Mosley urgenteaza echipele sa renunte la conditii

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.06.2009
Max Mosley a solicitat echipelor curente sa se inscrie fara nicio conditie in sezonul 2010 al Formulei 1 pana cel tarziu marti, sustinand ca nu poate modifica regulamentul tehnic.

Conflictul dintre FOTA si FIA pare departe de a se incheia, dupa ce Max Mosley, presedintele forului mondial, a transmis luni seara un raspuns oficial la solicitarile formulate anterior de echipe.

In cadrul unei scrisori oficiale trimisa echipelor Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Red Bull Racing, Toro Rosso, Toyota si Brawn, Mosley sustine ca acestea pot ajuta Formula 1 numai daca se vor inscrie in sezonul 2010 cu respectarea actualului regulament tehnic.

Britanicul sustine ca ulterior se va intalni cu toate echipele care vor fi acceptate in sezonul 2010 pentru a modifica regulamentul tehnic conform dorintelor acestora, in cazul in care echipele vor ajunge la o decizie unanima in acest sens. Mosley sustine ca FIA nu mai poate modifica acum regulamentul pentru sezonul 2010 decat cu acceptul unanim al tuturor echipelor participante in sezonul respectiv, astfel ca dorintele echipelor FOTA nu pot fi acceptate.

"Conform articolului 66 din Codul Sportiv International, nu putem schimba regulile publicate pentru sezonul 2010 decat cu acceptul tuturor competitorilor acceptati. Totusi, odata ce avem o lista a echipelor participante putem efectua schimbari de regulament daca avem un acord in unanimitate", se arata in scrisoarea trimisa de Mosley echipelor.

"Prin urmare, aveti optiunea de a participa sau nu la acest proces ca echipa confirmata.

Pentru a participa, ar trebui sa ne scrieti pentru a confirma ca inscrierea voastra este neconditionata. Asteptam cu nerabdare un raspuns pozitiv. Ne-ar fi de ajutor sa primim acest raspuns nu mai tarziu de marti, 9 iunie".

Una dintre solicitarile echipelor FOTA pentru a se inscrie in sezonul 2010 este semnarea noului Acord Concorde pana cel tarziu pe 12 iunie. Totusi, Mosley a reafirmat ca acest lucru este imposibil, intrucat Acordul Concorde trebuie semnat de toate echipele participante in sezonul 2010. Cu alte cuvinte, actul va fi semnat numai dupa anuntarea echipelor acceptate in sezonul urmator.

"Suntem pregatiti sa incepem imediat discutiile pentru a semna Acordul Concorde fara intarzieri. Totusi, nu exista nicio posibilitate ca acest lucru sa se faca inainte de anuntarea echipelor participante pentru 2010, intrucat mai multe sute de pagini au fost produse in ultimul moment".

"De asemenea, FIA va trebui sa stie cu cine va discuta acest document. Cu siguranta vor exista echipe noi in 2010 si in prezent este putin probabil ca toate echipele din 2009 sa participe in 2010. Evident, documentul ar trebui discutat numai intre echipele care vor participa", se mai arata in scrisoarea lui Mosley catre echipe.

Desi pe parcursul scrisorii sale sugereaza de mai multe ori ca echipele vor avea castig de cauza in privinta regulamentului tehnic daca se vor inscrie neconditionat pentru sezonul 2010, in realitate lucrurile sunt mult mai complicate.

Aproape toate noile echipe care au depus cereri pentru inscrierea in 2010 au facut acest lucru mizand pe implementarea unui buget maxim anual de 40 de milioane de lire sterline.

Astfel, este greu de crezut ca cele minim 3 noi echipe acceptate in competitie vor fi de acord cu propunerea echipelor FOTA de a renunta la aceasta regula, intrucat aceasta este singura lor alternativa pentru a avea performante apropiate de cele ale echipelor traditionale.

O alta problema pentru FOTA este ca Williams si Force India s-au inscris deja neconditionat pentru sezonul 2010, rupand astfel indirect relatia cu asociatia echipelor.

In acest context, Mosley incearca sa convinga echipele FOTA sa ramana in competitie fara sa le ofere vreo garantie reala ca propunerile acestora vor fi in cele din urma acceptate.

FIA va anunta lista echipelor participante in sezonul 2010 al Formulei 1 vineri, 12 iunie.

Via | Autosport

Comentarii (9)

  • mosley
    mare magar.!Scrembelistul ii cam joaca cum vrea.Asta nu mai dispare odata.
    0 0
  • mai lasa-ne frate !!
    hotarati-va o data ca ne-am saturat cu totii ba e alba ba e neagra, zi ca nu mai participa FOTA la anu si cautam toti sa ne cumparam antene satelit sa vedem competitia paralela
    oricum la f1 nu o sa se mai uite nimeni , la cine sa se uite la brawn gp si la williams ? :)) o sa fie comic tare 1-2 buton barichello si 3-4 rosberg nakajima ,extraordinar......si o sa fie start cu 6 masini ....cred ca o sa mai bage mai multe safety caruri sa para mai multi participanti , cum o acoperit tribunele in turcia cu prelata ca sa zicem ca is full :))......unde ati ajuns frate ???????
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Bubulea
    Exagerezi, ai uitat ce echipe "bestiale" si cu traditie s-au inscris pentru sezonul 2010? Numai nume mare: Lola, USGP 1 something, Brahham care se pare ca nu este Brahham... si tot asa. Mai era si echipa aia cu nume de suc :)

    Formula 1 o sa fie cea mai tare, nu mai este nevoie de macaronari cum ar spune fanii McLaren, sigur o sa fie si McLaren in grupul de mai sus. Deh... ei nu prea isi mai dau cu parerea ca poate isi mai trag o suspendare :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Max
    Sincer citind ce spune Max mai sus... ii recomand cu sinceritate... o vizita la un psiholog. Ori nu mai stie ca el conduce FIA ori crede ca FIA se conduce din spital. Sa ceri unor echipe sa renunte la conditii arata ori ca este un prost negociator ori ca pur si simplu nu stie sa negocieze. Ori ca este prost. Acuma imi doresc sa iasa Jean Todt ca el sigur nu a o faca astfel de tampenii. O sa fie un pic avatanjati Ferrari poate, dar macar... asa o existe Formula 1 si nu prostia asta de Formula Logan la care viseara Max.
    0 0
  • mosley...
    frate cine te crezi?..ceausescu???stalin???...cine dreq te crezi???...ar trebui pus la zic si cu un singur glont intre ochi sa nu se faca multa risipa de gloante pe un asemenea GUNOI...demisia cretinule....@admin...nu putem sa facem o petitie sa o votam toti sa dispara acest gunoi de la carma FIA???
    0 0
  • @scuderia
    Petitia o semnez si yo, dar daca nu l-au dat afara dupa scandalul cu orgia de nazisti sau ce draqu a fost. cit ar conta o prtitie?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Scuderia
    Ceusescu a facut si foarte multe lucruri bine, iar comparatia cu Max... din pacate este o jignire.
    0 0
  • @neo
    ai dreptate:))
    0 0
  • @Mosley
    Mie imi pare ca Mosley vrea cu tot dinadinsul sa fie ales din nou Presedinte al FIA. Si fiindca e aproape sigur ca actualele echipe vor vota impotriva lui, mai bine sa-i "trimita" frumos in alt campionat. Se teme de pensionare :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru