Newey: "Visul de a lucra pentru Ferrari nu a devenit niciodată realitate"

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey a dezvăluit că a refuzat o ofertă din partea Scuderiei Ferrari întrucât copii săi erau la şcoală în Marea Britanie şi nu voia să se mute în Italia.

Cu ani în urmă am avut oportunitatea să mă duc la Ferrari, dar am avut copii mici la şcoală în Marea Britanie şi nu a fost o decizie uşoară.

Adrian newey
Director tehnic Red Bull
Adrian Newey a confirmat cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi că la un moment dat al carierei a primit o ofertă concretă din partea Scuderiei Ferrari.

Directorul tehnic al cvadruplei campioane mondiale a declinat însă propunerea ca urmare a faptului că ar fi trebuit să se mute în Italia, în condiţiile în care copii săi erau la vremea respectivă la şcoală în Marea Britanie.

"Cu ani în urmă am avut oportunitatea să mă duc la Ferrari, dar am avut copii mici la şcoală în Marea Britanie şi nu a fost o decizie uşoară. Dar cred că a face parte din echipa Ferrari în calitate de inginer este acelaşi gen de vis pe care îl au şi piloţii. Din păcate, visul nu a devenit niciodată realitate", a declarat el pentru postul britanic de televiziune Sky.

Cred că Red Bull va fi ultima mea echipă.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Newey a refuzat să dezvăluie anul în care a primit ofertă din partea celor de la Ferrari, însă cel mai probabil aceasta a fost făcută înainte de a semna cu Red Bull Racing în noiembrie 2005.

În prezent, Newey nu exclude plecarea de la Red Bull Racing, însă anticipează că îşi va încheia cariera de succes alături de echipa cu sediul la Milton Keynes. "Cred că Red Bull va fi ultima mea echipă, dar nu ar fi o tragedie să plec şi să încep de la zero la o altă echipă", a adăugat pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Via Motorsport 

Comentarii (14)

  • Newey mina lui D-zeu in F1
    ...va dau un motiv de ce Newey nu va pleca de la RBR. Ca sa aduca/faca pe RBR campioana e nevoie de tehnologie inovatie dar si smecherii, siretlicuri necurate/neregulamentare.. Si deacum RBR e la curent cu toate "metodele si inventiile" lui Newey si n-ar risca sa le imparta cu totii fiindca astia(RB) l-ar da de gol tuturor cu ce se ocupa "omul orchestra". Mai ales daca Ferrari ar atinge apogeul ca si RBR la vremea actuala. Daca ma intelegeti ce vreau sa spun... Si tot aici, va mai spun ca Vettel va fi aici (RBR) atit timp cit va sta Newey. El deacum stie ca cu Newey poate lua titlul cu orice echipa, macar Marusia... Newey+Vettel e ca pinea cu untul.
    20 30
  • O sa ti se indeplineasca visul odata cu plecarea lui Vettel la Ferrari. Doar nu pleaca Vettel fara tine, mai nea Adi?! :P Altfel nu-l transfera Montezemolo.
    14 28
  • ciurik
    Newey este mult mai valoros decat orice alt pilot de F1 din istorie. Asta reiese si din palmaresul sau. F1 este despre om plus masina sau mai bine zis despre om plus zecile de oameni din spatele masinii, toti condusi de unul.
    7 6
  • Cat de mult se potriveste zicala ;NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA'' .Ce bine a spus ca orce pilot de F1 doreste sa concureze pt scuderie ,lucru valabil si pt un inginer de top din F1. Tot respectul dl.NEWEY.
    22 15
  • GrosJan
    nu ai neaparata nevoie de Ferrari. Colin Champman nu cu Ferrari a devenit celebru ci prin ideile sale si modul in care au dominat masinile sale. Ori asta ai facut deja nea Newey.
    Si RBR va ramane in istorie ca a dominat cel putin patru ani consecutiv intr-o anumita perioada a F1. Nu e putin lucru. Si Brown GP de asemenea pentru ca este ceva inedit. Brabham nu mai este dar isi are locul in istoria F1, nu a uitat nimeni de ea. Istoria RBR si istoria lui Newey se scrie acum.
    15 9
  • @GrosJan cine mai vorbeste astazi despre Williams care domina anii 90? :)) Echipa care dupa doi ani de la debut a castigat primele titluri la piloti si constructori? Ceea ce este o performanta. Red Bull a avut nevoie de vreo 5 ani. Va uita lumea si de Red Bull, pentru ca n-au nimic care sa-ti aduca aminte de F1. Nu cumperi o doza de Red Bull si iti spui "Astia au dominat F1 vreo 4 ani." Cumperi doza si te gandesti la porcaria aia cu "prinzi aripi si zbori". Dar orice barbat isi doreste un Ferrari si imediat se gandeste la F1. Cand conduci un Mercedes SLS te gandesti la Schumacher sau Hamilton. Cand bei un Red Bull sigur nu te gandesti la Vettel, mai ales daca e cu whisky :D
    24 29
  • terr1.... Aici bine ai punctat....
    6 9
  • GrosJan
    @ferr - nu pricepusi. Poate ca nu vorbeste (aproape) nimeni de Williams din 2013. Dar uite ca si tu vorbesti de Williams din 90!! Nu-i va lua nimeni asta, prin asta are locul ei in istoria F1, a dominat fara deept de apel o anumita perioada.
    Si in ziua de azi cand vorbim de RBR vorbim de Newey si cand vorbim de Newey ne aminim si de Mclaren 98, 98 si Williams din anii 90.
    Mai scuteste-ma cu energizantu, masina nu are lagatura cu bautura asa cum nici Ferrari nu are cu tigarile de la care lua banii ... e finantare si atat!! Performanta vine din factorul uman care la RBR uite ca e si ca ingineri si ca pilot.

    Tu esti FAN BOY. Asta spune totul. Poate ca oricine isi doreste un Ferrari ... daca e sa il ia moca. Dar daca vine vorba sa dea banii pe o masina IN CATEGORIA AIA DE PRET MULTI ALEG ALTCEVA
    11 5
  • tatalugrosjan
    GrosJane, ti-am spus ca iaurtu' ala e stricat!
    2 6
  • @ Grosjean - Si ce aleg in categoria aia de bani? Un Mercedes cumva? Stiu ca tu asa ai face.
    2 5
  • GrosJan
    @Gigi
    pai si Ferrari au masini in mai multe categorii de pret. Spune pretul si iti spun ce as alege. Ferrari au masini frumoase dar nu prea fiabile si nici calitatea fabricatiei nu este la nivelul altor marci din categorie. Au plusuri si minusuri ca si alte masini. Dar ce as alege eu e un caz particular si irelevant. Eu am spus mult mai mult... am spus ca multi aleg alta masina decat Ferrari la pretul pentru un Ferrari.
    5 3
  • decat sa castigi cu ferrari e mai tare sa bati ferrari
    6 1
  • Ferrari
    Ferrari mereu a batut pe acest newey, cat timp a fost in cadrul scuderiei Rory Byrne !!! Asa ca mai itic e mai tare sa bati cu Ferrari pe cel care se crede mai tare ca Ferrari....
    0 3
  • mai era si Schumacher pe acolo nu doar Byrne
    Apoi voi tot spuneti ca ce tare e Newey ca ar castiga oricine cu masina lui
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru