Moss: "Schumacher va fi afectat de noul regulament sportiv"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.12.2010
Stirling Moss crede că noul regulament prin care piloţii nu mai pot schimba decât o singură dată direcţia de mers în timp ce sunt atacaţi din spate îl va dezavantaja pe Michael Schumacher.

Consiliul Mondial al FIA a anunţat recent noi reguli de comportant pentru piloţi pe circuit, cea mai importantă fiind aceea că pilotul atacat din spate nu mai poate schimba direcţia de mers decât o singură dată.

Măsura a venit în urma incidentului dintre Michael Schumacher şi Rubens Barrichello de la Marele Premiu al Ungariei, când germanul l-a împins în zidul de protecţie pe fostul său coechipier de la Ferrari. Fostul pilot Stirling Moss crede că noul regulament îl va dezavantaja pe Schumacher, din cauza stilului său de pilotaj.

"Văd că au făcut ceva în privinţa pilotajului murdar şi probabil că asta îi va scădea şansele lui Schumacher. A fost ruşinos ce a făcut în Ungaria. Formula 1 este în prezent unul dintre cele mai sigure sporturi, dar dacă cineva ar fi ieşit de la boxe în acel moment ar fi putut fi un dezastru", a declarat englezul pentru publicaţia ESPNF1.

O altă măsură luată de forul mondial a fost eliminarea din regulament a articolului care prevedea interzicerea ordinelor de echipă, în urma numeroaselor controverse care au apărut după ce Felipe Massa i-a cedat victoria lui Fernando Alonso în Marele Premiu al Germaniei.

Şi în acest caz, Moss consideră că FIA a luat decizia potrivită. "Este stupid că au fost nevoiţi să facă din asta o regulă. Ordinele de echipă au existat şi vor exista întotdeauna şi aşa cred că ar trebui să fie", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (7)

  • degeaba ! huuuuua !!!
    Ne-am saturat de atacurile lui Moss la adresa lui Schumacher. Schumacher nu va fi afectat in nici un fel din pacate cum isi doresc unii.

    O data si pentru totdeauna Schumacher va demonstra sezonul acesta ca este cel mai bun daca masina va fi macar pe placul neamtului.
    17 6
  • moss
    Cu tot respectul pentru un fost mare pilot, dar acestea sunt comentarii de mos frustrat ajuns in pragul ramolitiei...
    9 2
  • moss isi cauta publicitate!
    nu e clar????
    3 2
  • mobius
    Varsta nu este un impediment pentru o judecata normala
    Moss are multa dreptate, in privinta lui Schumacher, asa mos cum este. In privinta ordinelor de echipa, la fel, chiar si FIA a schimbat regulamentul in sensul legalizarii acestora, deci ce s-a intamplat la Hokenhaim oarecum la vedere a fost perfect normal si acceptat ca atare. Decizia a fost luata pentru ca si celelalte echipe practicau ordinele de echipa (dupa parerea mea normale), mai mult sau mai putin voalat.
    0 6
  • judecata normala
    @mobius: nu inteleg judecata normala, a lui Moss cat si a ta. Doar Schumi o sa fie defavorizat de interzicerea schimbarilor de directie? Ori eu nu-s in toate mintile ori cine afirma asa ceva n-are ce sa mai spuna nimic public. Pai cum adica, ceilalti piloti statea linistiti pe partea lor sa fie depasiti iar Schumacher era singurul care facea zig-zag-uri?
    6 0
  • Chestia asta e total aiurea!
    Deci conform FIA treaba ar fi cam asa:un pilot ajuns de un alt pilot trebuie sa stea cuminte si sa se lase depasit,pentru ca,sa fim seriosi,dintr-o singura schimbare de directie e aproape imposibil sa-ti mentii pozitia,avand in vedere efectul de aspiratie!!!
    O MARE TAMPENIE regula asta!Din pacate,nu este singura mare tampenie de anul asta si din ultimii ani.
    Cat il priveste pe Schumi,nu-l va afecta numai pe el,ci pe topti pilotii,care nu-si vor putea apara pozitiile cum trebuie.
    In ritmul asta,cred ca o sa castige Hispania sau Virgin campionatul in curand!
    2 0
  • mobius
    precizare
    Regula interzicerii ordinelor de echipa a fost luata de FIA tot in urma unor actiuni de care a beneficiat Schumacher (vezi 2004 cand Barichello a cedat prima pozitie pe linia de sosire, cui credeti, lui Schumacher). Acum FIA a socotit pe buna dreptate ca interzicerea ordinelor de echipa a fost o prostie, asa cum va considera nu peste mult timp, ca regula schimbarii de directie o singura data a pilotului atacat, este de asemeni o prostie. Eu nu consider ca reguli de acest fel pot dinamiza si pot mari atractivitatea F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru