Niki Lauda: "Vettel va fi campion în Abu Dhabi"

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda anticipează că Sebastian Vettel va deveni campion mondial după cursa din Abu Dhabi, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Esential 46 de puncte este avansul pe care Vettel il are in fruntea clasamentului general
58 de puncte trebuie sa recupereze Hamilton pentru a-l ajunge din urma pe Vettel
Lewis Hamilton era văzut drept cel mai important rival la titlu pentru Sebastian Vettel înainte de Marele Premiu al Belgiei, însă pilotul echipei Red Bull Racing a câştigat cursa şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general.

Întrucât germanul are deja un avans de 46 de puncte în clasamentul general, care echivalează cu aproape două victorii, Niki Lauda, preşedintele Mercedes, anticipează că Vettel va deveni matematic campion cu două etape înainte de finalul sezonului.

"Aş merge atât de departe încât să afirm că Vettel va fi campion în Abu Dhabi, adică înaintea penultimei etape. Avantajul său era deja mare când a dominat cursa de la Spa, chiar dacă monopostul Red Bull nu se potriveşte foarte bine acestui circuit.

Bine, poate că la Monza nu este chiar favorit, dar pe orice alt circuit are cel mai bun monopost. Este mai mult decât suficient pentru el", a precizat austriacul.

Urmareste Automarket
Declaraţiile sale par să reprezinte o capitulare în faţa celor de la Red Bull Racing, însă Lauda insistă că acestea nu reprezintă decât realitatea.

"Nu vom renunţa la luptă, dar în acelaşi timp sunt realist.

Vettel a dominat la Spa şi cred că ar fi putut fi cu trei-patru zecimi pe secundă mai rapid. Noi am îmbunătăţit foarte mult, dar cei de la Red Bull sunt în continuare mai buni", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Pai bre, acum vreo 2-3 curse nu spuneai matale ca Hami al tau are sanse la titlu? Bre, Niki, te-ai imbatat cu apa rece si te-ai trezit? Iti cam dai cu stangul in dreptul. Si visezi, si crezi in realitate. Poate ca matale te-ai transformat si ziua esti om, iar noaptea fantoma. Cine stie... La varsta matale e de inteles astfel de atitudini si de ganduri...
    2 13
  • Eu nu l-as contrazice neaparat, foarte probabil sa aibe dreptate de data asta. Daca Red Bull nu ar avea o masina atat de buna atunci am putea discuta insa asa e greu de crezut ca Vettel va putea fi invins de cineva in cursele ramase. Poate la Monza.
    3 0
  • declaratie menita sa fure ochii presei
    el stie foarte bine "it's not over until it's over"
    in '84 a castigat cu jumatate de punct in fata lui Alain Prost ...
    3 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru