau chiar trei echipe vor fi nevoite să se retragă din Formula 1 anul viitor, întrucât bugetul estimat la 100 milioane de dolari este mult prea mare pentru echipele mici.

"În ianuarie 2008 am avertizat că fără o reducere a costurilor nu doar echipele mici vor avea probleme. Honda, BMW, Toyota şi Renault au plecat (n.r - Renault a vândut 75% din acţiunile echipei) pentru ca bugetele sunt disproporţionate. Asta continuă să fie adevărat şi mă îngrijorează. Există riscul unei crize pe termen scurt. În prezent se sărbătoreşte un sezon grozav, dar viitorul arată mohorât. Pentru 2011 ai nevoie de 100 milioane de dolari, cu 30-40 de la Bernie Ecclestone (n.r - din drepturile TV), poate 20-25 de la sponsori sau piloţi.

Aş spune că 6 echipe se întreabă de unde vin restul. Este posibil să pierdem două sau trei echipe", a declarat britanicul pentru publicaţia germană Die Welt.

Pe de altă parte, Mosley se arătă îngrijorat şi în privinţa numărului tot mai mare de curse care alcătuiesc calendarul competiţional. În opinia sa, 20 este deja un număr prea mare de evenimente pe care un fan al competiţie să le urmărească.

"Pentru mine personal este prea mult. În opinia mea sunt prea multe duminici în care să ne aşteptăm că fanii să se dedice Formulei 1. La un moment dat devine obositor, iar dacă începi să sari unele curse poate deveni rapid un obicei care să afecteze ratingul televiziunilor", a mai precizat el.

Via | GMM

Taguri: FIA, Mosley, regulament

Comentarii (2)

  • Nu prea ii place...
    ..lui Max pe tusa!!Lasa-ne cu predicile tale ca ai distrus F1 cat ai fost acolo!
    Si NU MAI SUPORT sa citesc si sa aud chestia asta cu REDUCEREA COSTURILOR!!!Oameni buni,asta e F1,nu Dacia Logan!Fara costuri,nu ai performanta.Ori tocmai PERFORMANTA este principala caracteristica a unui monopost de F1!!!
    Si sa nu-mi spuna mie Mosley ca nu vreau sa ma uit la atatea curse,ca nu stie el daca vreau sau nu.Din partea mea,sa fie in fiecare duminica cate o cursa si nu m-ar deranja.Din contra!
    10 1
  • tech_nick
    @lev..
    ...perfect adevarat! E o "chestie" pe BANI! Cine-i are, sa fie lasat s-o faca (performanta, fara limite!); cine n-are, sa stea deoparte!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru