Negocierile pentru revenirea Franţei în Formula 1 au intrat în impas

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.01.2012
Şansele ca Franţa să revină în Formula 1 în 2013 au scăzut după ce Belgia a solicitat o taxă de 5 milioane de euro inclusiv în anii în care cursa va avea loc alternativ la Spa-Francorchamps.

Revenirea Franţei în Formula 1 începând din sezonul 2013 prin intermediul unei curse desfăşurate la Paul Ricard sau Magny Cours o dată la doi ani în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei reprezenta o simplă formalitate, iar semnarea contractului cu Bernie Ecclestone era programată pentru luna februarie.

Totuşi, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Sportune, negocierile dintre Franta şi Belgia au fost blocate din cauza pretenţiilor financiare neaşteptate solicitate de reprezentaţii circuitului de la Spa-Francorchamps.

Astfel, organizatorii Marelui Premiu al Belgiei solicită părţii franceze plata unei taxe de 5 milioane de euro în 2014, 2016 şi 2018, în ciuda faptului că în aceşti ani cursa ar trebui să aibă loc la Spa-Francorchamps. Aparent, belgienii speră ca în acest mod să-şi acopere pierderile de aproximativ 4.5 milioane de euro pe care le înregistrează anual cu găzduirea propriei curse.

Deloc surprinzător, francezii au refuzat condiţia impusă de Belgia şi au blocat negocierile pentru semnarea contractului, întrucât acceptarea acesteia ar impune o creştere a bugetului pentru Marele Premiu al Franţei de la 25 la 30 de milioane de euro.

Situaţia este complicată de faptul că bugetul Franţei este asigurat integral din fonduri private, chiar dacă proiectul este susţinut de guvernul francez, iar investitorii nu sunt dispuşi să plătească bani pentru o cursă care va fi găzduita de Belgia.

Via | Sportune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru