Muncitorii Mercedes critica implicarea companiei in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.11.2009
Presedintele Sindicatului Muncitorilor din cadrul companiei Daimler a criticat virulent politica Mercedes de a concura in Formula 1 in plina criza economica.

Mercedes-Benz a confirmat luni preluarea pachetului majoritar de actiuni al echipei Brawn GP si redenumirea acesteia in Mercedes GP, constructorul german urmand sa aiba astfel o influenta si mai mare in Formula 1 comparativ cu cea rezultata din parteneriatul cu McLaren.

Miscarea reflecta dorinta companiei de a se implica mai mult in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor, insa decizia de a investi resurse financiare in acest nou proiect a starnit nemultumirea Sindicatului Muncitorilor din cadrul Daimler, compania-mama a celor de la Mercedes.

Acesta acuza ca muncitorii fabricilor au avut de suportat reduceri salariale din cauza crizei economice si considera ca Mercedes ar fi trebuit sa paraseasca competitia.

"Iesirea din actionariatul McLaren a reprezentat o sansa sa parasim complet acest circ costisitor si controversat. Nu putem intelege de ce consiliul de director a inceput imediat un nou proiect in Formula 1. In fabrici fiecare cent este intors pe toate fetele, iar muncitorii simt criza financiara prin reducerea programului de lucru si pierderea veniturilor.

In aceste conditii economice dificile, compania ar trebui sa investeasca intr-un marketing mai bun pentru masinile sale", a declarat Erich Klemm, seful Sindicatului Muncitorilor Daimler, pentru agentia germana de presa DPA.

McLaren si Brawn GP au refuzat sa mentioneze valoarea tranzactiei, insa presa britanica sustine ca germanii au platit aproximativ 200 de milioane de lire sterline pentru a prelua controlul echipei lui Ross Brawn. Pe de alta parte, Mercedes intentioneaza sa opereze propria echipa de Formula 1 cu un buget anual de 50 de milioane de euro pana in sezonul 2011.

Implicarea masiva a Mercedes in Formula 1 vine in contextul in care Honda, BMW si Toyota s-au retras din competitie in ultimele 12 luni tocmai din cauza situatiei economice precare.

Via | Motorsport

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Marketing
    Pai Mercedes GP cu un sau doi piloti germani cred ca vor genera foarte multa publicitate pozitiva... dar se poate sa ma insel. Ciudata dar sincera declaratia sindicalistilor.
    0 0
  • bmw
    cunosc romani care lucreaza pentru bmw la munchen si de asemenea au fost foarte bucurosi cand bmw s-a retras anul asta din f1, am inteles ca taiau din toate ca sa aiba un buget pentru f1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru